Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TYeK_i_S.docx
Скачиваний:
50
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
814.12 Кб
Скачать

46. Поясніть розрахунок три фазних кіл при зєднанні фаз генератора трикутником.Ф-ла потужності.

Зєднання – трикутник називається таке зєднання при якому кінець першої обмотки з початком наступної.обто при з'єднанні трикутником завжди лінійна напруга є і фазною напругою.

47.Охарактерезуйте несемитричні трифазні кола.Поясніть визначення струмів, напруг та потужностей при зєднанні зіркою та трикутником.

Трифазна симетрична система е.р.с.—це сукупність трьох е.р.с.,які мають однакову частоту й амплітуду, зсунутих за фазою відносно одна одної на кути 120°.Ознакою несиметрії трифазної системи е. р. с. є нерівність амплітуд або нерівність кутів зсуву фаз між кожною парою е. р. с.

48.Поясніть поняття вільні коливання.

Під коливанням слід розуміти будь-яку періодичну зміну деякої величини, тобто таку зміну, при якій значення цієї величини через певний інтервал часу, який називають періодом коливань, повторюється. Затухаючі коливання – це коливання з амплітудою, яка зменшується. Вони виникають за умови припинення дії будь-яких сил. Вільними коливаннями називаються коливання із сталою амплітудою в системах, що не зазнають дії зовнішніх сил. Тривалість одного повного коливання називають періодом коливання.

49.Дайте визначення добротності коливального контуру.

Для характеристики затухання коливальних контурів часто користуються, особливо в радіотехніці, величиною, що зветься добротністю контуру і позначається Q.Добротність коливального контуру-величина,яка показує у скільки разів амплітуда вимушених коливань системи при резонансі перевищує амплітуду коливань при його відсутності.Добротність контуру–величина, обернено пропорційна логарифмічному декременту затухання. Q =π/λ=Т Добротність контуру – це помножена на  число повних коливань.

50. Хвильови́й о́пір коливального контура — це опір, який зустрічає електромагнітна хвиля при поширенні уздовж однорідної лінії без віддзеркалення, тобто за умови, що на процес передачі не впливають неузгодженості на кінцях лінії. Він властивий даному типу кабелю, є його характеристикою і залежить лише від його первинних параметрів і частоти струму, що передається.

51.Дайте визначення резонансної частоти коливального контуру.

Резонансною частотою називают таку частоту коливального контура, коли вхідний опір RL і C кола є активними. На частоті нижчій резонансної опір індуктивний і на частоті вищій резонансної опір ємнісний.

52.Дайте визначення загасання коливального контура.

Загасання коливального контура – це відношення резистивного опору контура до характеристичного опору. Отже величина обернена до добротності коливального контуру називається загасанням.

53.Послідовний коливальний контур.Умови Виникнення резонансу напруг.

Дуже важливе практичне значення має резонанс напруг що спорстерігається в послідовному коливальному контурі. Явище різкого зростання амплітуди сили струму в послідовному коливальному контурі при збігові циклічної частоти спонукаючої ЕРС з власною частотою контуру називається резонансом напруг. Резонанс напруг використовується при настроюванні приймачів на потрібну довжину хвилі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]