Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 курс 2 семестр / SR_YaNA_avt_obr_inf / ТЕХНОЛОГІЯ АВТОМАТИЗОВАНОІЇ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ CR1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
33.33 Кб
Скачать
  1. Чому при створенні інформаційної системи варто враховувати вплив зовнішнього середовища?

Поява ПК слушно вважають граціозною науково-технічної революцією, яку можна за масштабами з винаходом електрики, радіо. На момент народження ПК обчислювальної техніки вже була століття. Старі ЕОМ були від масового користувача, із нею працювали фахівці (електронники, програмісти, оператори). Народження ПК зробило ЕОМ масовим інструментом. Образ ЕОМ кардинально змінився: вона почала дружньої (тобто. здатної вести культурний діалог із людиною на візуально комфортному екрані). Нині у світі використовуються сотні мільйонів ПК як у виробництві, і у повсякденні.

Інформатика і її практичні результати стають найважливішим двигуном науково-технічного прогресу та розвитку людського суспільства. Її технічної базою є кошти обробітку грунту і передачі. Швидкість їх розвитку разюча, історії людства цьому бурхливоразвивающемуся процесу немає аналога. Можна стверджувати, що історія обчислювальної техніки унікальна, передусім, фантастичними темпами розвитку апаратних і програмних засобів. Останнім часом йде активне зростання злиття комп'ютера, засобів зв'язку й побутових приладів у єдиний набір. Створюватимуться нові системи, розміщені в одній інтегральної схему, і які включають крім самого процесора і його, що й програмне забезпечення.

Вже сьогодні змінюють універсальним комп'ютерів приходять нові устрою – смартфони, вирішальні конкретний спектр завдань власника. Розвивається система кишенькових комп'ютерів.

Характерною рисою комп'ютерів п'ятого покоління зобов'язане бути впровадження штучного інтелекту природничих мов спілкування. Передбачається, що обчислювальні машини п'ятого покоління просто керовані. Користувач зуміє голосом подавати машині команди.

Передбачається, що XXI століття буде століттям найбільшого використання досягнень інформатики економіки, політиці, науці, освіті, медицині, побуті, військовій справі.

Головною тенденцією розвитку обчислювальної техніки нині є подальше розширення сфер впровадження ЕОМ як наслідок, перехід від окремих машин до системам – обчислювальним системам і комплексам різноманітних конфігурацій із широкою спектром функціональних можливостей та чорт.

Більше перспективні, створювані з урахуванням персональних ЕОМ, територіально розподіленімногомашинние обчислювальні системи. Обчислювальні мережі – орієнтуються й не так на обчислювальну обробку інформації, скільки на комунікаційні інформаційні сервіси: електронної пошти, системи телеконференцій і інформаційно-довідкові системи. Фахівці вважають, що спочатку XXI в. у цивілізованих країнах відбудеться зміна основної інформаційної середовища.

Останніми роками, розробки нових ЕОМ більшої уваги приділялося надпотужним комп'ютерів – суперЕОМ і мініатюрним, і надмініатюрні ПК. Ведуться пошукові робота зі створення ЕОМ 6-го покоління, які базуються на розподіленої нейронної архітектурі, нейрокомп'ютерів. Зокрема, внейрокомпьютерах можуть вживатися вже наявні спеціалізовані мережні МП –транспьютери – мікропроцесори мережі з умонтованими засобами зв'язку.