Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат педиатрия.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
128 Кб
Скачать

Напрям формування культури здоров’я

Формування культури здоров’я вихованців триває постійно: і на окремих заняттях, і під час прогулянок, і в повсякденному житті, адже лише комплексний підхід , систематичне закріплення валеологічних знань, санітарно – гігієнічних навичок та особистий приклад дорослих, є запорукою результативності роботи. Питання здорового способу життя обговорюємо на батьківських зборах, як загальних, так і групових, проводимо спільні заходи дні здоров’я, розваги.

У дошкільному закладі завдання виховання, навчання і оздоровлення взаємозв’язані та орієнтовані на кожну дитину з урахуванням стану її здоров’я і рівня розвитку. Мало навчити дошкільника робити зарядку, правильно харчуватися, треба прищеплювати дитині з раннього віку любов до себе, до людей, навколишнього середовища і життя загалом. Адже тільки та людина, яка живе в гармонії з природою, собою та зі світом, буде дійсно здоровою.

Практика показала, що вдалою формою просвітницько – оздоровчої роботи є проведення днів здоров’я в дошкільному закладі, оскільки це сприяє формуванню основ здорового способу життя, потреби в щоденній руховій активності дошкільників та їхніх батьків, а також забезпечує упровадження здоров’збережувальних технологій в педагогічний процес та інтеграцію оздоровчо – виховної роботи дошкільного навчального закладу в родинне виховання.

Висновок

Дошкільний вік – важливий період, коли формується людьська особистість та закладаються надійні основи фізичного здоров’я.

Ефективність фізкультурно – оздоровчої роботи у дитячому садку залежить від рівня професійної компетентності педагогів та створених умов для виховання й розвитку кожного вихованця.

Педагоги дошкільних навчальних закладів почали активний пошук шляхів створення та організації оздоровчо-виховної роботи. Головною умовою є раціональний розпорядок дня. Оптмальний режим дня передбачає раціональну рухову активність (фізичні вправи, рухливі ігри, різноманітні рухи), що сприяє нормальному функціонуванню нервової, серцево – судинної та інших систем дитячого організму.

Отже, одне з головних завдань дошкільного закладу – така організація освітнього процесу, за якої не лише зберігатиметься високий рівень розумової працездатності вихованців, а й зміцнюватиметься їхнє здоров’я.

Список використаних джерел

  1. http://brovary-dnz-zolotarybka.edukit.kiev.ua/mami_j_tatu_na_poradu/ozdorovcho-profilaktichna_robota/

  2. http://veselkadnz.at.ua/index/pikluemosja_pro_zdorov_39_ja/0-12

  3. http://dnzdjerelce.pp.ua/fzichne-vihovannya/36-posvyata-v-kozachata.html

  4. Звіт по впровадженню здоров’язбережувальних заходів в ДНЗ № 9 «Ластівка».

  5. http://kostopil-dnz4.ho.ua/index.php?pg=mozd

13