Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

1.Історія розвитку MS Window. Різні версії MS Windows. Компанія Microsoft була заснована в 1975 р. За час існування компанії було випущено декілька версій графічної оболочки для MS-DOS – від Windows 1.0 до Windows 3.x; декілька операційних систем які наслідували сумісність з MS-DOS – Windows 95, Windows 98, Windows МЕ; а також самостійних операційних систем сімейства NT – Windows NT4, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.

2.Особливості та характеристика операційної системи MS Windows. Побудована на основі спільної витискуючої багатозадачності. Підтримує багато поточність. Підтримує використання довгих імен файлів та папок. Включає вбудовану можливість роботи у мережі, тобто підтримує спільне використання файлів і пристроїв. Максимально спрощена процедура встановлення та настроювання нових периферійних пристроїв. Використовує поліпшену підтримку додатків мультимедіа — вбудовані засоби роботи з аудіо-, відео- та компакт-дисками. Містить вбудовану підтримку електрон­ної пошти та факсимільного зв’язку, широко використовує можливості глобальної комп’ютерної мережі Internet.

3. Основні об'єкти графічного інтерфейсу Windows . Їх характеристика та призначення. Робочий стіл забезпечує швидкий доступ до дисків, папок, файлів, ярликів. Панель задач знаходиться в нижній частині екрану, на ній кнопка Пуск, кнопки виконання задач та відкритих папок, індикатори і часи. Вікна являються одними з найважливіших об’єктів Windows і значно спрощують роботу. Meню представляє собою перелік команд. Контекстне меню дозволяє розглядати диски, файли і папки як об’єкти і виконувати над ними певні операції.

4. Налагодження панелі задач Windows. Для початку налагодження потрібно відмінити команду «Закріпити панель задач». Панель задач можна розташувати зверху, зліва та зправа робочого столу, а також змінити її розміри простим перетягуванням миші. Добавляти/знімати з панелі задач ярлики або панелі інструментів. Змінювати розкладку клавіатури, дату та час.

5. Призначення пунктів головного меню Пуск Windows. Різні способи налагодження головного меню. Пункт меню Программы — для завантаження будь-якої програми зі списку запропонованих. Документы — для завантаження одного з 15 документів, з якими користувач працював останнім часом. Панель керування— для настроювання можливостей Windows згідно з бажанням користувача. Выконати — для завантаження програми, якої немає у списку пункту Программы. Пошук— для пошуку файлів за іменем, розширенням, датою створення тощо. Завершення роботи — для закінчення сеансу роботи з Windows. Налагодження головного меню в основному заключається в відображенні певних пунктів, розмірі відображення та вигляду самого меню. Якщо клацнути на кнопці «Пуск» панелі задач, то відкриється головне меню Windows, за допомогою якого можна завантажувати програми, відкривати документи, налагоджувати систему, одержувати довідку, шукати об’єкти та ін. Головне меню можна відкрити натисканням на спеціальну клавішу на клавіатурі, на якій є символ ÿ. 6. Використання ярликів у Windows. Різні способи створення ярликів. Ярлик – це посилання на елемент (наприклад, файл, папку або програму) на комп’ютері. Ярлики можна створювати та розташовувати у зручному місці, клацнувши правую кнопкою по необхідному елементі і вибрати пункт Створити ярлик або Відправити ярлик на робочий стіл. Створення ярлика:

  • Відкрийте розташування, де міститься елемент, для якого слід створити ярлик.

  • Клацніть елемент правою кнопкою миші та виберіть команду Створити ярлик. Новий ярлик буде створено в тому самому місці, що й вихідний елемент.

  • Перетягніть новий ярлик до потрібного розташування.

Інший спосіб створити ярлик – перетягнути піктограму, розміщену зліва від рядка адреси (розташованого у верхній частині вікна будь-якої папки), до іншого розташування, наприклад робочого стола. Це швидкий спосіб створити ярлик для наразі відкритої папки.

7. Контекстне меню об'єктів Windows. Контекстне меню дозволяє розглядати диски, файли і папки як об’єкти. Всі ці об’єкти мають певні свойства і над нами можуть проводитись певні операції. Виклакати контекстне меню можливо, клацнувши правою кнопкою миші на об’єкті.

