Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / ДИПЛОМ_управление качеством.doc
Скачиваний:
123
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Загальні витрати на впровадження запропонованих дій *

Категорія витрат

Розмір витрат, грн.

1.

Заохочення працівників, задіяних у групі складання карти поточної цінності

14 000

2.

Проходження курсу «Розробка VSM-карт», який триває 1 день

350

ВСЬОГО:

14 350

* Складено автором самостійно

Рекомендовано пройти курс «Розробка VSM-карт», який триває 1 день тільки керівнику групи. На основі знань, які отримає керівник і буде складатись карта поточної цінності ЗАТ «ДОЕЗ», яка відобразить графічно процеси, які відбуваються на підприємстві на етапі виробництва та відвантаження товару. На основі даної карти буде складатись карта майбутньої цінності для візуального уявлення, як можна покращити роботу підприємства. Отже, на роботу групи протягом 11 робочих днів, підприємству слід витратити 14 3500 грн. Це не великі кошти у порівнянні з тим, які результати отримає підприємство після розробки даної карти (див. розділ 3.1).

Тепер слід розрахувати витрати, які будуть пов’язані з впровадженням системи 4S, яка запропонована для покращення роботи в офісі (табл. 3.9):

Таблиця 3.9.

Витрати підприємства на впровадження системи 4s*

Категорія витрат

Кількість

Розмір витрат за одну одиницю, 88грн.

Загальний розмір витрат, 88грн.

1.

Встановлення відеокамер спостереження за працівниками.

21

600

12 600

2.

Заохочення працівників, задіяних у групі впровадження системи 4S.

5

3 000

15 000

ВСЬОГО:

17 600

* Складено автором самостійно

Підприємство ЗАТ «ДОЕЗ» в організаційній структурі має 21 відділ. Камери спостереження планується розташувати в кабінетах відповідальних осіб, тобто в кабінетах, де задіяні працівники, від яких в повної мірі залежить робота відділу. Слід зауважити, що на підприємстві вже існують камери спостереження у коридорах адміністративного корпусу, на вахті та вхідних воротах.

Ціни на камери спостереження встановлені на основі цін, які діють на ринку у даний час. Рекомендується встановлювати чорно-білі відеокамери спостереження.

Отже всього на впровадження дій, які були запропоновані у розділі 3.2 підприємству необхідно буде витратити: 14 350 + 17 600 = 21 950 грн. Тобто підприємство має витратити 22 000 грн. – враховуючи похибки у розробці таблиць витрат.

Висновки до розділу 3

У розділі 3 було запропоновано впровадження системи бережливого виробництва, як найбільш ефективного, надійного шляху компанії до підвищення конкурентоспроможності та налагодження усіх внутрішніх процесів, які існують на підприємстві.

У ході написання розділу були виокремленні основні види втрат, які завдають підприємству значних грошових витрат. Ці витрати пов’язані як з виробництвом так і роботою працівників в адміністративному корпусі.

Було запропоновано скористатись технікою VSM (Value Stream Mapping)  складання карти потоку створення цінності. Суть якої: побудування схеми, яка зображує кожен етап руху потоків матеріалів та інформації, потрібних для отримання кінцевого продукту. Зокрема, карта відображає скільки часу витрачається на роботу, а скільки  на очікування.

Також була запропонована система 4S  організація робочого місця. Дана система забезпечує створення ефективного робочого простору, наведення порядку, чистоти, зміцнення дисципліни, а отже підвищення продуктивності, створення безпечних умов праці з участю всього персоналу підприємства.

Після того, як була складена схема детальних дій необхідних для впровадження пропозицій, були розраховані витрати, які необхідно понести підприємству. Їх розмір склав 22 000 грн.

Налагодження роботи підприємства на всіх етапах виробництва дасть змогу керівництву покращити систему управління якістю експортної продукції. Тобто розробивши карту поточної цінності ЗАТ «ДОЕЗ» керівництву стане зрозуміло як покращити діяльність підприємства: на етапах виробництва та в офісі, на основі чого, стане зрозуміло як покращити систему управління якістю експортної продукції, так як управління якістю продукції тісно пов’язане з усіма процесами, які відбуваються на підприємстві.