Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
24-47Товарознавство_МВК_КР_14ТТП.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
355.84 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

На підставі проведення в курсовій роботі роботи можна зробити наступні висновки:

Що гриби – це один з важливих продуктів який повинен споживатися в організм людини. Гриби дуже багаті різними вітамінами, такими як наприклад, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, В1, В6, В13, Е. У цілому мінеральну частину грибів можна охарактеризувати як достатню.

  1. Останнім часом гриби стали звичайним товаром на прилавках наших продуктових магазинів. Але щорічний обсяг споживання грибів в Україні не дуже високий і становить близько 8 тис. тонн або 180 грамів на душу населення. Грибний ринок України росте , культура споживання грибів в Україні ще тільки формується.І попит на цей продукт, багатий білками й мінеральними речовинами, повільно, але впевнено росте.

  2. Важливу роль в нашому живленні грають білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини і вітаміни. Гриби якісні і дієтичні продукти, багаті вітамінами і вони складають справжню комору корисних речовин важливих для життєдіяльності людини. В Україні розповсюджена велика кількість видів маринованих грибів, що призводить до необхідності вивчення їх якості з метою запобігання реалізації неякісної продукції. На формування асортименту та якості маринованих грибів впливають такі чинники, як вибір якісної сировини та дотримання технології виробництва. Також велике значення має економічна політика України у таких питаннях, як ціноутворення на сировину, споживачів та постачальників, прийняття стандартів на продукцію та інше.

  3. Проведені дослідження відібраних зразків дозволяють стверджувати, що на українському ринку присутня продукція, яка не відповідає вимогам діючих стандартів. Всі п`ять відібраних зразків мали відхилення.

  4. Проаналізувавши товарний асортимент супермаркету „Сільпо” ТОВ „Фоззі-Ост”, ми бачимо, що 12% від загального обсягу асортименту плодово-овочевої консервації займають консервовані гриби. Це свідчить про те, що в Україні вживання грибів на душу населення досить невеликий. Отже, аналізуючи повноту асортименту у мережі супермаркетів „Сільпо”, можна констатувати, що вироби з грибів, представлені на споживчій вітрині повністю задовольняють попит населення.

На підставі висновків підприємству пропоную:

1. Здійснювати постійний контроль за якістю продукції, яка надходить до торгової мережі, департаменту закупівлі – при підписанні договору поставки робити акценти на якість продукції, дотримання товарів вимогам діючих стандартів.

2. Бухгалтерії ТОВ “Фоззі-Ост” рекомендується враховувати не тільки економічні, але і психологічні чинники ціни, а також при встановленні цін на товари необхідно користуватися чітко встановленими ціновими орієнтирами.

3. Розробити рекламні акції, дегустації - для доведення населенню про корисні властивості грибної продукції.

Навчальне видання

Методичні вказівки студентам заочної форми навчання

щодо виконання курсової роботи з дисципліни

“Товарознавство (Харчові продукти)”

________________________________________________________________

Підписано до друку____________Формат 60х80/16.

Оперативна поліграфія. Тираж прим.

Ум. друк. арк. 1,25 Зам. №

_______________________________________________________________

Дніпропетровський університет ім. Альфреда Нобеля