8. Призначення вікна Мой компьютер системи Windows. Налагодження робочого простору Windows. За допомогою вікна Мой компьютер отримати відомості про ресурси системи та її стан: які диски та зовнішні пристрої використовуються та їх кількість, а також додаткову інформацію про можливості комп’ютера. З допомогою вікна Мой комп’ютер можна приступити до налагодження робочого простору, від простої зміни вигляду розташування папок до зміни параметрів обладнання.

9. Різні способи завантаження програм та відкриття документів у системі Windows. Тека Авто загрузки. Перемикання між програмами. Завантажити програму можна клацнувши два рази лівою кнопкою миші або правою і вибрати в контекстному меню пункт Запустити або Відкрити. Деякі програми завантажують разом і з запускм Windows. Для того щоб поставити програму на завантаження разом з Windows, необхідно помістити ярлик програми в папку Авто загрузки. Перемикання здійснюється клавішами Alt+Tab, або через диспетчер задач.

10. Різні способи обміну даними між програмами у Windows (буфер обміну, динамічний обмін, пов'язування та вставка об'єктів.) Буфер обміну – одна програма може помістити в буфер данні, а інша використати. Динамічний обмін – одна програма може використати данні іншої програми, причому копія зберігає прив’язку до оригіналу. Пов'язування та вставка об'єктів – одна програма, при зміні копії використаних данних, викликає програму яка створила оригінал.

11. Елементи віконного інтерфейсу Windows. Поняття вікна, елемента керування, вікна діалога. Типи елементів керування та правила роботи з ними. Типи меню та способи вибору елементів меню. Операції з вікнами. Приклади програм з однодокументним та багатодокументннм інтерфейсом. Кожного разу, коли відкриваються програма, файл або папка, вони відображаються на екрані у прямокутнику або в рамці, що називається вікном. Усі вони мають певні спільні риси. По-перше, вікна завжди з’являються на робочому столі — у головній робочій області екрана. Вікна мають наступні елементи: рядок меню, заголовок, кнопки «Згорнути», «Розгорнути» і «Закрити», смуги прокручування, межі та кути. Операції згортання, розгортання, перехід між вікнами, зміна розміру, переміщення. Однодокументний – блокнот (Notepad). Багатодокументний – Microsoft Word, Photoshop.

Діалогове вікно (англ. dialog box) - в графічному інтерфейсі спеціальний елемент інтерфейсу, вікно, призначене для виведення інформації і (або) отримання відповіді від користувача. Отримав свою назву тому, що здійснює двостороння взаємодія комп'ютер-користувач («діалог»): повідомляючи користувачеві щось і чекаючи від нього відповіді.

Діалогові вікна поділяються на модальні і немодальні, залежно від того, блокують вони можливість взаємодії користувача з додатком (або системою в цілому) до тих пір, поки не отримають від нього відповідь.

Найпростішим типом діалогового вікна є вікно повідомлення (англ. message box, англ. Alert box), яке виводить повідомлення і вимагає від користувача підтвердити, що повідомлення прочитано. Для цього звичайно необхідно натиснути кнопку OK. Вікно повідомлення призначене для інформування користувача про завершення виконуються дії, виведення повідомлення про помилку і тому подібних випадків, які не потребують від користувача будь-якого вибору.

Розрізняють такі типи меню:

по виконанню:

- текстове

- графічне;

за функціями:

- головне меню програми;

- спливаюче меню;

- контекстне меню;

- системне меню.

12. Робота з дисками у Windows. Структурні компоненти диска (циліндр, доріжка, сектор, кластер). Поняття логічного диска. Форматування дискет у Windows. Для операційної системи дані на дисках ПК організовані в доріжки і сектори. Доріжки являють собою вузькі концентричні кільця на диску. Сектори - ділянка доріжки диску, що є мінімальною фізично адресованою одиницею пам`яті. Кластер – одиниця зберігання даних на гнучких і жорстких дисках комп'ютерів. Циліндр - це загальна кількість доріжок, з яких можна зчитати інформацію, не переміщаючи головок. Логічний диск - частина жорсткого диска, використовуваного як самостійний фізичний диск. Для того щоб форматувати дискету потрібно зайти в Мій комп’ютер, вибрати дискету, натиснути правою кнопку і вибрати пункт Форматувати.

13. Файлова система Windows. Поняття файла, папки. Таблиця розміщення файлів /FAT). Фа́йлова систе́ма — спосіб організації даних, який використовується ос для збереження інформації у вигляді файлів на носіях інформації. Також цим поняттям позначають сукупність файлів та директорій, які розміщуються на логічному або фізичному пристрої. Файл - це програма чи організована сукупність цифрових, алфавітно - цифрових та інших даних. Папка - це сукупність однотипних файлів, які розміщені в ній за власним бажанням користувача. Весь логічний диск розбивається операційною системою на частини однакового розміру, які називаються кластерами. Кластер може утримувати декілька секторів. Для кожого кластеру FAT має свій індивідуальний елемент, в якому зберігається інформація про використання даного кластеру. Розмір FAT визначається загальною кількістю кластерів на логічному дискові.

14. Використання системної утиліти ScanDisk операційної системи Windows для перевірки дисків. ScanDisk перевіряє поверхню жорсткого диска на наявність фізично зіспованих секторів. Найдені сектори відмічаються як зіпсовані, і система більше не намагається читати з цих секторів.

15. Використання системної утиліти, призначеної для дефрагментації дисків в Windows. Для того щоб запустити дефрагментацію диску потрібно зайти Пуск - Усі програми – Стантдартні – Служебні – Дифрагментація диску. Дефрагментація — процес оновлення та оптимізації логічної структури розділу фізичного диску з метою забезпечити зберігання файлів у неперервній послідовності кластерів. Зазвичай використовується у файлових системах FAT та NTFS. Після дефрагментації прискорюється читання та запис файлів, а відповідно і робота програм.

16. Призначення програми Проводник (Explorer, exe). Структура вікна програми. Налагодження інтерфейсу програми. Провідни́к— програма Explorer.exe для перегляду файлів, тек, периферійних пристроїв. Відображає ієрархічну структуру файлів, тек і дисків на комп'ютері. За допомогою Провідника можна копіювати, переміщати і перейменовувати файли, теки, а також виконувати їх пошук. На відміну від вікна “Мій комп’ютер”, вікно Провідника складається з двох частин, розділених вертикальною межею. Зліва – відображена ієрархічна структура папок (деревопапок), справа – розгорнутий зміст виділеної зліва папки.

Запуск програми Провідник можна виконати декількома способами:

з головного меню: Пуск/Все программы/Стандартне/ Проводник;

за допомогою ярлика до цієї програми, що можна установити на робочому столі;

подвійним клацанням значка Мой компьютер при натиснутій клавіші Shift;

з контекстного меню Мой комп’ютер – командою Проводник;

нарешті в будь який момент вікно програми Мой компьютер може бути перетворене в Проводник за допомогою кнопки Папки на панелі інструментів.

Для налаштування інтерфейсу вікна програми Провідник, виберіть команду меню Сервіс ^ Властивості папки. У діалоговому вікні Властивості папки виберіть вкладку Вигляд і скористайтеся наступними прапорцями списку Додаткові параметри.

Для відображення в робочій області розширень відомих типів файлів скиньте прапорець Приховувати розширення для зареєстрованих типів файлів.

Прапорець Відображати опис для папок і елементів робочого столу дозволяє виводити опису виділеної папки або елемента робочого столу у спливаючому вікні.

Прапорець Відображати простий вид папок у списку папок «Провідник» дозволяє автоматично відобразити вміст цієї папки і присутня в ній папки. Всі інші папки будуть автоматично закриватися після клацання на іншій папці. В цьому випадку клацання на значках "+" і "-" в списку папок панелі навігації забезпечать перегляд або приховування інших папок та їх вмісту без закриття вже відкритих папок.

Інтерфейс програми Провідник насичений елементами, притаманними програмами-навігаторів Internet. Зокрема, до ваших послуг панелі інструментів Адресна рядок і

Посилання. Звичайна ж панель інструментів містить такі кнопки, як Назад, Вперед, уподобань, Журнал, Пошук, Додому, Зупинити, які зустрічаються також в програмі Internet Explorer.

Команда меню Вид Панелі оглядача дозволяє відобразити на панелі навігації такі панелі інструментів Internet Explorer, як Пошук, Медіа, уподобань і Журнал.

Послідовність Вид => Панелі оглядача => Папки дозволяє повернути на панель навігації зображення ієрархічного дерева папок.

17. Використання програми Проводник та вікна Мой компьютер системи Windows для перегляду ресурсів комп'ютера. Вікно програми Проводник аналогічне вікну Мой компютер після до­давання до нього панелі оглядача Папки в лівій частині вікна, на якій представлено дерево папок. Windows має складну ієрархічну структуру файлів та папок, для перегляду якої зручно використовувати панель оглядача Папки.На верхньому рівні ієрархії автономного комп’ютера знаходиться Робочий стіл. З нього починається наша робота на комп’ютері після запуску операційної системи Windows, на ньому розташовані: Мої документи, Мій комп’ютер, Панель управління,Моє мережне оточен­ня, Корзина.

