Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Товарознавство (непродовольчі товари) / 35-47ТЗН(Непрод._товари)МВК_з_12ТТП.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
411.65 Кб
Скачать

Розділ 2. Товари культурно-побутового призначення Змістовний модуль 4

Тема 2.1. Папір, картон та вироби з них

Загальні поняття про папір і картон. Стан та проблеми ринку паперу, картону та виробів з них в Україні. Характеристика факторів, що формують властивості паперу, картону та виробів з них. Волокнисті напівфабрикати, наповнювачі, проклеювальні речовини та інші речовини, що застосовуються у виробництві паперу та картону. Вплив цих матеріалів у формуванні властивостей. Загальні поняття про технологію паперового виробництва. Формування властивостей та якості паперу і картону в процесі виробництва.

Споживні властивості та показники якості паперу і картону. Класифікація паперу і картону. Характеристика асортименту паперу для писання, креслення, малювання, друкування та інших видів паперу. Класифікація виробів з паперу і картону. Характеристика асорти­менту білових, канцелярських виробів з паперу і картону та виробів санітарно-побутового призначення.

Вимоги до якості паперу, картону та виробів з них.

Тема 2.2. Шкільно-письмові та канцелярські товари

Класифікація, споживні властивості шкільно-письмових та канцелярських товарів. Характеристика асортименту приладдя для письма, креслення, малювання. Шкільні товари.

Класифікація та характеристика асортименту канцелярських товарів: приладдя для зберігання, архівування паперів, дрібноофісна техніка та офісні дрібниці, штемпельне приладдя, настільні аксесуари.

Вимоги до якості шкільно-письмових та канцелярських товарів.

Тема 2.3. Музичні товари

Загальна поняття про музичні товари. Значення музичних товарів у житті людей і суспільства. Властивості звука та їх використання в музичних інструментах. Загальна класифікація музичних товарів.

Споживні властивості музичних інструментів. Характеристика факторів, які формують і властивості музичних інструментів. Вплив сировинних матеріалів та технологічних процесів виготовлення на властивості музичних інструментів.

Струнні музичні інструменти - принципи звукоутворення, асортимент, споживні властивості. Щипкові інструменти, особливості будови, споживні властивості, асортимент. Смичкові музичні інструменти, особливості конструкції, споживні властивості, асортимент. Клавішні струнні інструменти, особливості будови, властивості, асортимент.

Духові музичні інструменти - принципи звукоутворення особливості будови, властивості, асортимент.

Язичкові музичні інструменти - принципи звукоутворення особливості будови, властивості, асортимент.

Ударні інструменти - принципи звукоутворення особливості будови, властивості, асортимент.

Електромузичні інструменти - принципи звукоутворення особливості будови, властивості, асортимент.

Приладдя та запасні частини до музичних інструментів.

Вимоги до якості музичних інструментів. Транспортування і зберігання музичних інструментів. Контроль та оцінка якості музичних товарів в торгівлі.

Тема 2.4. Іграшки

Роль іграшок у вихованні дітей. Стан та проблеми ринку іграшок в Україні. Характеристика факторів, що формують властивості та якість іграшок. Вплив сировинних матеріалів та технологічних процесів виготовлення на властивості іграшок.

Споживні властивості і показники якості іграшок. Класифікація іграшок за різними ознаками. Характеристика асортименту іграшок. Особливості маркування, пакування, транспортування і зберігання іграшок. Вимоги до якості іграшок, контроль якості іграшок в торгівлі.