Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод вказ_курс_Господарський процес_все формы.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
233.47 Кб
Скачать

Тема 9. Докази у господарському процесі

Під час написання курсової роботи за цією темою необхідно, насамперед, визначити поняття та види доказів в господарському процесі, порядок витребування доказів та подання їх до суду учасниками процесу.

Особливу увагу необхідно приділити правильному визначенню предмету доказування та розподілу обов'язків доказування, а також засвоєнню правил належності доказів та допустимості засобів доказування.

З'ясовуючи підстави звільнення від доказування, слід визначити, які факти не потребують доказування, які саме факти відносяться до загальновідомих, преюдиційних та законних презумпцій.

Під час вивчення порядку подання та витребування доказів слід засвоїти, в яких випадках господарський суд може призначити проведення експертизи, які існують порядок призначення експертизи й підстави призначення додаткової та повторної експертиз.

Особливу увагу слід приділити оцінці доказів та принципам, за якими саме суди оцінюють докази, приймають їх або відхиляють.

План.

  1. Поняття та види доказів у господарському процесі.

  2. Засоби доказування у господарському процесі.

  3. Належність, допустимість та достатність доказів у господарському процесі.

Тема 10. Доказування у господарському процесі

Під час написання курсової роботи за цією темою необхідно визначити стадії доказування, що виділяються в науці господарського процесуального права, окремо розкрити кожну із них та встановити значення кожної стадії для вирішення справи.

Особливу увагу необхідно приділити правильному визначенню предмету доказування та розподілу обов'язків доказування, а також засвоєнню правил належності доказів та допустимості засобів доказування. Особливу увагу слід приділити оцінці доказів та принципам, за якими саме суди оцінюють докази, приймають їх або відхиляють.

План.

  1. Поняття та стадії доказування у господарському процесі.

  2. Поняття предмету доказування.

  3. Обов’язок доказування у господарському процесі.

  1. Підстави звільнення від доказування.

Нормативні акти та література до тем 9-10.

  1. Господарський процесуальний кодекс України.

  2. Закон України "Про судову експертизу" від 25 лютого 1994 р.

  3. Про деякі питання практики призначення судової експертизи. Роз'­яснення Вищого господарського суду України від 11 листопада 1998 року.

  4. Довідник з підготовки матеріалів, що направляються на судову експертизу господарськими судами. Затверджений спільним наказом Вищо­го господарського суду України та Міністерства юстиції України від 14.08.98 №11-40/5.-Київ, 1998.

  5. Арбитражный процесс: Учебное пособие / Под ред. Р.Е. Гукасяна и В.Ф. Тараненко. – М.: Юрид. лит., 1996. – с. 50-23.

  6. Господарський процесуальний кодакс України з постатейними матеріалами / Уклад. В.Е. Беляневич. – К.: Юсініан, 2002. – 544 с.

  7. Дорошенко О. Роль спеціальних знань у проведенні судової експертизи об’єктів інтелектуальної власності //Право України. – 2006. – №5.

  8. Луспеник Д. Застосування у судовій практиці доказових презумпцій та фікцій у системі розподілу обов’язків з доказування за новим ЦПК // Право України. - 2005. - №8.

  9. Овсянников И. О допустимости вероятного заключения эксперта // Российская юстиция. - 1998. - № 6.

  10. Петрик І.Й. Використання в якості доказів документальної інформації, яка створена засобами електронно-обчислювальної техніки // Вісник Вищого господарського суду України. - 2000. - № 1.

  11. Рожкова М.А. Основные понятия арбитражного процессуального права. М.: «Статут», 2003. – 400с.

  12. Справочник по доказыванию в гражданском судопроизводстве / Под ред. д.ю.н., проф. И.В. Решетниковой. – М.: Издательство НОРМА, 2004 – 408с.

  13. Степанова Т.В. Речові докази як засоби доведення й особливий вид доказів у господарському процесі // Вісник господарського судочинства. – 2002. -№ 1. – с. 202-205.

  14. Степанова Т.В. Місце судових доказів у процесі розгляду господарських спорів // Вісник господарського судочинства. – 2001. -№ 4. – с. 183-186.

  15. Степанова Т.В. Поняття допустимості доказів у господарському судочинстві // Вісник господарського судочинства. – 2002. -№ 2. – с. 230-233.

  16. Треушников М.К. Доказательства и доказывание в советском гражданском процессе. - М., 1982.

  17. Треушников М.К. Относимость и допустимость доказательств в гражданском процессе. - М., 1981.

  18. Чернадчук В.Д., Сухонос В.В. Основи Господарського процесуального права: Навчальний посібник. Суми: ВТД «Університетська книга», 2003. – 220 с.