18. Різні способи створення папок у Windows. Клацнути правою клавішею миші на вільному місці робочої області відкри­тої папки і з контекстного меню, що з'явилося, вибрати пункт «Создать», а в ньому — підпункт «Папка». Або створення нової папки всередині відкритої під час використання багатьох додатків є натиснення на кнопку «Создать папку» панелі інструментів діалогового вікна при зберіганні документа. Ще можна з допомогою програми cmd.exe, ввівши в консолі команду формату md [диск:]шлях.

19. Різні способи копіювання, переміщення, перейменування файлів та папки у Windows. Для того щоб зкопіювати або перемістити папку необхідно клацнути правою клаві­шею миші на переміщуваному об'єкті у вихідній папці і з контекстного меню вибрати пункт «Вырезать» або «копировать». Потім, установивши курсор на вільному місці цільової папки, клацнути правою клавішею миші й вибрати пункт «Вста­вить». Або просто перетянути мишку з одніеї папки в іншу. Для перейменування необхідно клацнути правою кнопкую миші на папці и вибрати пункт «переименовать».

20. Різні способи видалення файлів та тек у Windows. Папка Корзина. Відновлення видалених об'єктів. Зміна властивостей об'єкта Корзина. Для видалення файлу можна клацнути на ньому правою кнопкою і вибрати пункт «удалить» або виділити файл і натиснути клавішу Delete або Shift Delete для повного видалення. При перших двох способах файли перед повним видалення попадають в корзину, з якої їх потім можна відновити. Зміною параметрів корзини можна відключити попадання файлів до неї, зменшити об’єм корзини, відключити або включити запит перед очисткою.

21. Основні елементи інтерфейсу текстового редактора MS Word. Маніпуляції з елементами екрану. Використання команд меню Вид та команди Сервис/Параметри для налагодження інтерфейсу програми MS Word. Вікно програми складається із рядка заголовка, рядка головного меню, рядка(ів) панелі інструментів, вікна документа та рядка стану. Використання команд Вид: Звичайний режим перегляду, Режим перегляду файлу як електронного документу, Режим роботи файлу у посторінковому режимі (макет), Режим роботи з рівнями ієрархії файлу ( ескіз), Режим роботи зі складеним документом, Вибір панелей інструментів (вибрані панелі - позначені ), Показ/скасування показу лінійки форматування, Можливість швидкого переходу по документу у режимі ескізу, Створення та редагування колонтитулів, Створення зносок, Створення та редагування приміток (анотацій), Показ/скасування показу повноекранного перегляду, Вибір масштабу відображення даних. Команда Сервис – Параметри відповідає за перегляд або зміну параметрів роботи з документом.

22. Використання різних режимів перегляду документа в редакторі MS Word, перемикання між ними. Зміна масштабу відображення документа, команда Вид/Масштаб. Існують такі режими: Звичайний режим перегляду, Режим перегляду файлу як електронного документу, Режим роботи файлу у посторінковому режимі (макет), Режим роботи з рівнями ієрархії файлу ( ескіз), Режим роботи зі складеним документом. Для того щоб переключитись між ними необхідно зайти в меню команд Вид. Для того щоб вибрати масштаб відображення даних необхідно виконати команду Вид/Масштаб.

23. Використання та налагодження панелей інструментів у редакторі ms Word. Відображення спливаючих підказок для кнопок панелей інструментів.

У програмі Word багато панелей інструментів: Головна, Вставка, Розмітка сторінки, Посилання, Розсилки, Рецензування, Вигляд та Настроювання.

Інтерфейс програми Word настроюваний, адже користувач має можливість змінювати вміст панелей інструментів, їх розташування тощо.

Панелі інструментів можна вибирати, певні включати та відключати для рішення певних задач. Це зроблено для економії робочої області документа. Дуже зручно використовувати відображення спливаючих піlказок для кнопок панелей інструментів. Це пришвидшує роботу в Word.

Підказки — це маленькі вікна, в яких відображається описовий текст у разі наведення вказівника на команду або на елемент керування.

