Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОСТАНОВА НОВАЯ к протоколу.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
191.49 Кб
Скачать

II. Організація роботи

2.1. Комісія працює згідно з планом, який затверджується головою комісії один раз на півріччя.

2.2. Засідання комісії відбуваються не рідше одного разу на квартал. Рішення комісії є правомочним за умови наявності на засіданні більше двох третин її членів.

2.3. Рішення та рекомендації комісії оформляються протоколом, який підписується її головою та секретарем. У разі відсутності голови комісії протокол підписується його заступником.

2.4. Підготовка матеріалів на засідання комісії з контролю за станом дотримання законності під час здійснення адміністративного провадження в структурних підрозділах ГУМВС та УМВС здійснюється посадовими особами, зазначеними в пунктах 1.5, 1.6 розділу I цього Положення.

2.5. На засіданні комісії розглядаються питання:

1) роль структурних підрозділів у забезпеченні контролю за дотриманням законності під час затримання осіб за вчинення адміністративних правопорушень, здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення органами внутрішніх справ. Причини та умови допущення порушень, які в подальшому призвели до скасування постанов;

2) організація роботи органів внутрішніх справ щодо стану стягнення штрафів з осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності;

3) стан обліку бланків протоколів про адміністративні правопорушення і бланків протоколів про адміністративне затримання та їх реєстрації. Якість оформлення протоколів про адміністративні правопорушення, постанов про адміністративні правопорушення, протоколів про адміністративне затримання.

2.6. Рішення та рекомендації, прийняті на засіданні комісії, обов'язкові для виконання структурними підрозділами ГУМВС, УМВС та районними, районними у містах, міськими управліннями (відділами), лінійними управліннями (відділами) внутрішніх справ.

III. Права комісії

3.1. Комісія заслуховує на своїх засіданнях звіти керівників структурних підрозділів ГУМВС, УМВС, начальників районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ і голів відповідних комісій.

3.2. Комісія має право приймати рішення, давати рекомендації щодо вжиття заходів реагування на виявлені недоліки.

3.3. Комісія має право вимагати від керівників структурних підрозділів ГУМВС, УМВС, начальників районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ документи з розглянутих питань, пояснення про причини недоліків та вжиті заходи щодо їх усунення.

IV. Голова комісії (заступник голови комісії)

4.1. Вивчає матеріали для розгляду на засіданні комісії (рішення, плани, довідки структурних підрозділів).

4.2. Здійснює особистий контроль за роботою членів комісії.

4.3. Скликає комісію і запрошує до участі в її роботі представників структурних підрозділів ГУМВС, УМВС та районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ.

4.4. Веде засідання комісії.

4.5. У разі відсутності голови комісії його обов'язки виконує заступник голови комісії.

V. Секретар комісії

5.1. Розробляє проекти планів роботи комісії, забезпечує ознайомлення з ними заінтересованих посадових осіб структурних підрозділів ГУМВС, УМВС та районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ.

5.2. Здійснює контроль за своєчасним надходженням матеріалів для розгляду на засіданні комісії, забезпечує ознайомлення з ними керівників структурних підрозділів та посадових осіб органів внутрішніх справ.

5.3. Інформує членів комісії та осіб, запрошених на її засідання, про час та місце його проведення.

5.4. Веде протоколи засідань комісії.

5.5. Доводить рішення комісії до виконавців, контролює додержання строків виконання передбачених заходів.

5.6. Забезпечує ведення діловодства комісії шляхом формування окремої справи.

 

Начальник Головного штабу МВС України генерал-майор міліції

В. М. Березан

 

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства внутрішніх справ України 04.10.2013 N 950

ПОЛОЖЕННЯ про комісію зі звірення порядку обліку адміністративних правопорушень районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ, головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті