Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет.docx
Скачиваний:
107
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
230.66 Кб
Скачать

Умо-3.2, Фасовка, упаковка і маркіровка настоянки глоду. Умоз.2.1. Фасовка у флакони по зо мл.

Фасовку настоянки валеріани у флакони по ЗО мл проводять на машині універсальної фасувальної (ГФ-36), яка підготовлена до роботи і має етикетку з вказівкою дати підготовки, огляду відповідальної особи, номери серії, підпису відповідального виконавця.

Перед розфасовкою препарату проводять підготовку етикеток. Майстер ділянки передає штемпельнику необхідну кількість етикеток на настоянку

валеріани для нанесення на них за допомогою машини для друкування серп і терміну придатності на етикетках (ГФ-39) даних про кількість препарату у флаконі, номера серії і терміну придатності. Потім набирає на штампі вказані дані, робить пробне відтиснення на етикетці, перевіряє його правильність і передає штемпельнику.

Потоково-автоматична лінія для фасовки рідких лікарських засобів складається з наступного устаткування: машина універсальна фасувальна (ГФ-36), стіл накопичувальний (ГФ-37), стіл для закупорювання і упаковки (ГФ-38).

Чисті і сухі флакони, бутлі, пробки і кришки доставляють з мийного відділення на візку в металевих коробках.

Той, що фасує, уручну встановлює флакони на стіл накопичувальний (ГФ— 37) поряд з машиною універсальної фасувальної (ГФ-36).

Настоянку глоду із збірки (С—35) по трубопроводу завантажують в завантажувальний бункер фасувальної машини (ГФ-36), наклеюють

етикетку з вказівкою найменування препарату, номери серп, дати розливу і номери аналізу ОТК з підписом відповідальної особи.

Інженер-технолог ділянки встановлює на фасувальній машині (ГФ-36) необхідну дозу (25 мл) і перевіряє її відповідність заданому об'єму за допомогою мірного циліндра. В процесі фасовки вибірково перевіряють правильність дозування не менше 6 разів в зміну (До 3.2.1.1). Після точного регулювання дози, фасувальник на фасувальній машині (ГФ-36), проводить розлив настоянки у флакони. Кожний флакон уручну на столі (ГФ-38) фасувальник укупорює пробками поліетиленовими і нагвинчують пластмасовими кришками. Укупорені флакони уручну подають до машини для друкування серії і терміну придатності на етикетках (ГФ-39), за допомогою якої штемпелевщик на кожний флакон з настоянкою наклеює етикетку, на етикетці указують: Україна ТОВ «СЛАВИЯ 2000» р. Кіровоград, її товарний знак і адресу, назва препарату на латинському і українському або російському мовах,

кількість препарату в міллілітрах, реєстраційний номер, номер серп, умови зберігання, термін придатності, штрих-код.

Заздалегідь на етикетки наноситься номер серії і термін придатності за допомогою машини для друкування (ГФ-39).

По-4. Регенерація екстрагента.

Перед початком роботи перевіряють справність вентиляції, наявність заземлення устаткування і трубопроводів, справність приладів контролю. Під час регенерації екстрагента вентиляція повинна працювати безупинно.

Шрот із збірника (С-12) уручну завантажують в куб перегінний (Р-22). Відкривають вентилі подачі води на теплообмінник (Т-25), вентилі подачі глухої пари в сорочку куба перегінного (Р-22), а потім вентилі подачі гострої пари в куб перегінний (Р-22). Тиск пари контролюється манометром (КП-22.1.)

Пари спирту етилового конденсуються в теплообміннику (Т-25) і збираються в збірнику (С-26). Температура відгону не повинна перевищувати 20 °С (До 4.1.), aоскільки при підвищенні температури ростуть втрати спирту. Температура контролюється термометром (КП-27). При збільшенні температури відгону необхідно збільшити подачу води в теплообмінник. Процес регенерації ведуть до отримання міцності відгону не менше 70 % (До 4.2.). Одержаний відгін зважують на терезах (КП-1) і насосом (Н-10) подають в збірник (С-7) для приготування 70 % екстрагента в даному виробництві.

Після закінчення регенерації перекривають вентилі подачі пари в куб перегінний (Р-22), а через 20 хвилин подачу води в теплообмінник (Т-25).

Шрот після регенерації екстрагента уручну вивантажують на візок і вивозять у відвал.

Вихід на стадії складає 45,4 %

Кількість продуктів, витрачених і одержаних на стадії ПО-4, приведена в таблиці 2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]