Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
178.18 Кб
Скачать

Вимоги до вступу

Вступ – структурна частина основного тексту, яка дає загальний огляд проблематики роботи (есе та індивідуального завдання). У вступній частині формулюється актуальність обраної теми. 

Вимоги до есе

Есе повинно виразити індивідуальні враження студента на тему «Чому я обрав професію менеджера?», «Чому я обрав спеціальність “Менеджмент невиробничої сфери”?» і / або «Чому я вступив саме до ДонДУУ?».

Есе є творчою роботою на задану тему. Використаний матеріал повинен бути перероблений і органічно пов'язаний з темою.  Слід звернути увагу на стилістику і мову роботи. Всі розділи есе повинні бути логічно пов'язані між собою і мати логічні «переходи» як між окремими частинами, так і всередині тексту. Всі частини есе повинні бути пов'язані між собою, доповнювати і поглиблювати одна іншу. Обов'язкові вимоги до тексту есе:

• наявність власної точки зору і вміння аргументовано її відстоювати;

• ясність, в тому числі термінологічна;

• послідовність викладу матеріалу і відсутність логічно несумісних тверджень;

• глибина дослідження проблеми та повнота розкриття теми;

• творчий підхід і оригінальність висновків;

• репрезентативність і багатство фактологічного матеріалу;

• чітка структурованість матеріалу, яка передбачає обов'язкову наявність вступу і висновку;

• грамотне оформлення науково-довідкового апарату.

За своєю структурою есе складається із вступу, основної частини (при необхідності поділений на розділи або пункти) та висновків. Вступ – структурна частина основного тексту, яка дає загальний огляд проблематики есе. У вступній частині формулюється актуальність обраної теми. Висновок – структурна частина основного тексту, де підводяться підсумки роботи, робляться узагальнення, висновки і рекомендації щодо подальшої розробки теми. Кількість використаної при написанні есе літератури залежить від ступеня вивченості теми та постановки самої проблеми.

Письмовий реферат з практики подається у встановлений термін календарним планом керівнику практики для перевірки, рецензування та допуску до захисту.

Захист рефератів відбувається публічно на кафедрі.

Найбільш ефективною формою підведення підсумків навчальної практики є проведення конференції, під час якої студенти виступають з доповідями, обговорюють та захищають реферат. Для обговорення на підсумкову дискусію викладач виносить питання, які заздалегідь самостійно готуються студентами у вигляді рефератів. Після закінчення дискусії викладач акцентує увагу студентів на проблемах, з якими вони повинні були ознайомитись під час навчальної практики. Під час проведення останнього практичного заняття викладач-керівник підводить підсумки, наскільки досягнуто мету та завдання навчальної практики. Студент, який не виконав програму практики без поважних причин, відраховується з університету. В окремому випадку йому може бути надано право проходження практики повторно під час канікул. Студент, який повторно отримав негативну оцінку з практики в комісії, відраховується з університету.

Вибір і затвердження теми реферату

Тему реферату студент обирає самостійно, керуючись орієнтованим переліком рекомендованих тем. Студентам також надається право запропонувати (обрати) тему, назва і спрямованість якої відрізняються від рекомендованої тематики. У цьому випадку необхідно погодити тему з викладачем.