Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма вступної співбесіди.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
97.79 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

ІМЕНІ МИХАЙЛА ТУГАН-БАРАНОВСЬКОГО

ДОНЕЦЬКИЙ КОЛЕДЖ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор коледжу

_________І.О.Дороніна

____ _________ 2013 р.

Програма

фахового вступного випробування до Донецького коледжу технологій та

дизайну Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського за напрямом 070106 «Автомобільний транспорт» на спеціальність 5.07010602 «Обслуговування та ремонт

автомобілів і двигунів» на основі освітньо–професійного рівня

«Кваліфікований робітник».

2013

Програма фахового вступного випробування до Донецького коледжу технологій та дизайну ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського

за напрямом 070106 «Автомобільний транспорт» на спеціальність 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» на основі освітньо-кваліфікаційного рівня „Кваліфікований робітник ”.- Укл. Скубченко О.П.,

Батєхін О.П., ДКТД, Донецьк: 2013 – 18с.

Програма містить пояснення щодо умов проведення випробування, зміст завдань екзаменаційних білетів, критерії оцінки знань абітурієнтів в балах та перелік питань і понять з дисципліни «Будова і експлуатація автомобілів»

Розглянуто та схвалено на засіданні циклової комісії технічних дисциплін

Протокол №6 від „ 05 лютого 2013 р.

Голова циклової комісії ___________О.П. Скубченко

Порядок проведення фахового вступного випробування

Фахове вступне випробування до Донецького коледжу технологій та дизайну ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського за напрямом 070106 «Автомобільний транспорт» на спеціальність 5.07010602

«Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» проводиться для абітурієнтів на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «Кваліфікований робітник».

Фахове випробування проводиться за екзаменаційним білетом який містить тестове завдання та два питання теоретичного характеру.

Тестове завдання складається з п’яти питань та чотирьох варіантів відповідей на кожне. Теоретичні питання охоплюють обсяг програмного матеріалу дисципліни «Будова і експлуатація автомобілів».

Абітурієнт готується для відповіді не більше 50 хвилин, при цьому дає відповіді на тестове завдання письмово та коротко записує тези двох інших теоретичних запитань. Під час підготовки можливо користуватися схемами вузлів автомобіля. Після цього триває співбесіда з абітурієнтом, при необхідності можуть ставитися додаткові запитання, але в межах програми фахового вступного випробування.

Під час співбесіди викладачі перевіряють правильність відповідей на тестове завдання та заслуховують відповіді на теоретичні запитання. За результатами відповідей фахового вступного випробування виставляється оцінка в балах згідно з критеріями оцінки знань абітурієнтів.

Критерії оцінки рівня підготовки абітурієнтів

Загальна оцінка відповіді на екзаменаційний білет фахового вступного випробування виставляється з урахуванням суми балів, набраних з усіх завдань, екзаменаційного білету. Максимальна сума балів за відповіді від 100- 200 балів.

Пропонується оцінювання максимальною кількістю балів:

Перше тестове завдання –20 балів.

-Друге завдання –40 балів.

-Третє завдання – 40 балів.

Разом – 100 балів.

100 балів - отримує абітурієнт, якщо дає повну відповідь на теоретичні запитання та тестове завдання, вільно володіє матеріалом, висловлює відповідні міркування, переконливо аргументує їх, вміє узагальнювати і систематизувати свої знання, має навички оперативно та логічно обґрунтовувати розв'язання професійно спрямованих задач.

75 балів - отримує абітурієнт, якщо дає неповну відповідь (надає пояснення принципу дії агрегатів автомобіля) на теоретичні запитання та правильно відповідає на тестове завдання, володіє термінологією, аналізує недоліки в роботі.

50 балів - отримує абітурієнт, якщо дає неповну відповідь (надає пояснення принципу дії агрегатів автомобіля) на всі теоретичні запитання та частково відповідає на тестове завдання за допомогою співбесідника.

25 балів - отримує абітурієнт, якщо дає неповну відповідь (надає пояснення принципу дії агрегатів автомобіля частково за допомогою співбесідника) на всі теоретичні запитання та частково відповідає на тестове завдання за допомогою співбесідника.

За помилки та недоліки при виконанні кожного завдання оцінки в балах знижуються

Норми оцінок

Перше завдання – тест. Максимальна кількість балів складає – 20 балів. За правильну відповідь на кожне запитання тестового завдання абітурієнт отримує 4 бали, за неправильну – 0 балів.

Друге завдання – теоретичне. Максимальна кількість – 40 балів.

- Розкрито сутність питання у повному обсязі – 10 балів (0 - 10 балів);

- Проаналізовано потрібний матеріал у повному обсязі – 10 балів

(0 - 10 балів);

- Наведені приклади, вільно використовуються теоретичні знання – 10 балів

(0 - 10 балів);

- Замальовані можливі схеми, які б більш детально висвітлювали даний

матеріал – 5 балів (0 – 5 балів);

- Аналізується робота агрегатів, конструктивних елементів чи процесів

– 5 балів (0 – 5 балів).

Третє завдання – теоретичне. Максимальна кількість –40 балів.

- Розкрито сутність питання у повному обсязі – 10 балів (0 - 10 балів);

- Проаналізовано потрібний матеріал у повному обсязі –10 балів(0-10 балів);

-Наведені приклади, вільно використовуються теоретичні знання –10балів

(0 - 10балів);

- Замальовані можливі схеми, які б більш детально висвітлювали даний матеріал – 5 балів (0 – 5 балів);

- Аналізується робота агрегатів, конструктивних елементів чи процесів

– 5 балів (0 – 5 балів).