Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАПИСКА.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
962.11 Кб
Скачать

2.7.Розробка конструкції і схеми з'єднань пристроїв керування, схеми зовнішніх під'єднань, специфікація монтажних виробів і матеріалів.

Передбачено встановити (змонтувати) електричні апарати і засоби автоматизації, що задіяні в схемі керування електроприводом в металевій захищеній оболонці ящика керування. Враховуючи умови зовнішнього середовища у місці встановлення оболонка встановлюється з захистом ІР54. Гумове ущільнення по периметру дверей , сальникові вводи проводів і кабелів, гумове ущільнення апаратів керування, що встановлені на зовні оболонки, додатково передбачено поворотній замок під тригранний ключ, попереджувальний знак(обережно напруга), таблички з поясненням призначення апаратів керування і сигнальних ламп. Монтаж електричних апаратів в середині, передбачено на стальній рейці, на якій розміщено апарати. Електричні апарати кріпляться гвинтами.

Схему електричних з'єднань (внутрішніх з'єднань), виконується відповідно до принципової електричної схеми, в якій пронумеровано провідники як в силовому так і в колі керування. Спосіб яким виконуємо схему з'єднань, графічно-адресний.

Порядок виконання схеми з`єднань:

Виконуємо ескіз розміщення електричних апаратів на панелях пристроїв керування. Кожен електричний апарат має зображення у вигляді контурів дійсних конфігурації, масштаб недотримується, а взаємне розміщення дотримується. В середині контура електричного апарата включаючи зображення контактів котушок і проставляють номера затискачів. Апарати розміщуються на двох панелях дверна і внутрішня.

2.8 Налагодження засобів та систем автоматизованого обладнання. Визначення умов, що забезпечують надійне, та економічно ефективне функціонування об'єкта автоматизації

Електропроводку щитів і пультів виконуємо мідними ізольованими проводами ПВ1 за ГОСТ 6323-73 відповідного перерізу. Для електропроводок до приладів та апаратів, встановлених на рухомих елементах щитів, потрібно використовувати мідні проводи ПВЗ. Під'єднання електрообладнання, що знаходиться за межами щита, тобто електродвигунів, виконуємо проводом АПВ відповідного перерізу в трубі .

Прилади і засоби автоматизації приймають до монтажу тільки після проходження стендових випробувань, що підтверджують їх робото здатність. Прилади та засоби автоматизації маскують після встановлення технологічного обладнання. При монтажу виконують всі вимоги безпеки праці монтажних роботах.

Після монтажу проводять пусконалагоджувальні роботи, провіряють і ще раз усі з'єднання, кріплення усіх вузлів і деталей перевіряють уставки теплових реле регульованих розчіплювачів, реле часу надійність з'єднань силового кола і кола керування, правильність обертання двигунів. При перевірці безконтактних вимикачів обладнання повинно бути виключеним, щоб не було травм після налагоджувальних робіт провіряють роботу установки спочатку в ручному режимі, якщо все нормально то потім і в автоматичному.

Після цього монтажна бригада здає установки комісії в експлуатацію.

Наладку засобів автоматизації, тобто реле часу настроїть на час спрацювання, тобто встановлюють час спрацювання, коли їхні контакти розімкнулися чи замкнулися. Реле часу КТ2 встановлюють на 10с. тобто через час 10с воно спрацює і розімкне одне коло, а замкне друге коло. Реле часу КТЗ виставляють на З0хв, тобто через З0хв, воно своїми контактами розімкне коло КМЗ, і подасть живлення на наступну установку, реле часу КТ4 настроюємо аналогічно. Реле часу 2РВМ настроїть таким чином, щоб лінія вимикалася та вмикалася в визначений час, а час встановлюють штифтами на дискові.

Безконтактні шляхові вимикачі встановлюють більше ланцюга, їх встановлюємо напівколом, щоб пластина, яка кріпиться на стіну, коли на неї буде тиснути важіль, вона могла повертатися і заходити в цілому того ж чи іншого перемикача.

Перед експлуатацією приладу ТРМ148 необхідно задати повний набір значень програмованих параметрів, що визначають роботу приладу. Цей набір параметрів називається Конфігурацією, при виробництві приладу ТРМ148 в нього закладаються (записуються в постійну пам'ять) шість типових модифікацій,містять основну частину параметрів, необхідних для конфігурування приладу по модифікаціям. Користувач може запрограмувати прилад за своїм вибором або викликати одну з стандартних модифікацій, що лежать всередині приладу, і, при її активуванні, частково конфігурувати прилад. Користувач може змінити значення необхідних параметрів. Допускається змінювати значення не всіх параметрів, а тільки необхідних. Конфігурація записується в енергонезалежну пам'ять і зберігається в ній при відключенні харчування. Програмування приладу ТРМ148 можна проводити двома способами:

• кнопками на лицьовій панелі приладу;

• на ПК за допомогою програми «Конфігуратор ТРМ148» або програми «Швидкий старт ТРМ148 ».

Мал. 2.4 Загальна схема задання параметрів

Примітка. Рекомендується робити програмування приладу на ПК, так як зручний інтерфейс користувача програм конфігурування зменшує ймовірність завдання помилкових значень параметрів. Перед програмуванням приладу ТРМ148 за допомогою кнопок на його лицьовій панелі необхідно включити живлення приладу. Ніяких інших попередніх операцій проводити не потрібно. Принципи програмування приладу ТРМ148 за допомогою кнопок на лицьовій панелі приладу описані нижче.

Загальна схема завдання параметрів :

• При виборі певного параметра для зміни користувач натискає

кнопку. При цьому почне мигати значення параметра на ці2.

• Значення задається кнопками і.

• Якщо параметр символьний, то при натисканні кнопок і значення параметра послідовно виводяться на ці2.

• Якщо параметр числовий, то кнопка збільшує, а кнопка зменшує значення параметра.

• Якщо натиснути кнопку або і утримувати її, то зміна значення прискориться.

• Після того, як значення задано, користувач повинен натиснути кнопку

Література:

1) Фоменков А.П. "Электропривод сельскохозяйственных машин, агрегатов и поточных линий";

2)Мартиненко І.І. "Автоматизація технологічних процесів сільськогосподарського виробництва";

3)Марченко О.С. "Механізація та автоматизація у тваринництві та птахівництві";

4)Каталог "ІЕК";

5)Каталог "ОВЕН";

6)Т.В. Гулько , Б.Х. Дрогалов "Газификация и газоснабжение""

7) http://www.owen.ru/uploads/rie_trm148_623.pdf;

8) http://contragent.com.ua/produktsiya/