Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gorina_G_O__Abrashka_O_V_Organizatsiya_diplom.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
450.05 Кб
Скачать

Тема 4. Одяг та манери спілкування на дипломатичних прийомах

План заняття:

1. Обговорення теоретичних питань:

1) Загальноприйняті позначення форми одягу в запрошеннях на дипломатичний прийом.

2) Основні компоненти іміджу чоловіків на дипломатичних прийомах.

3) Основні компоненти іміджу жінок на дипломатичних прийомах.

4) Основні правила при виборі одягу на дипломатичний прийом.

5) Співвідношення одягу та типів дипломатичних прийомів.

2. Тестування.

3. Виконання індивідуального завдання.

1) Підготувати стислу промову чи офіційний тост на дипломатичний прийом, використовуючи інформацію щодо проведення дипломатичних прийомів у різних країнах світу.

2) Визначити можливий варіант одягу на дипломатичний прийом, використовуючи інформацію щодо проведення дипломатичних прийомів у різних країнах світу.

Варіант 1

Посольство України в Грецькій Республіці провело дипломатичний прийом з нагоди Дня незалежності України

20 вересня 2012 р. Посольство України в Грецькій Республіці провело дипломатичний прийом з нагоди Дня незалежності України та відзначення 21-ї річниці української державності.

Вшанувати 21-у річницю незалежності Української держави зібралися представники офіційних та ділових кіл Греції, дипломатичного корпусу, ЗМІ, української громади та грецької громадськості.

Чисельні гості урочистого заходу ознайомилися з організованою Посольством в його рамках виставкою різноманітної яскравої друкованої продукції українського підприємства «Державне спеціалізоване видавництво «Мистецтво»9.

Варіант 2

Дипломатичний прийом в єгипетському посольстві

25 січня в Москві відбувся дипломатичний прийом присвячений 1-ій річниці нового національного свята Єгипту - революції Великого Єгипетського Народу 25 січня.

День 25 січня в Єгипті оголошений національним святом на честь початку народного повстання в 2011 році, яке у результаті привело до відставки президента Хосні Мубарака.

«Двадцять п'яте січня стане таким же національним святом, як річниця перемоги в Жовтневій війні з Ізраїлем в 1973 році і Революції 23 липня 1952 року – сказав в своєму вітальному виступі на дипломатичному прийомі Посол Єгипту в Москві доктор Алла Ель-Хадіді.

За його словами, цього дня в Єгипті пройдуть святкові заходи, військовий парад, авіаційне шоу і багаточисельні концерти. Центром свята стане знаменита на весь світ площа Тахрір в центрі Каїра, яка стала символом опору режиму Мубарака.

На прийомі з нагоди нового Національного свята Єгипту були запрошені співробітники дипломатичного корпусу, акредитованого в Москві, представники російських державних, суспільних і ветеранських організацій, у т.ч. близько 30 ветеранів - учасників бойових дій в Єгипті у 70-их роках минулого століття.

В цілому, виступ Посла і загальна обстановка на прийомі свідчать про те, що російсько-єгипетські стосунки як і раніше залишаються теплими і дружніми, не дивлячись на певні зміни в політичній ситуації в Єгипті10.

Варіант 3

Прийом в Посольстві Росії в Сінгапурі з нагоди Дня дипломатичного працівника

10 лютого 2012 року в Посольстві Росії в Сінгапурі відбувся прийом з нагоди Дня дипломатичного працівника. У нім взяли участь співробітники Посольства, посли і співробітники посольств Польщі, Узбекистану і України, представники різних російських установ і компаній, а також російські громадяни, що працюють в Республіці.

З вітальним словом до присутніх звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Республіці Сінгапурі Леонід Петрович Мойсеєв.

Потім відбувся концерт за участю професійних виконавців і дітей, багато хто з яких є лауреатами різних міжнародних конкурсів.

У фойє була розгорнута тематична виставка фотографій і документів, що розповідають про історію російсько-сінгапурських стосунків11.