Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація торгівлі / 35Орган_зац_я_торг_вл_МВК_ЗС_12ТТП.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
74.75 Кб
Скачать

Тема 6. Основи будівельної справи та проектування магазинів і складів

Загальні відомості про будівлі та споруди. Їх конструктивні елементи. Вимоги до будівель, їх класифікація. Будівельні роботи, їх розташування та характеристика. Нормативні документи, що регламентують розташування та проектування магазинів і складів та їх приміщень.

Основні види приміщень магазинів, їх взаємозв’язок у загальному плані складу. Фактори, що впливають на склад і розміри площі приміщень магазинів. Види планування торговельної зали магазинів. Розташування та планування зали магазинів. Розташування та планування приміщень для приймання, зберігання та підготовки товарів до продажу.

Складські приміщення, їх види, характеристика та взаємозв’язок у загальному плані складу. Методика визначення площі та ємкості складів.

Поняття про проектування. Зміст завдання на проектування. Проектна документація, її зміст, порядок затвердження.

Реконструкція та технічне переоснащення підприємств торгівлі.

Капітальні вкладення у будівництво, реконструкцію та переоснащення підприємств торгівлі, джерела їх формування в умовах ринкової економіки.

Тема 7. Реклама у торгівлі.

Правове регулювання рекламної діяльності в Україні. Міжнародний кодекс рекламної практики, його значення для розвитку рекламної діяльності України. Закон України „Про рекламу”: основні принципи рекламної діяльності, правові відносини, що виникають в процесі розповсюдження та одержання реклами.

Роль реклами та інформації у розвитку бізнесу. Реклама – важливий засіб стимулювання продажу товарів.

Види інформаційно-рекламних засобів, що застосовуються у торгівлі України та країн з розвиненою економікою.

Особливості рекламування деяких видів продукції (тютюнових виробів, алкогольних напоїв, зброї, лікарських засобів, виробів медичного призначення).

Організація рекламної роботи у роздрібних та гуртових підприємствах торгівлі. Витрати на рекламу, їх рівень та структура. Визначення оптимальних витрат на проведення рекламно-інформаційних заходів.

Планування рекламної роботи у підприємствах торгівлі. Фірмовий стиль та інтер’єр магазину. Рекламно-інформаційне оформлення магазину.

Тема 8. Тара та організація тарного господарства у торгівлі. Торговельно-технологічні операції з тарою.

Поняття про тару та упаковку, класифікація тари.

Роль тари в організації торговельно-технологічних процесів, перевезень та зберігання товарів. Вплив тари на ефективність торговельно-технологічних процесів.

Нові прогресивні види тари та пакувальних матеріалів, вітчизняний та зарубіжний досвіди. Тара-обладнання. Ефективність її застосування на складах і у магазинах самообслуговування.

Організація товарообігу. Основні нормативні документи, що регламентують порядок обертання тари.

Організація приймання тари у підприємствах торгівлі за кількістю та якістю. Бережливе ставлення до тари у процесі її приймання, розкривання та зберігання.

Порядок і строки повернення різних видів тари. Витрати та втрати по тарі, шляхи їх зниження.

Тема 9. Організація перевезення товарів і транспортно-експедиційних операцій у торгівлі

Значення транспорту в організації перевезень товарів народного споживання. Види транспорту, перспективи його розвитку в Україні.

Планування перевезень товарів. Організація перевезень товарів. Організація перевезень автомобільним транспортом. Основні експлуатаційно-економічні показники роботи автомобільного транспорту, методика їх розрахунку. Розрахунок потреби у засобах автомобільного транспорту для перевезення вантажів різних класів.

Організація перевезення вантажів іншими видами транспорту, умови їх використання.

Контейнерні та пакетні перевезення вантажів, умови та перспективи їх розвитку в Україні.

Транспортно-експедиційне обслуговування підприємств торгівлі. Ефективність централізованих транспортно-експедиційних операцій.

Шляхи підвищення ефективності використання транспортних засобів в умовах самостійного господарювання і підприємства.