Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 Крим Контр роботи Заоч 2013.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
231.94 Кб
Скачать

Варіант 10

Завдання 1.

Виберіть яке-небудь приміщення (кімната, гараж, кабінет тощо) як «місце події».

В якості «слідчого» здійсніть огляд та фотозйомку обраного місця за правилами орієнтовної, оглядової, вузлової та детальної зйомки.

За результатами фотозйомки виконати:

1) фрагмент описової частини протоколу огляду, де коротко описати місце події;

2) фотографії, які наклеїти на лист паперу (фототаблиця), з відповідними надписами.

Завдання 2.

6 серпня в 3 години 10 хвилин до чергової частини Чугуївського РВ ГУВМС України в Харківській області надійшло повідомлення жителя сел. Малинівка Варламова Д.О. про крадіжку з магазину і нанесенні тілесних ушкоджень сторожеві Проніну М.І. На місце події виїхала слідчо-оперативна група у складі слідчого, оперативного працівника карного розшуку, спеціаліста - працівника НДЕКЦ, судово-медичного експерта.

Оглядом місця події встановлено, що магазин, з якого вчинена крадіжка, розташований в окремому цегляному будинку на вул. Центральній. Приміщення магазину складається з торгового залу і підсобних приміщень. У торговому залі магазину - два вікна з металевими решітками, які в момент огляду ніяких пошкоджень не мали. В магазині два входи: центральний - в торговий зал і задній - з протилежного боку в підсобне приміщення. Двері центрального входу не ушкоджені. Двері заднього входу магазину на момент огляду відкрити. Металева пластина з навісним замком, що закриває двері , зірвана. У місці кріплення пластини на поверхні двері є два вдавлених сліду прямокутної форми з чіткими краями розміром 16х40 мм. Вдавлені сліди сфотографовані і з них виготовлені два зліпка. Врізаний замок поламаний, на ньому є сліди тиску і поздовжні траси. З лівої сторони двері перерізаний провід сигнальної електропроводки. У торговому залі магазину виявлені розкидані по підлозі консерви, частина полиць, на яких знаходяться спиртні напої, порожня, декілька чоловічих костюмів кинуті на прилавок. У підсобному приміщенні магазину на одному з мішків з борошном, виявлений слід взуття з рифленою підошвою довжиною 28 см, з якого виготовлений масштабний фотознімок.

На порозі магазину знаходяться дві сумки. В одній - 16 пляшок горілки, 6 батонів хліба і 36 банок різних консервів. У другому - 2 чоловічих костюма і пара кросівок, кусачки, ломик, сокира.

Біля магазину знаходиться потерпілий Пронін М.І., який пояснив, що проживає поруч з магазином, на початку 4 ранку почув, як спрацювала сигналізація і відправився в магазин перевірити чи все в порядку. У заднього виходу магазину побачив якихось людей і почав кричати їм. Після цього почув постріли і відчув біль в шиї і руці, втратив свідомість і нічого більше не пам'ятає. У 3  метрах від заднього входу в магазин виявлений повстяний пиж від патрона для мисливської рушниці. З дерева, біля якого стояв Пронін М.І., витягнуті 4 деформовані дробинки діаметром 3,5 мм.

Потерпілого виявили жителі селища Варламов Д.О. , Чередніченко Ф.Д., які по дорозі поверталися з клубу і чули два постріли біля магазину, а потім повз них проїхав мотоцикл з двома молодими людьми. Коли вони підійшли до магазину, побачили сторожа, який лежав на землі й стогнав, після чого подзвонили у міліцію

Присутній при огляді власник магазину Борко М.Л. повідомив, що в сумках, знайдених біля магазину, знаходяться продукти, одяг та взуття викрадені з його магазину, а сокиру, кусачки і ломик бачить вперше.

З місця події вилучено в якості речових доказів:

1) два зліпка зі слідами злому на двері;

2 ) врізаний замок;

3 ) два кінці електропроводки зі слідами їх перекусу;

4 ) сумки з пляшками горілки, сокирою, кусачками, ломиком;

5 ) 4 дробинки, витягнуті з дерева.

Потерпілого направлено до лікарні.

За результатами аналізу фабули необхідно:

1) Прийняти аргументоване рішення щодо відкриття кримінального провадження.

2) Висунути слідчі версії.

3) Скласти розгорнутий письмовий план розслідування за даною фабулою.

4) Розкрити особливості організаційно-підготовчих заходів і тактики проведення визначених у плані першочергових слідчих (розшукових) дій.