Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка практика.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Ііі. Структура виробничої практики

Кількість годин

Загальне ознайомлення з підприємством - об'єктом практики

8

Аналіз стану та результатів окремих напрямів діяльності підприємства - об'єкта практики

16

Планово-економічна діяльність підприємства

16

Управління персоналом

16

Управління маркетинговою та логістичною діяльністю підприємства

16

Управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства

16

Управління обліково-фінансовою діяльністю підприємства

16

Стратегічне управління підприємством

16

Управління інноваційною діяльністю підприємства

16

Розробка пропозицій щодо удосконалення діяльності підприємства

16

11.

Підготовка звіту з практики

10

Всього годин

162

IV. Рекомендації з оформлення звіту з виробничої практики

Загальні вимоги. Рекомендації встановлюють загальні вимоги до оформлення робіт і розроблені відповідно до державного стандарту України ДСТУ 3008-95.

Звіт повинен бути набраний на персональному комп’ютері і поданий до захисту в роздрукованому вигляді. Текст друкують на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210х297) шрифтом Times New Roman 14 pt, через півтора інтервалу; до тридцяти рядків на сторінці. У громіздких таблицях і рисунках допускається використання шрифту 12 pt. Розміри полів: верхнє, нижнє, ліве - не менше ніж 20 мм, праве — не менше ніж 10 мм. Абзацний відступ - 1,25 см.

Обсяг звіту повинен становити 20-30 сторінок.

При оформленні звіту необхідно витримувати рівномірну щільність, контрастність і чіткість. Допускається виправлення незначних помилок зафарбовуванням білою фарбою з нанесенням виправлень на тому самому місці. Назви літературних джерел і власні імена наводять мовою оригіналу.

Скорочення слів і словосполучень − відповідно до чинних стандартів.

Структурними елементами (у порядку їхнього згадування в роботі) є наступні частини звіту:

зміст;

розділи;

список використаної літератури;

додатки.

Розділи та підрозділи повинні мати заголовки. Не допускаються підкреслення, переноси слів і крапки наприкінці заголовків. Якщо заголовок складається більш ніж з одного речення, між ними ставиться крапка.

Заголовки структурних елементів розташовуються в середині рядка симетрично щодо правих і лівих полів (крім заголовків розділів).

Заголовки розділів розташовуються з абзацного відступу з порядковим номером по змісту роботи, пишуться великими друкованими літерами.

Заголовки підрозділів починаються з абзацного відступу, мають порядковий номер по змісту і пишуться прописними буквами з першої заголовної.

Відстань між заголовком і текстом - 2 рядки, між заголовками чи рядками заголовка - як у тексті. Не допускається розташовувати заголовки в нижній частині листа, якщо після заголовка є тільки один рядок тексту.

Титульний аркуш містить інформацію про вид роботи та найменування теми, дані про виконавця та наукового керівника. Розташування інформації на титульному аркуші наведено в додатку А.

Зміст звіту оформлюється на одній сторінці. Приклад оформлення змісту наведено в додатку Б.

Нумерація сторінок, розділів і підрозділів. Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами, починаючи з першого розділу і закінчуючи останнім аркушем додатків, з дотриманням наскрізної нумерації. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті аркушу без крапки наприкінці. Не проставляються, але враховуються номери сторінок титульного аркушу та змісту. Ілюстрації й таблиці, розташовані на окремих сторінках, включають в загальну нумерацію роботи.

Розділи нумеруються наскрізною нумерацією. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера розділу (підрозділу) крапка не ставиться.

Ілюстрації (креслення, малюнки, схеми, графіки, діаграми) варто розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше чи на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути посилання в тексті. Якщо ілюстрації створені не автором роботи, необхідно в тексті давати посилання на відповідні літературні джерела.

Ілюстрації повинні мати назву, що розташовують під ілюстрацією. При необхідності під ілюстрацією розташовують додаткові дані (примітки). Назва міститься під ілюстрацією через один інтервал після її зображення чи приміток до ілюстрації без абзацного відступу від початку рядка.

Ілюстрація позначається словом Рис. __, яке разом з назвою ілюстрації розташовують після роз’яснювальних даних. Наприклад: Рис. 3.1 Діаграма зростання.

Ілюстрації нумеруються арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Якщо додаток містить ілюстрації, то вони нумеруються порядковою нумерацією в межах кожного додатку. Номер ілюстрації складається з порядкового номера розділу (додатка) і порядкового номера ілюстрації в межах розділу (додатка), розділених крапкою. Наприклад: “Рис. Д.1 Схема захисту”

Відстань між ілюстраціями і наступним чи попереднім текстом повинна бути не меншою одного рядка.

Таблиці. Як правило, цифровий матеріал оформляють у вигляді таблиць відповідно до Рис. 1. Таблицю розташовують по всій ширині листа, бажано безпосередньо після тексту, в якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці, з дотриманням лівих і правих полів. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті роботи. Таблиці нумеруються арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Якщо додаток містить таблиці, то вони нумеруються порядковою нумерацією в межах кожного додатка. Номер таблиці складається з порядкового номера розділу (додатка) і порядкового номера таблиці в межах розділу (додатка), розділених крапкою.

Таблиця _____