Для настройки спливаючих підказок треба в вікні Параметри Word. вибрати категорію Найуживаніші. У розділі Основні параметри роботи з Word треба вибрати у списку Стиль спливаючих підказок потрібну настройку:

- "Відображати опис функцій у спливаючих підказках". Цей параметр вмикає відображення підказок і розширених підказок. Це настройка за промовчанням.

- "Не відображати опис функцій у спливаючих підказках". Цей параметр вимикає відображення розширених підказок. Звичайні підказки відображатимуться.

- "Не відображати спливаючі підказки" Цей параметр вимикає відображення звичайних і розширених підказок.

24. Робота з файлами в текстовому редакторі MS Word. Відкриття та збереження документів. Компоненти діалогового вікна для відкриття та збереження файлів. Для того щоб відкрити документ Microsoft Word можна найти необхідний файл з розширенням .doc через Проводник або пошук і запустити його клацнувши лівою кнопкою миші. Або запустити MS Word,зайти Файл/ Открыть і з допомогою ділового вікна здійснити пошук необхідного файлу. Файл/Сохранить призводить до збереження файлу з яким ви працюєте. Файл/Сохранить как – цією командою можна зберегти файл, задавши йому інше імя та адрессу з допомогою діалогового вікна.

Як використовувати компоненти діалогового вікна Відкриття документа:

- У списку Папка (Look in) або на панелі адрес в лівій частині вікна виберіть диск, папку або розташування в Інтернеті, де знаходиться документ, який потрібно відкрити. Натисніть кнопку в правій частині поля, щоб відкрити список. Документи, що знаходяться в мережі, можна відкривати і без підключення до сервера, якщо в мережі підтримуються адреси UNC.

- У списку папок послідовно відкривайте папки подвійним клацанням до тих пір, поки не буде відкрита папка, що містить шуканий документ. Для переходу в папку вищого рівня, натисніть клавішу Backspace. Введіть у текстове поле Ім'я файлу (File name) ім'я файлу,.

- Виберіть формат документа, що відкривається в списку Тип файлів (Files of type). Для перегляду всіх файлів поточної папки виберіть Всі файли (Аll Files). Office дозволяє відкрити документ, створений в іншій програмі, наприклад, WordPerfect.

- Якщо підвести покажчик миші до значка файлу, то висвітиться підказка, з короткими відомостями про файл: Тип (Type), Розмір (Size).

- Для одночасного відкриття декількох файлів зі списку в довільному порядку клацніть ім'я якого-небудь файлу, потім натисніть клавішу CTRL і, не відпускаючи її, клацніть решту файли. Для вибору файлів, що стоять підряд в списку, клацніть ім'я першого файлу, утримуючи клавішу SHIFT, клацніть ім'я останнього файлу.

Можливі варіанти відкриття документа.

Натиснувши стрілку поруч із кнопкою Відкрити (Open) в діалоговому вікні Відкриття документа (Open), ви побачите, що розкривається. Нижче приведено призначення деяких елементів списку:

- Відкрити (Open) - відкриває виділений документ.

- Відкрити для читання (Open Read Only) - відкриває виділений документ лише для читання, щоб уникнути його випадкового зміни. Для збереження змін в документі, відкритому тільки для читання, виберіть команду Зберегти як (Save As) і збережіть документ під іншим ім'ям.

- Відкрити як копію (Open as Copy) - відкриває копію виділеного документа;, для запобігання файлу від випадкової зміни. Копія створюється в папці, яка містить вихідний документ.

- Відкрити у браузері (Open in Browser) - відкриває файл в програмі перегляду (браузері Internet Explorer). Команда доступна тільки після виділення документа у форматі HTML. (Веб-сторінки).

- Відкрити і відновити (Open and Repair) - дозволяє відновити пошкоджений файл (див. нижче розділ "Відновлення документа і додатка").

Панель адрес в діалоговому вікні Відкриття документа.

Ярлики на панелі адрес вздовж лівої частини діалогового вікна Відкриття документа (Open) забезпечують швидкий доступ до часто використовуваних папок:

- Мої останні документи (My Recent Documents) - містить ярлики всіх файлів, з якими ви працювали останнім часом, відсортовані за датою та часом.

- Робочий стіл (Desktop) - містить ярлики об'єктів, які видно на робочому столі.

- Мої документи (My Documents) - відкриває папку Мої документи (My Documents). У неї рекомендується поміщати файли і папки, з якими часто працює користувач.

