Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика(бакалавр). doc.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
107.52 Кб
Скачать

2.2. Програма виробничої практики

Вступ

1. Загальна характеристики підприємства

1.1. Вид підприємства за формою власності.

1.2. Характеристика діяльності. Виробнича та інші види діяльності. Асортимент продукції (послуг). Конкурентні переваги продукції (послуг) щодо аналогічної: виробничо-технологічні, експлуатаційно-технічні, соціально-економічні, економічні. Оцінка конкурентоспроможності підприємства.

1.3.Аналіз основних техніко-економічних показників. Оцінка економічного потенціалу підприємства. Ефективність використання ресурсів і шляхи їх подальшої економії.

1.4. Оцінка системи планування. Оцінка рівня стратегічного і тактичного планування. Види і структура планів. Нормативна і інформаційна база планування. Планування діяльності структурних підрозділів. Основні показники і контроль за їх виконанням. Обґрунтування планових показників і напрямів діяльності. Управління ризиками.

2. Управління маркетинговою діяльністю

2.1. Розробити проект бізнес-плану на основі діагностики внутрішніх підсистем і вивчення факторів зовнішнього середовища підприємства скласти програму маркетингової діяльності підприємства. Вдосконалити сис­тему маркетингу підприємства.

2.2. Провести моніторинг основних конкурентів підприємства на локальному ринку.

2.3. Дослідження досвіду конкурентів щодо впро­вадження комунікаційних заходів. Розробити плани рекламних заходів.

2.4. Аналіз стану локального ринку та основних факторів маркетингового середовища підприємства: опис макрофакторів (економічних, політичних, соціальних, демографічних, науково-технічних тощо) та мікрофакторів (постачальників, покупців, конкурентів, маркетингових посередників, контактних аудиторій та ін.).

2.5. Аналіз стану та динаміки попиту на продукцію цього підприємства. Визначити сегмент ринку, потенційних споживачів, їх поведінкові особливості, визначити позицію підприємства на локальному ринку. Визначити місткість ринку, розробити прогноз попиту на товари на середньостроковий період. Провести моніторинг виконання угод з постачальниками, з покупцями.

2.6. Аналіз глибини, широти, насиченості асортименту. Формування оптимальної структури асортименту підприємства

2.7. Вдосконалення системи інформування та обслу­говування клієнтів. 2.8. Аналіз цінової політики, динаміки цін на вироби; прогнозування цін з урахуванням точки беззбитковості.

3. Управління постачанням

3.1. Опис процесу матеріально-технічного забезпеченням, механізму функціонування закупівельної логістики: завдання, функції, плану­вання потреб, можливостей і якісних параметрів, вибір та оцінювання джерел закупок, визначення обсягів закупок, вибір постачальників.

3.2. Аналіз зберігання, комплектування та контролювання запасів, утилізації відходів.

3.3. Побудова оптимальної схеми взаємодії матеріальних, товарних, інформаційних та фінансових потоків.

3.4. Аналіз системи управління якістю логістичних процесів.

3.5. Аналіз вибору постачальників по кожній товарній групі; аналіз надходжень та реалізації продукції від існуючих постачальників; аналіз ефективності комерційних угод.

3.6. Розробка графіку завезення матеріальних ресурсів.

3.7. Підготовка проекту угоди купівлі ресурсів; розробка картки постачальника.

3.8. Провести моніторинг виконання угод з постачальниками.