Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_administrativnii_proces_ukraini.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
189.72 Кб
Скачать

1. Попередження і видалення із залу судового засідання. (ст. 270 касу)

До учасників адміністративного процесу та інших осіб, присутніх у судовому засіданні, за порушення порядку під час судового засідання або невиконання ними розпоряджень головуючого застосовується попередження, а в разі повторного вчинення таких дій — видалення із залу судового засідання.

2. Тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. (ст.271 касу)

У разі неподання без поважних причин письмових чи речових доказів, що витребувані судом, та неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів для дослідження судом.

3.

До належно викликаних особи, особисту участь якої визнано судом обов’язковою, свідка, які без поважних причин не прибули у судове засідання або не повідомили причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи внутрішніх справ з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Привід до суду не застосовується до малолітніх та неповнолітніх осіб, вагітних жінок, інвалідів першої і другої груп, жінок, які мають дітей віком до шести років або дітей-інвалідів, а також осіб, які згідно із цим Кодексом не можуть бути допитані як свідки.

Про привід суд постановляє ухвалу.

1 Бандурка О. М, Тищенко М. М. Адміністративний процес: Підручник для вищ. навч. закл.—К: Літера ЛТД, 2002.—288 с.

2 Кодекс адміністративного судочинства України: науково-практичний коментар: У 2 т. / За заг. ред.. Р.О.Куйбіди. — К: Книги для бізнесу, 2007. — Том. 2 — С. 72.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]