Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АП МК 2р.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
74.24 Кб
Скачать

Тема 1. Адмін. Процес

1. Вид звернення, що містить вимогу про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів – скарга.

2. Вкажіть заг. строк розгляду звернень громадян - загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати 45днів.

3. Вкажіть звернення, які не підлягають розгляду (2):

  • пис. зверн. без зазнач. місця прожив.

  • не підпис. автором

  • не можливо встан. авторство

  • повтор. зверн. 1 і тим самим гром. до того ж органу щодо якого вже було прийн. рішення.

4. Які з наведених постанов по справі про адм. Правопорушення може винести орган (посадова особа), що розглядає справу (2) :

1)про накладення адмін. стягнення,

2)про заст. заходів впливу,передбач ст24-1 КАП(КАСУ),

3)про закриття справи

5. Що з перерах. не віднос. до стадій провадження у справах про адм. правопорушення (2): Провадження по справах про адміністративні правопорушення складається із 4стадій: 1) порушення справи про адміністративне правопорушення; 2) розгляд справи про адміністративне правопорушення й винесення в справі постанови; 3) оскарження (або опротестування) постанови в справі про адміністративне правопорушення (виникає в тих випадках, коли особа, приваблювана до адміністративної відповідальності, або потерпілий не згодні з винесеним у відношенні їхньою постановою. Постанова в справі може опротестувати прокурор); 4) виконання постанови про накладення адміністративного стягнення.

6. Протяг. якого строку може бути накладено адм. стягнення (2)- не пізніше як через 2місяці з дня вчинення правопорушення; при триваючому правопорушенні —2місяці з дня його виявлення; Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до КпАП чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніше як через 3місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — не пізніш як через 3місяці з дня його виявлення.

7. Скаргу на постанову по справі про адм. правопорушення може бути подано протягом протягом 10днів з дня винесення постанови.

8. Державна реєстрація СПД ю. о. здійсн. протягом Строк держ. реєстрації юридичної особи не повинен перевищувати 3 роб. дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації юридичної особи.

9. Політична партія може легалізувати свою діял. шляхом реєстрації в Мін. юстиції.

10. Які додаткові заходи диск. впливу передбачені ЗУ «Про державну службу» можуть застос. до держ. службовців (2): попередження про неповну службову відповідність;затримка до одного року у присвоєнні чергового рангу або у призначенні на вищу посаду.

11. На осіб рядового і начальницького складу органів вн. справ за порушення службової диск. не можуть накладатися такі види дисц. стягнень: 1) усне зауваження; 2) зауваження; 3) догана; 4) сувора догана; 5) попередження про неповну посадову відповідність; 6) звільнення з посади; 7) пониження в спеціальному званні на один ступінь; 8) звільнення з органів внутрішніх справ.