Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

MODUL_-_4_tsivilne

.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
114.69 Кб
Скачать

Спадщ. відкрив. внасл.: смерті ос. або оголош. її померлою.

Спадщина це: перехід п-в та о-ків спадкодавця до спадкоємців

У

У разі відмови від прийн. спадщ. спадкоємцем за запов. його частка переход. до: ін. спадкоєм. за заповітом і розподіл. між ними порівну.

У яких із зазнач. випадків не буде застосов. правило про одноч. відкриття спадщ.: буде - Якщо протягом однієї доби померли ос., які могли б спадкувати одна після одної, спадщина відкрив. одночасно і окремо щодо кожної з них

Утриманці спадк., якщо перебув. на утримані померлого: так, якщо прожив. з ним не менш як 5 років

Х

Хто із перелічених ос. усувається від п-ва спадкування як за з-ном так і з заповітом: ос, які позбав. його житя, ос, які перешкодж. йому скласти заповіт, батьки, які були позб. бат. п-в, ос., які ухил. від викон. обов щодо утриман. спад код., ос., шлюб між якими визн. недійсним, за рішень. суду, якщо вона ухил. від надан. допомоги.

Хто не має п-ва на обов’язкову частку у спадщині: мають :малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки.

Ч

Часом відкр. спадщ. є: день смерті ос. або день, з якого вона оголош. померлою

Часом відкрит. спадщини є: день смерті або день оголошен. ос. померлою.

Чи має вкладник п-во розпорядж. п-вом на вклад у банку на випадок своєї смерті: так, склавши заповіт або зробивши відповідне розпорядж. банку (фін. установі).

Чи має п-во на спадкув. ос., яка вчинила замах на життя спадкодавця: ні

Чи може терит. громада виступата в якості спадкоємця: да

Я

Яка доля сум зароб. плати, пенсії…які належ. спадкодавцеві але не були ним одержані за життя: передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Яким орг. може бути продовжено строк для прийнят. спадщини: суд, за заявою заінтересованої ос.

Яким орг. строк для прийн. спадщ. м.б. продовж.: судом

Які дії свідчать про прийн. спадщ.: є фактичний вступ заявника в управління чи володіння спадковим майном у межах шестимісячного строку з дня відкриття спадщини або подача ним протягом цього строку до державної нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини заяви про її прийняття.

Які заповіти не прирівнювані до нотар. посвід.: прирів.є: посвід. голов. лікарем, його заст.. з мед. частини, черговим лікарем, капітаном судна, начал. експедиції, командиром част., установи, закладу, начал. установи викон. покарань, начал. слід. ізолятора.

Які об’єкти цив. п-вов-н не потреб. отрим. свідоцтва про п-во на спадщ.: є право власності на майно або майнові права, які потребують документального підтвердження.

Якщо місце прожив. спадкодавця невідоме, місцем відкрит. спадщ. є: місцезнаходж. нерух. майна або осн. його част., а за відсутн. нерух. майна – місцезнаходж. осн. част. рухомого майна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]