Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОСТАНОВА НОВАЯ к протоколу.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
191.49 Кб
Скачать

I. Загальні положення

1.1. Комісія зі звірення порядку обліку адміністративних правопорушень районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ, головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті (далі - комісія) створюється для здійснення контролю за звіренням порядку обліку адміністративних правопорушень.

1.2. Склад комісії і функціональні обов'язки її членів затверджуються наказом начальника районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

1.3. У своїй діяльності комісія керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, а також нормативно-правовими актами МВС України.

1.4. Головою комісії призначається керівник підрозділу міліції громадської безпеки районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

1.5. Заступником голови комісії призначається один з керівників підрозділу районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

1.6. Секретарем комісії призначається працівник підрозділу громадської безпеки районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

1.7. До складу комісії входять керівники структурних підрозділів та інші працівники районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ, які мають досвід роботи на цій ділянці.

1.8. Комісією ведеться справа, яка формується із:

копії наказу про створення комісії і функціональні обов'язки її членів;

відомості про прийняття заліків у працівників міліції;

довідок перевірок;

планів роботи комісії;

актів звірення обліку справ про адміністративні правопорушення;

копій матеріалів перевірок, наказів, протоколів оперативних нарад та інших матеріалів, що стосуються питань контролю за дотриманням законності під час провадження у справах про адміністративні правопорушення в органах внутрішніх справ.

II. Організація роботи комісії

2.1. Комісія працює згідно з планом роботи, що затверджується головою щокварталу.

2.2. Засідання комісії проводяться один раз на місяць.

2.3. Комісія щомісяця звіряє повноту обліку матеріалів справ про адміністративні правопорушення. Про результати звірення складається акт звірки стану адміністративного провадження, який підписується головою та членами комісії і затверджується начальником районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

2.4. Рішення комісії є правомочним, якщо в її роботі бере участь не менше двох третин її складу.

2.5. Рішення та рекомендації комісії оформляються протоколом, який підписується її головою та секретарем. У разі відсутності голови комісії протокол підписується його заступником.

2.6. Підготовка матеріалів на засідання комісії ведеться сектором (групою) зі звірення порядку обліку адміністративних правопорушень підрозділу громадської безпеки районного, районного у місті, міського управління (відділу), лінійного управління (відділу) внутрішніх справ.

2.7. Обов'язковим на засіданні комісії є розгляд таких питань:

1) роль структурних підрозділів у забезпеченні контролю за дотриманням законності під час затримання осіб за вчинення адміністративних правопорушень, здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення органом внутрішніх справ;

2) організація роботи органу внутрішніх справ щодо стану стягнення штрафів з осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності;

3) стан обліку бланків протоколів про адміністративні правопорушення та бланків протоколів про адміністративне затримання, їх реєстрації.