- Мій комп'ютер (My Computer) - відкриває папку Мій комп'ютер. Забезпечує швидкий доступ до папок і файлів, що зберігаються на жорстких і гнучкому дисках, в папках Загальні документи і документи користувача.

- Моє мережеве оточення (My Network Places) - дозволяє відкрити документ, що зберігається на сервері в мережі або в Інтернеті, в тому числі Мої веб-вузли мережі MSN.

Як використовувати компоненти діалогового вікна Збереження документа:

- У поле Ім'я файлу (File name) введіть ім'я файлу. Воно може складатися з декількох слів і служити коротким описом документа. Розширення можна не вказувати. Розроблений з використанням Office документ автоматично отримує розширення, відповідне даному додатку, наприклад, Word за замовчуванням присвоює расшіреніе.doc. Якщо після імені файлу поставити крапку, то розширення не буде додано.

- У полі Тип файлу (Save as type) виберіть тип файлу. Вибір деяких форматів може привести до втрати якості в оформленні документа. Так, при роботі з додатком Word при переході до формату Текстовий документ (Text) втрачаються ілюстрації, і погіршується оформлення тексту. У списку відображаються лише ті типи файлів, для яких були встановлені конвертери.

- За умовчанням новий файл поміщається в папку Мої документи (My Documents). Щоб зберегти документ в іншій папці, виберіть потрібний диск у списку Папка або клацніть двічі потрібну папку у списку папок. Папка може розташовуватися на диску автономного комп'ютера, у локальній мережі, на веб - або FTP сервері. Подвійний клацання папки, розташованої в полі вибору, відкриє її. Назва папки з'явиться в цьому ж полі Папка (Save in).

- Щоб зберегти файл в новій папці, натисніть на панелі інструментів кнопку Створити папку (Create Folder) і задайте її ім'я.

- Для збереження документа в папці вищого рівня, натисніть кнопку Перехід на один рівень вгору (Up One Level), розташовану на панелі інструментів.

25. Робота з декількома документами в редакторі MS Word. Перемикання між документами. Призначення команд меню Окно. Багатовіконна організація Microsoft Word дозволяє одночасно працювати з декількома документами, кожний з яких розташований у своєму вікні. При уведенні й редагуванні тексту користувач працює з активним документом в активному вікні. Для переходу до іншого вікна документа необхідно натиснути на його імені на панелі задач або в меню Окно, що містить перелік усіх відкритих документів.

26. Основні прийоми вводу тексту в редакторі MS Word. Недруковані символи. Перевірка орфографії. Вставка спеціальних символів у документ. Робота із текстом документа передбачає: зміну зовнішнього вигляду тексту (форматування); копіювання, переміщення та видалення тексту (редагування); вставляння об’єктів у текст документа; перевірку правопису тощо. Недруковані символи ніколи не з'являються в остаточному роздрукованому варіанті документа. Ви можете зробити їх видимими натисненням кнопки Недруковані символи (Show / Hide) стандартній панелі інструментів. Перевірка орфографії під час роботи може проводитись двома способами: або автоматично у процесі введення, або після закінчення створення документа. Зауважимо, що для перевірки обов’язкова наявність у системі відповідних словників. У разі потреби ви повинні встановити також мову у вікні діалогу «Язык», що з’являється після виконання команди «Язык...» у меню «Сервис».Автоматична перевірка орфографії.Виберіть команду «Параметры...» у меню «Сервис», а потім — вкладку «Орфография». Щоб орфографічна перевірка слів відбувалася під час їх введення з клавіатури, встановіть прапорець «Автоматически проверять орфографию».Примітка. При орфографічній перевірці слів під час введення тексту кожне слово, відсутнє в словнику, підкреслюється хвилястою червоною лінією. Щоб побачити список можливих вірних слів для виправлення, встановіть покажчик миші на хвилясту червону лінію, натисніть її праву кнопку, а потім виберіть вірне слово. Перевірка орфографії після закінчення створення документа.Виберіть команду «Параметры» у меню «Сервис», а потім — вкладку «Орфография». Щоб орфографічна перевірка слів не відбувалася під час їх введення з клавіатури, вимкніть прапорець «Автоматически проверять орфографию».Для перевірки виділеного фрагменту тексту або тексту, що починається від курсору та далі, натисніть кнопку стандартної панелі інструментів — «Орфография». Можна також скористатися командою «Орфография...» у меню «Сервис».Вставка спеціальних символів здійснюється командою Вставка/Символ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]