Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
165.89 Кб
Скачать

Постановка основних проблем “Методичних рекомендацій”

Структурними елементами економіки кожної країни є організації, що забезпечують Ії функціонування, мета яких – виробництво товарів і послуг для населення. Діяльність цих організацій передбачає певну систему управління. Відокремлення управління як виду діяльності зумовило формування особливої категорії працівників – менеджерів, завдання яких є планування, організація, контролювання та координування дій інших членів організації. У процесі пошуку способів підвищення ефективності виконання управлінських функцій виникли різноманітні теорії та концепції управління, на основі яких сформувалися його принципи і методи. Економічний поступ світового співтовариства сприяв переосмисленню усталених постулатів і формуванню нової управлінської парадигми, в центрі якої – підвищення адаптивності та ефективності діяльності економічних організацій у мінливому зовнішньому середовищі. Ключовою ланкою сучасної організації є її персонал. Вміле, гнучке й оперативне управління ним, удосконалення внутрішнього середовища організації відповідно до зовнішніх викликів є ознаками її ефективного функціонування.

Ми є свідками того, як від професіоналізму управління залежить успіх чи неуспіх реформ, що проводяться у країні. Тому підготовка освічених фахівців з напрямупідготовки „Менеджмент” спеціалізації „Муніципальний менеджмент” стає пріоритетним напрямом політики вищої школи.

Задача “Методичних рекомендацій” полягає в тому, щоб забезпечити методичну допомогу з підготовки до семінарських занять з дисципліни студентам спеціальності.

опис дисципліни

Дисципліна

Організація праці менеджера

Семестр

другий

Курс

четвертий

Тип дисципліни

обов’язкова

Кількість кредитів:

3

Форма та методи навчання

Лекції, семінари, практичні заняття, самостійна робота

Загальна кількість годин

108

Форми та засоби контролю знань

Підсумковий контроль – іспит.

Технологія їх проведення – бальна рейтингова шкала – 100 бал. (макс.)

Модуль викладається за допомогою використання різноманітних навчальних методів. Під час проведення лекцій-дискусій, заняття про-нодяться в групах із використанням роздаткового матеріалу, заздалегідь підготованого і розданого слухачам. Роздатковий матеріал сприяє висвітленню тем модуля. Семінарські заняття проводяться в «малих групах», у вигляді «круглого» столу, оксфордських дебатів. Упродовж семінарських занять студенти аналізують чинне законодавство України з питань нормативно-правового забезпечення організації праці менеджера, дискутують та формулюють рекомендації для організацій та підприємств різних форм власності. На семінарських заняттях студенти аналізують кращі інноваційні практики, проблемні ситуації на різних управлінських рівнях.

Модуль оцінюється за 100-бальною шкалою на основі написання тестів, у яких зосереджені основні поняття із кожної частини модуля. Для перевірки знань студентів пропонується:

• викреслити із наведеного логічного переліку основних понять зайві слова;

• завершити відкриті питання;

• вказати правильність чи неправильність наведеного твердження;

• вибрати правильну із запропонованих відповідей;

• вирішити ситуативні вправи;

• з метою перевірки вмінь слухачів використовувати набуті знання для правильного вирішення практичних завдань, пропонується розв'язати задачі (оцінити правомочність ради, легітимність рішення органів місцевого самоврядування чи посадової особи, процедури вирішення питань тощо), правильність розв'язку якої теж оцінюється.

Під час написання тестів студенти та слухачі навчальними матеріалами не користуються.

Соседние файлы в папке ПРАКТИЧЕСКИЕ ЗАНЯТИЯ