Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
адміністративне14.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
59.39 Кб
Скачать

3))) Реєстрація об’єднань громадян та їх символіки.

Громадські та благодійні організації можуть використовувати власну символіку: прапори, емблеми тощо, які є їх символами і відмітними знаками. Символіка об'єднань громадян затверджується центральними статутними органами об'єднань відповідно до їх статутів. Зареєстровані об’єднання громадян вправі відповідно до чинного законодавства зареєструвати свою символіку. Зареєстрована символіка громадян охороняється чинним законодавством України, зокрема не може бути зареєстрована символіка громадських організацій тотожна чи схожа із уже зареєстрованою. Зареєстрованій символіці об'єднання громадян присвоюється відповідний номер. Дані про реєстрацію вносяться до Реєстру символіки об'єднань громадян, що ведеться Міністерством юстиції України Реєстрація символіки зареєстрованих об'єднань громадян здійснюється Державною Реєстраційною службою України. Для реєстрації символіки об’єднань громадян необхідно подати такі документи:  1) заява, підписана двома членами центрального статутного органу організації; 2) положення про символіку громадської чи благодійної організації (положення про символіку повинно визначати види символіки, порядок її виготовлення, зберігання і використання); 3) опис символу і відмітного знака (у трьох примірниках); 4) рішення центрального статутного органу про затвердження положення та опису(у трьох примірниках); 5) зображення символіки;  6) документ про сплату реєстраційного збору;  6) копії свідоцтва про реєстрацію об'єднання громадян та його статуту.  За реєстрацію символіки місцевих та всеукраїнських громадських та благодійних організацій стягується реєстраційний  - чотири неоподатковуваних мінімуми доходів громадян. За реєстрацію символіки міжнародних організацій - два неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і 100 доларів США (за наявності ліцензії Національного банку) або еквівалент цієї суми у валюті України за курсом Національного банку на час сплати. За реєстрацію символіки структурних осередків громадських організацій зарубіжних держав в Україні - 200 доларів США (за наявності ліцензії Національного банку) або еквівалент цієї суми у валюті України за курсом Національного банку на час сплати. Дитячі громадські організації звільняються від сплати реєстраційного збору за реєстрацію символіки.

4))) Порядок видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Порядок видачі свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю

 

Відповідно до вимог ст. 11 Закону України “Про нотаріат” Міністерство юстиції України на підставі рішень кваліфікаційних комісій нотаріату видає свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

 

Пунктом 3 Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 20.01.1994 № 3/5, передбачено, що для одержання зазначеного свідоцтва до Міністерства юстиції України подається заява, до якої додаються рішення кваліфікаційної комісії або Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату та документ банківської установи про внесення плати за видачу свідоцтва.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.1994 № 102 встановлено плату за видачу свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за видачу його дубліката – в розмірі 50 відсотків цієї суми. Вся сума плати надходить до державного бюджету.

 

Одержувач коштів за видачу свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю – Шевченківський РВДК м. Києва, п/р 31118050800011, назва банку – Банк УДК м. Києва, МФО 820019, ЄДРПОУ 26077968, код платежу 14060200.

 

За результатами розгляду заяви щодо отримання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю Міністерством юстиції України приймається рішення:

 

- про видачу свідоцтва;

 

- про відмову у видачі свідоцтва;

 

- про залишення заяви без розгляду (п. 5 Положення).

 

Єдиний реєстр доручень, посвідчених у нотаріальному порядку, започатковано у травні 1998 року відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 25.05.1999 року N29/5. Метою створення Реєстру є профілактика злочинів проти власності шляхом накопичення та використання нотаріусами, органами ДАІ та іншими правоохоронними органами відомостей про посвідчені доручення. Проглянути 

 

Єдиний реєстр нотаріусів України введено в дію в серпні 1997 року відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 27.05.1997 року N26/5.

 

Метою створення реєстру є забезпечення упорядкування обліку державних та приватних нотаріусів України. Реєстр містить відомості про нотаріальні округи, державні нотаріальні контори, державних та приватних нотаріусів України. Дані, що містяться в Єдиному реєстрі нотаріусів України, доступні для перевірки всім користувачам інформаційної мережі Міністерства юстиції України. Проглянути

 

Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів запроваджено у серпні 1997 року відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 29.06.1999 року N36/5. Метою створення реєстру є надання нотаріусам України та правоохоронним органам можливості перевірити справжність нотаріальних документів, виконаних на спеціальних бланках нотаріальних документів, що сприяє уникненню укладання угод, які суперечать законним інтересам фізичних та юридичних осіб. Дані, що містяться в Єдиному реєстрі спеціальних бланків нотаріальних документів, доступні для перевірки всім користувачам інформаційної мережі Міністерства юстиції України.