Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пшенична сльоза.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
61.95 Кб
Скачать

1.9 Правила приймання

1.9.1 Правила приймання згідно з ДСТУ 4181.

1.10 Методи випробування

1.10.1 Відбір проб — згідно з ДСТУ 4181.

1.10.2 Методи контролю спирту етилового ректифікованого — згідно ДСТУ 4181.

1.10.3 Мінералізація проб — згідно з ГОСТ 26929.

1.10.4 Визначення вмісту важких металів і миш’яку в спирті етиловому ректифікованому треба проводити згідно з таблицею 3 цього стандарту. Періодичність контролю — не рідше одного разу у 6 міс.

1.10.5 Визначання вмісту радіонуклідів в спирті етиловому ректифікованому треба проводити згідно з чинними нормативними документами .

Періодичність контролю — згідно з чинними нормативними документами .

1.10.6 Визначання концентрації парів спирту етилового ректифікованого в повітрі робочої зони треба проводити згідно з чинними нормативними документами.

Періодичність контролю — не рідше одного разу в квартал згідно з ГОСТ 12.1.005.

1.10.7 Визначання концентрації спирту етилового ректифікованого в атмосферному повітрі — відповідно до методик.

1.10.8 Арбітражний аналіз спирту етилового ректифікованого — за фізико-хімічними методиками згідно з ДСТУ 4181.

1.11 Транспортування та зберігання

1.11.1 Транспортування спирту етилового ректифікованого залізничним, авіаційним та водним транспортом потрібно здійснювати відповідно до Правил перевезення вантажів, що діють на даному виді транспорту.

1.11.2 Транспортування спирту етилового ректифікованого в автоцистернах потрібно здійснювати згідно з чинними нормативними документами.

1.11.3 Транспортування та зберігання спирту етилового ректифікованого потрібно здійснювати з дотриманням вимог пожежної безпеки згідно з ГОСТ 12.1.007, ГОСТ 12.1.010, чинними нормативними документами та інструкцій пожежної безпеки, що розроблені на кожному підприємстві з урахуванням його специфіки.

1.11.4 Спирт етиловий ректифікований потрібно зберігати в спеціально обладнених та призначених для нього чистих цистернах та металевих резервуарах, які розташовані як на відкритих площадках, так і в закритих приміщеннях згідно з чинними нормативними документами.

1.11.5 Цистерни та резервуари повинні мати повітряний та запобіжний клапани і герметично закриті. Для встановлення рівня наливу спирту застосовують поплавкові або інші безпечні показники рівня.

1.11.6 Цистерни та резервуари зі спиртом етиловим ректифікованим, які розташовані поза приміщенням, повинні бути опломбовані.

1.11.7 Резервуари, розташовані в закритих приміщеннях, повинні мати блискавковідвід, який встановлюють на даху спиртосховища. Резервуари, розташовані на відкритих площадках, теж повинні мати заземлення та захист від блискавки згідно з чинними нормативними документами.

1.11.8 Експлуатація обладнання спиртосховищ має бути організована згідно з чинними нормативними документами.

1.11.9 У спиртосховищі бочки зі спиртом етиловим ректифікованим потрібно розташувати штабелями. По ширині та висоті в кожному штабелі встановлюють не більше двох бочок, згідно з чинними нормативними документами.

12 Гарантії виробника

1.12.1 Виробник гарантує відповідність якості спирту вимогам цього стандарту в разі дотримування умов транспортування і зберігання.

1.12.2 Гарантійний термін зберігання спирту за умов дотримування вимог згідно з чинними нормативними документами становить 5 років від дати виготовлення.

1.12.3 Після закінчення гарантійного терміну зберігання спирту проводять контроль якості на відповідність цього стандарту.

1.12.4 У разі не відповідності спирту етилового ректифікованого показникам якості, згідно з цим стандартом, спирт підлягає перегляду його сортності. Нестандартний спирт підлягає перероблянню на спиртових заводах, які виробляють спирт етиловий ректифікований за показниками згідно з цим стандартом.

1.12.5 У разі відповідності спирту етилового ректифікованого показникам якості, згідно з цим стандартом, гарантійний термін зберігання подовжується на 5 років з дати підтвердження відповідності.