Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма вступної співбесіди.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Тема 8. Система живлення двигуна від газобалонної установки

Переваги використання газоподібного палива для автомобілів. Загальна будова і робота газобалонних установок для стислих і знижених газів. Паливо для газобалонних автомобілів. Будова вузлів і приладів системи живлення двигунів від газобалонної установки. Пуск і робота двигуна на газі. Основні вимоги ТБ і пожежної безпеки.

ТЕМА 9. Система живлення дизельного двигуна

Економічна доцільність застосування дизельних двигунів. Загальна будова і робота систем живлення дизельного двигуна. Дизельні палива. Сумішоутворення в дизельних двигунах. Поняття про період затримки самозапалення палива. Будова і робота приладів системи живлення дизельних двигунів. Вплив роботи дизельного двигуна на забруднення навколишнього середовища.

ТЕМА 10. Системи запалювання і пуску двигунів

Призначення і типи систем запалювання. Загальна будова і робота контактної і контактно-транзисторної системи запалювання. Переваги і недоліки даних систем запалювання. Будова приладів систем запалювання. Установка запалювання.

Призначення системи пуску. Будова і робота стартера і його приводу. Пуск і зупинка двигуна.

РОЗДІЛ 2. ТРАНСМІСІЯ

ТЕМА 11. Загальна будова

Призначення трансмісії. Типи трансмісії. Колісна формула. Схеми механічних трансмісій з колісними формулами 4:2, 4:4, 6:4, 6:6, 8:8. Агрегати трансмісії, їх призначення і розташування на автомобілі.

ТЕМА 12. Зчеплення

Призначення зчеплення. Типи зчеплення. Будова однодискових і дводискових зчеплень. Поглинач крутних коливань.

Будова механічного і гідравлічного приводів механізму включення зчеплення. Вільний хід педалі приводу механізму вимкнення зчеплення. Будова підсилювачів приводів механізмів вимкнення зчеплення.

ТЕМА 13. Коробка передач

Призначення коробки передач. Типи коробок передач. Схема і принцип роботи ступінчастої зубчатої коробки передач. Поняття про передавальне число передачі. Будова 4-, 5-, 10- ступінчастих коробок передач. Гідромеханічні коробки передач. Електронні системи управління перемиканням передач. Призначення і будова роздавальної коробки. Призначення і будова спідометра.

ТЕМА 14. Карданна передача

Призначення карданної передачі, її типи. Будова карданних шарнірів, проміжних опор, шліцьових з'єднань, валів, керованих ведучих мостів.

ТЕМА 15. Головна передача, диференціал, напіввісі, будова керованих коліс

Типи мостів. Ведучий міст, призначення, загальна будова. Балка ведучого моста, призначення, будова. Головна передача, призначення, типи. Будова одинарних і подвійних головних передач. Переваги і нестачі різних головних передач. Диференціал, призначення, типи. Будова міжколісного простого симетричного диференціалу і диференціалу підвищеного тертя. Будова диференціалу. Напіввісі, призначення, типи, будова. Проміжний міст, призначення, будова. Керований ведучий міст, призначення, будова.

РОЗДІЛ 3. ХОДОВА ЧАСТІНА, КУЗОВ, КАБІНА

Тема 16. Рама

Призначення і типи рам. Будова лонжеронних рам. З'єднання агрегатів, механізмів, вузлів з рамою. Тягово-зчіпний пристрій.

ТЕМА 17. Передній керований міст

Призначення і типи мостів. Будова ведущих і ведучих передніх мостів. Установка передніх коліс. Розвал і сходження коліс, поперечний і подовжній нахили шкворня. Вплив установок колес керованих мостів на безпеку руху, знос шин і витрата палива.

ТЕМА 18. Підвіска

Призначення і типи підвісок. Будова залежних і незалежних підвісок. Задня підвіска тривісного автомобіля. Ресори - призначення, типи, будова. Амортизатори - призначення, типи, будова. Стабілізатор поперечної стійкості, призначення і будова. Передача підвіскою сил і моментів. Вплив підвіски на безпеку дорожнього руху.

ТЕМА 19. Колеса і шини

Призначення і типи коліс. Будова коліс з глибоким і плоским ободом. Способи кріплення шини на ободі колеса. Кріплення коліс на маточинах, на півосях. Призначення і типи шин. Будова камерних і безкамерних шин. Поняття про діагональні і радіальні шини. Маркування шин. Норми тиску повітря в шинах. Вплив конструкції і стану шин на безпеку руху.

ТЕМА 20. Кузов, кабіна

Призначення кузова. Типи кузовів легкових автомобілів і автобусів. Будова кузова легкового автомобіля і автобуса.

Будова кабін і платформи вантажного автомобіля.

Ущільнення кузова і кабіни, захист від корозії. Будова сидінь. Спосіб кріплення запасного колеса. Будова дверних механізмів, замків дверей, багажника, скла підйомників, склоочищувачів, дзеркал, протисонячних козирків. Вентиляція і опалювання кузова і кабіни. Крила, капот, облицювання радіатора, підніжки. Захист від корозії.

РОЗДІЛ 4. МЕХАНІЗМИ КЕРУВАННЯ