Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипл.маг_МВК_13.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
513.54 Кб
Скачать

2. Мета і завдання дипломної роботи

2.1. Магістр – освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця, який на основі кваліфікації бакалавра або спеціаліста здобув поглиблені спеціальні уміння та знання інноваційного характеру, має певний досвід їх застосування та продукування нових знань для вирішення проблемних професійних завдань та обов’язків (робіт) визначеного рівня професійної діяльності, що передбачені для первинних посад у певному виді діяльності.

2.2. Дипломна магістерська робота є підсумковою кваліфіка­ційною роботою, яка дає змогу виявити рівень засвоєння студентом теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраною спеціальністю на первинних посадах відповідно до узагальненого об'єкта діяльності.

2.3. Метою виконання дипломної магістерської роботи є осмислення проблеми, предмета і об'єкта наукового дослідження; оволодіння методами досліджень; застосування теоретичних знань і практичних навичок для вирішення конкретних завдань на підприємстві в сфері стратегічного планування, формування та управлінського обґрунтування організаційної структури управління, розробки системи мотивації працівників підприємства, впровадження ефективних систем контролю діяльності та інформаційного забезпечення на підприємстві.

Працюючи над магістерською роботою, студент має засвоїти навички правильної постановки проблеми та обґрунтування її актуальності, формулювання мети і завдань, побудови логічного плану й оптимальної структури дослідження, роботи з джерелами інформації, аналізу та оцінки різних аспектів об’єкту дослідження, обґрунтування власних узагальнень, висновків і пропозицій.

2.4. Дипломна магістерська робота виконується за матеріалами реальних об'єктів – організацій будь-якої форми власності, та їх об'єднань, які, як правило, є юридичними особами.

2.5. Магістерська робота виконується на основі поглибленого вивчення та критичного огляду вітчизняної і зарубіжної літератури, чинного законодавства України, нормативних актів, результатів, одержаних студентом в ході дослідження проблем: управління процесом змін при функціонуванні підприємства, орієнтування на очікувані результати; удосконалення організації і методів роботи підприємства, виявлення і усунення недоліків; проявляти в роботі раціоналізм; діяти вдумливо і активно при виконанні функціональних обов’язків; підходити до вирішення проблем різносторонньо; виконувати роботу по розробці забезпечення виконання програми підприємства; своєчасно доводити до виробничих дільниць програмні завдання по виробництву товарів та послуг; контролювати забезпечення відповідних ділянок матеріалами, сировиною, заготовками, комплектуючими виробами; використовувати методи аналізу, планування, прогнозування, які дозволяють ефективно вирішувати практичні проблеми управління підприємством; здійснювати збір, систематизацією, обробку та використання інформації, яка необхідна для ефективної професійної діяльності; аналізувати соціально значимі проблеми та процеси, факти та явища; використовувати всю сукупність набутих знань; узагальнювати, порівнювати, робити висновки, володіти навичками прийняття самостійних рішень; працювати на персональних комп’ютерах та інший оргтехніці; використовувати найновіші підходи до практики управління підприємством; обґрунтовувати управлінські рішення, здійснювати контроль за виконанням управлінських рішень, моделювати ситуації, в т. ч. і не передбачувані; здійснювати управління інноваційними процесами, організовувати і експлуатувати АСУ; організовування маркетингові дослідження систем руху товарів і збуту, послуг, аналіз стан і динаміки попиту, використовувати сучасні методи аналізу обсягів виробництва і реалізації, собівартості, прибутку, фінансового стану підприємства, ефективності виробництва і управлінських рішень з метою підвищення конкурентоспроможності продукції та підприємства.