Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
194 / Лайша военка / Т№3 ТВПС(У).doc
Скачиваний:
93
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
279.55 Кб
Скачать

3. Організація і склад об’єднанних впс нато.

Об'єднані ВПС НАТО створені з угруповань ВПС країн НАТО США і Канада передали в оперативне підпорядкування НАТО только деяка кількість своєї авіації; ФРН, Бельгія, Нідерланди, Данія, Норвегія, Греція і Туреччина - весь контингент своїх ВПС, а Великобританія - велику частину його.

Відповідно до вимог стратегічної концепції НАТО й оперативного призначення, об'єднані ВПС поділяються на сили реагування ( до 7-8 %), головні оборонні сили (до 70 %) і сили посилення (до 22 %).

I. Сили реагування (СР) - багатонаціональні сили , контингент яких створюється в стислий термін і призначається для застосування в кризовій ситуації,. ВПС СР характеризується високою мобільністю і високим ступенем бойової готовності.

СР готові до застосування в будь-якому регіоні в границях зон відповідальності НАТО, тим самим демонструючи здатність альянсу до застосування в разі потреби військової сили. СР можуть застосуються як самостоятельно, так і разом з національними чи іншими коаліційними силами в регіоні.

У випадку переростання кризової ситуації в конфлікт, що загрожує країнам - членам альянсу, СР можуть залучатися до спільної оборони союзників в атом випадку вони будуть включатися до складу головних оборонних сил у регіоні.

У залежності від ступеня бойової готовності, СР поділяються на сили негайного реагування і сили швидкого розгортання ВПС НАТО.

Відповідно до концепції, роль СР полягає:

а) - у демонстрації військової солідарності;

б) - у гнучкості реагування;

в) - у здатності до виконання бойових задач;

(передбачено, що СР зможуть вести бойові дії і виконувати бойові задачі протягом усього часу, необхідного для розгортання в регіоні головних оборонних чи сил у ведення сил посилення);

г) - у здатності до проведення миротворчих операцій;

д) - у здатності до виконання інших задач. (можуть застосовуватися як елемент стримування в період стратегічного розгортання ОЗС НАТО чи як елемент присутності військової сили альянсу в період виводу військ після врегулювання конфлікту, вирішуючи задачі: ведення розвідки, контроль безпеки пересування військ, спостереження за виконанням умов роззброювання ворожих сторін і т.д.)

Сили реагування ОВПС НАТО підкоряються ГК ОВПС НАТО в Європі і включають сили негайного реагування і сили швидкого розгортання.

1.1. Сили негайного реагування (снр) - це высокомобильные сили, що знаходяться в найвищому ступені бойової готовності до застосування на Європейському твд.

До складу СНРОВПС може входити до 16 ескадрилій тактичної авіації , 12 батарей ЗУР середньої і малої дальності і 7 дивізіонів польової артилерії, що виділяються в розпорядження ВГК ОЗС НАТО 11 країнами-членами альянсу.

Склад СНР ВПС не постійний і призначається відповідно конкретній ситуації в кожнім окремому випадку. Основними задачами. які покладаються на СНР ВПС є: I. Оборонні функції; і. повітряне патрулювання, 3. спостереження і виявлення цілей; 4. Повітряна розвідка і ППО.

Готовність до застосування СНР ВПС команд. НАТО призначається до 5 доби.

Соседние файлы в папке Лайша военка