Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PAGU_kursovaya.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
140.35 Кб
Скачать

Висновок за розділом 3

У зарубіжних країнах проблема патріотичного виховання займає першочергове місце, з чим пов'язане створення великої кількості соціальних програм, законодавчих актів та заходів присвячених даній темі. Україна має великий потенціал для розвитку патріотизму в своїй країні, на її території розташована величезна кількість туристичнопривабливих об'єктів, присвячених подіям Великої Вітчизняної Війни. Чітко розроблений маршрут по місцях слави, вдалий брендінг та удосконалення вже існуючої системи законодавчої бази (на основі іноземного досвіду), врахування побажань населення та удосконалення системи розміщення і транспорту створять ідеальні умови для зародження у душах населення почуття патріотизму та гордості за свою країну.

Висновок

Патріотичне виховання - це невід'ємна частина життя кожної людини, яка є важливим чинником поряд зі спадковістю і навколишнім середовищем. Для патріотичного виховання обов'язковими є методичні розробки на базі освітніх установ, дитячих і молодіжних організацій, що сприяють морально-патріотичному становленню дітей та молоді, підготовці їх до самостійного життя; та наявність меморіальних комплексів, які формують усвідомлення особистості як громадянина своєї країни і створюють реалістичні картини минулого. В усьому світі спостерігається тенденція відродження та подальшого розвитку патріотизму, тому що саме патріотизм є моральною основою життєздатності держави і виступає в якості важливого внутрішнього мобілізуючого ресурсу розвитку суспільства, активної громадянської позиції, готовності служінню Батьківщині.

Україна має великий потенціал для розвитку патріотизму в своїй країні, на її території розташована величезна кількість туристичнопривабливих об'єктів, присвячених подіям Великої Вітчизняної Війни.

Характерні риси меморіального простору України закладалися впродовж усього розвитку нації і продовжують формуватися під впливом сучасних політичних та соціально-економічних процесів. При цьому відчутно прискорилася динаміка змін разом із одночасним ускладненням процесу. Це відбувається під впливом таких факторів:

- Державна політика знищення

- Стихійні лиха

- Причини унітарного характеру

- Низький культурний рівень населення та керівництва

Саме тому, в Україні існують умови використання усіх меморіальних комплексів, які жорстко регулюються законодавством.

Отже, проблема патріотичного виховання має займає першочергове місце. Створення великої кількості соціальних програм, законодавчих актів та заходів присвячених даній темі – це необхідні умови для подальшого ефективного розвитку патріотизму в нашій країні.

У пошуках ефективних методів залучення молоді в місця розміщення меморіалів, було проведено опитування молодих людей у віці 17-23 років. Таким чином, ми з’ясували, що найефективнішим методом для молоді у віці 15-20 років є проведення спеціальних занять у школах\ВУЗах, щодо молоді 21-23 років, найефективнішим методом виявилося виховання патріотизму у сім ї. Роблячи висновок, ми можемо сказати, що ефективний розвиток патріотичного виховання в Україні потребує використання різноманітних методів для кожної окремої цільової аудиторії.

У результаті здійснення запланованих програм та розробки нових туристичних маршрутів по місцях Слави очікується:

  1. У соціально-ідеологічному плані - забезпечення духовно-морального єдності суспільства, зниження ступеня ідеологічного протистояння, відродження істинних духовних цінностей українського народу, зміцнення єдності і дружби народів України;

  2. У соціально-економічному плані - забезпечення зацікавленості суспільства в розвитку національної економіки і на цій основі зниження соціальної напруженості, підтримання суспільної та економічної стабільності;

  3. В області обороноздатності країни - прагнення молоді до служби в Збройних Силах, готовність громадян до захисту Вітчизни, збереження і розвиток його славних бойових і трудових традицій.

Кінцевими результатами реалізації запланованого повинні стати соціально-економічний, духовний і культурний підйом, зміцнення держави та її обороноздатності, досягнення соціальної та економічної стабільності.

Висока духовність, громадянська позиція, патріотична свідомість українців будуть у величезній мірі сприяти успішному вирішенню завдань з подолання духовної кризи і визначати майбутнє України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]