Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика(бакалавр). doc.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
107.52 Кб
Скачать

4. Управління виробництвом (основною діяльністю)

4.1. Аналіз операційної системи організації.

4.2. Характеристика складових операційної системи, визначення та обґрунтування опера­ційних процесів організації, їх типів та ознак.

4.3. Побудувати структуру операційного циклу, обґрунтувати його тривалість.

4.4. Аналіз схеми виробничого та обслуговуючого потоків.

4.5. Обґрунтування операційної стратегії.

4.6. Розробка пропозицій щодо моделі управління поточним функціонуванням операційної системи.

4.7. Аналіз ефективності використання виробничої площі та надати пропозиції щодо її вдосконалення

5. Управління збутом

5.1. Оцінити ефективність збуту та зміни попиту на товари споживчого призначення.

5.2. Провести моніторинг виконання угод з постачальниками.

5.3. Розробити план збуту продукції і пропозиції з підвищення ефективності збутової політики;

6. Управління фінансами

6.1. Аналіз фінансового плану діяльності: плану формування фінансових ресурсів, плану руху грошових коштів, балансового плану.

6.2. Аналіз та планування податкових платежів, підготовка пропозицій, спрямованих на оптимізацію обсягу та рівня їх сплати.

6.3. Аналіз фінансово-майнового стану підприємства, його платоспроможності, фінансової стійкості, прибутковості, ділової активності.

6.4. Аналіз стану та основних напрямів розвитку матеріально-технічних ресурсів підприємства.

6.5. Аналіз валових витрат підприємства та визначення їх розміру на плановий період; планування прибутку.

7. Управління персоналом

7.1. Аналіз кадрової політики підпри­ємства. Ознайомитись із організацією кадрового планування на підприємстві (загальна стратегія, основні принципи та методи); дослідити цілі розвитку кадрового потенціалу; планування розвитку трудового колективу; розвиток ділової кар'єри, систему навчання працівників і підвищення кваліфікації.

7.2. Зробити висновки щодо ефективності кадрової політики, яку реалізовано на підприємстві та надати пропозиції щодо її удосконалення.

7.3. Сформувати бази даних про претендентів на посаду, здійснити їх оцінку та відбір; розробити планові форми контрактів на прийом на роботу; здійснити оформлення зарахування на посаду.

7.4. Ознайомитись з веденням особових справ працівників; укладанням договорів про матеріальну відповідальність; проведенням інструктажів з техніки безпеки; документальним оформленням звільнення працівників з посади; документальним оформленням руху кадрів; оформленням заохочень та стягнень; складанням графіків відпусток; веденням табельного обліку виходу працівників на роботу; складанням статис­тичної звітності.

7.5. Провести аналіз плинності кадрів та розробити заходи зі зменшення плинності.

7.6. Дослідити систему підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів підприємства, форми і пері­одичність підвищення кваліфікації.

7.7. Оцінити ефективність забезпе­чення соціального захисту працівників, зміст колективного договору між роботодавцями та працівниками, роботу профспілки щодо захисту працівників.

7.8. Розробити план соціального розвитку трудового колективу.

7.9. Проаналізувати ефективність процесу організації праці. За результатами оцінки й атестації робочих місць фахівців апарату управління розробити раціональні схеми їх планування та організації, оснащення та обслуговування. Провести аналіз організації праці керівників функціональних підрозділів. Розробити пропозиції щодо раціональної організації праці фахівців окремого функціонального відділу на підприємстві.

7.10. Провести аналіз використання робочого часу працівника структурного підрозділу і на його основі розробити план особистої роботи. Оцінити рівень трудової та виробничої дисципліни, проаналізувати використання робочого часу.

7.11. Взяти участь у проведення нарад і зборів. Ознайомитись з організацією проведення засідань або зборів, розробкою порядку денного, визначенням запрошених, виступаючих, місця проведення, прийняти участь в підготовці приміщення, технічних засобів, проекту рішення.

7.11. Надати характеристику діючої системи мотивації на підприємстві, оцінити методи економічної мотивації працівників та методи неекономічної мотивації.

7.12. Ознайомитись з положеннями про оплату праці, про форму­вання та використання доходів трудового колективу.

7.13. Проаналізувати системи оплати праці та розрахувати планову потребу підприємства в коштах на оплату праці.

7.14. Аналіз стану і динаміки продуктивності праці, розрахувати продуктивність праці на плановий період.

7.15. Ознайомитись з колективним договором.