Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація торгівлі / 35Орган_зац_я_торг_вл_МВК_ЗС_12ТТП.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
74.75 Кб
Скачать

Тема 3. Організація роздрібного продажу товарів та обслуговування покупців

Завдання торгівлі щодо поліпшення торговельного обслуговування покупців. Поняття культури торгівлі. Фактори, що визначають культуру торгівлі. Шляхи підвищення культури торгівлі.

Продаж товарів, її економіко-правовий зміст. Підготовка товарів до продажу. Принципи розміщення та викладки товарів у торговельній залі. Значення завчасної підготовки товарів до продажу в обслуговуванні покупців.

Форми роздрібного продажу товарів, їх стан і розвиток в Україні.

Самообслуговування – ведуча форма продажу товарів. Основні вимоги до організації процесу продажу товарів у магазинах самообслуговування. Інші форми продажу товарів у магазинах. Їх характеристика. Поза магазинні форми продажу товарів. Вивчення ефективності окремих форм роздрібного продажу товарів.

Послуги, що надаються покупцям у магазинах, їх класифікація. Розвиток торговельних послуг в умовах ринкової економіки.

Порядок здійснення торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування покупців. Показники рівня культури обслуговування покупців, методика визначення їх рівня.

Сучасні напрями в організації торговельного обслуговування та сервісу в зарубіжних країнах.

Тема 4. Торговельно-технологічні процеси у магазинах

Основні напрями та перспективи розвитку торгівлі в умовах ринкової економіки, їх вплив на ТТП. Поняття операцій та торговельно-технологічних процесів.

Основні етапи торговельно-технологічних процесів у магазинах. Проблеми поліпшення торговельно-технологічних процесів у магазинах.

Послідовність основних технологічних операцій при прийманні товарів у магазинах. Технологічні операції при зберігання товарів. Технологічні операції при підготовці товарів до продажу. Технологія викладки і розміщення товарів у торговельній залі магазину.

Основні технологічні елементи при продажу товарів у магазинах самообслуговування. Основні технологічні елементи при застосуванні інших форм продажу товарів.

Схеми технологічного процесу в магазині, їх переваги та перспективи застосування.

Методи визначення раціональних варіантів торговельно-технологічних процесів. Трудомісткість операцій торговельно-технологічних процесів,

визначення їх ефективності. Технологічні картосхеми, їх розробка та вибір найбільш раціональних варіантів.

Модуль 2

Тема 5. Складське господарство у торгівлі, технологічні процеси на товарних складах

Роль та функції оптової торгівлі в умовах переходу до ринкової економіки. Фактори, що обумовлюють наявність та розвиток оптових посередників.

Роль складів у процесі товароруху, їх класифікації. Класифікація та характеристика видів складів. Стан складського господарства торгівлі України.

Організація технологічних процесів на складах. Складові елементи технологічного процесу, принципи його раціональної організації. Технологічні процеси при прийманні та зберіганні товарів на складі. Комплектування партій товарів та їх відпуск зі складу. Основні напрями підвищення ефективності технологічних процесів на складах.