Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DF Adv-U1, L2.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
32.64 Mб
Скачать

B. Taxes

In the USA income tax is administered by ______________________________________________ (5)

The US tax laws are written by________________________ (6) and signed by_____________________________________ (7)

The set of US tax laws is called ______________________ (8)

The whole system has about ________________ (9) pages of tax laws and IRS regulations.

The law to assist divorced people responsible for the tax debts of their for­mer spouses was adopted in the year of_______ (10)

In 1999 IRS changed taxpayer forms on the suggestion of _______________________________________________ (11)

C1. Food

One of FDA’s responsibilities is to make sure that ________________________________ (12)

FDA got com­plaints about the labels on drugs that are ______________________________ (13)

Consumers could not understand what was written on the packages because______________ (14)

Elderly people could not read what was written on the packages because ________________ (15)

FDA issued regula­tions, which required instructions on medicine to be _________________ (16)

FDA also made it obligatory to place_______________________________ (17) on the bottle.

C2. Drugs

FDA approved Olestra in the year of ______(18) because ____________________________(19)

Olestra was popular among consumers because ___________________________________(20)

Health advocacy groups demanded to ban Olestra because ___________________________(21)

FDA ordered manufacturers to include a warning on packages with Olestra that __________ (22)

10. Work in pairs. Compare the structure of the governments, the amount of the departments and their responsibilities in the USA and the United Kingdom. Use the texts in this Lesson. At home write a formal information letter on the same topic.

11. Translate

А. Повсякденне втілення в життя та дія федеральних законів належать до компетенції виконавчих міністерств, створених Конгресом для ведення держав­них та міжнародних справ. Керівни­ки 14 міністерств, призначених Пре­зидентом і затверджених Сенатом, становлять колегію радників, відо­му як «Кабінет» Президента. Крім міністерств, існує багато штатних організацій, які згруповані у Вико­навче управління Президента США. До нього входять штатні працівники Білого Дому, Рада державної безпеки. Адміністративно-бюджетне уп­равління, Рада економічних кон­сультантів, Бюро представника тор­гівлі США та Управління науки і техніки.

Кожне міністерство має тисячі службовців та офісів, розкиданих по всій країні і в самому Вашингто­ні. Міністерства складаються з від­ділень, бюро, управлінь та служб, кожен із підрозділів має свої обов'язки. Наприклад, Міністерство сільського госпо­дарства надає підтримку сільськогосподарському виробниц­тву, намагається зменшити бід­ність, голод і недоїдання, підтри­мує природний потенціал країни.. Міністерство торгівлі призначене для сприяння міжнародній торгівлі держави, її економічному зростан­ню та технологічному прогресу і включає Національ­ний інститут стандартів і технологій, Національне управління з питань океану й атмос­фери, Бюро патентів та торго­вельних марок, Національне управлін­ня в справах телекомунікація та ін­формації.

Міністерство оборони відповідає за все, що стосу­ється військової безпеки держави. Національне управління безпеки, яке координує, скеровує та прово­дить вельми специфічні розвіду­вальні операції на підтримку дій американського уряду, також під­порядковано Міністрові оборони. Мі­ністерство освіти здійснює загальнодержавне керівниц­тво щодо розв'язання при­нципових питань американ­ської освіти. Міністерство енергетики забезпечує вирішення енергетичних проблем країни. Фінансове управління медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я та соціальних послуг опікується державною програмою страхування здоров'я літніх людей (програма “Медікер”) і програмою безкоштовної та пільгової медичної допомоги (програма “Медікейд”), за посередництвом якої кожен п'ятий американець покриває свої витрати на здоров'я. Міністерство житлового забезпечення та міського розвитку (HUD) керує програмами, які сприяють розвиткові громад і забезпеченню народу доступним житлом. Міністерство внутрішніх справ відповідає за біль­шість земель федерального підпо­рядкування та природні ресурси Сполучених Штатів і включає Службу охоро­ни риб та живої природи, Управління національних парків, Бюро землекористування, Управління меліора­ції.

Б. Міністерство юстиції очолює Генеральний проку­рор Сполучених Штатів. До складу міністерства входять Федеральне бюро розслідувань (ФБР), Служба іммігра­ції та натуралізації, Управління з боротьби з наркотика­ми. Міністерство праці втілює в життя федеральні закони про працю через такі свої підрозділи, як Управління з охорони праці та здоров'я працівників, Управління з норм праці та Управління з безпеки та здоров'я гірників. Державний Департамент визначає інтереси Америки за кордоном, дає рекомендації щодо поточної політики та на віддалену перспективу, здійснює необхідні кроки задля втілення виробленої політики. Міністерство транспорту здійснює загальнодержавну політи­ку в галузі транспорту через 10 опе­ративних підрозділів, які відповіда­ють за планування, розвиток і бу­дівництво автомагістралей, міського транспорту, залізничних колій, ци­вільної авіації, а також за безпеку водних шляхів сполучень, портів, автошляхів, нафто- та газопроводів. Міністерство фінансів несе відпо­відальність за фінансові та грошові потреби держави. Воно виконує чо­тири головні функції: формує фі­нансову, податкову та бюджетну політику; виступає, фінансовим агентом уряду США; забезпечує втілення в життя спеціальних законів з фінансової сфери; карбує мо­нети та друкує гроші. Міністерство у справах ветеранів надає пільги та послу­ги заслуженим ветеранам збройних сил США, а також їхнім утриман­цям.

До найважливіших незалеж­них установ належать: Центральне розвідувальне управ­ління (ЦРУ), Управління з охорони довкілля, Федеральна комісія зв'язку, Федеральне управління з над­звичайних ситуацій, Федеральне резервне управлін­ня, Федеральна торговельна комісія, Управління служб загального призначення, Національне управління з аеро­навтики та космонавтики (NASA), Управління Національного ар­хіву та документів, Національна рада з трудових відносин, Національна наукова фундація, Бюро управління кадрами, Корпус миру, Комісія з цінних паперів і бірж, Управління малого бізнесу, Управління соціального захисту, Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку, Поштова служба Сполучених Штатів.

Основою дієвості уряду є принцип «прозо­рості», який передбачає активну участь народу у прийнятті державних рі­шень і можливість притягнення звичайними громадянами державних діячів до відпові­дальності за їхні дії.

8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]