Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Документ Microsoft Office Word (2)

.docx
Скачиваний:
112
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
56.96 Кб
Скачать

Інтернет-магазин комунальних послуг дозволяє бачити всю інформацію по особовому рахунку споживача електроенергіі, включаючи сальдо на поточний момент часу.

Занесення показань

Занесення показань приладів обліку споживача та субспоживачів.

Тут же споживач може себе розрахувати, якщо це дозволено йому постачальником послуги. При цьому автоматично формується новий рахунок.

Підписання документа

Документ (PDF-файл, який може містити декілька документів) підписується за допомогою ЕЦП на стороні користувача в браузері з використанням програмного забезпечення Java і відправляється постачальнику для зберігання в БД.

Розшифровка нарахувань

Споживачеві надається докладна розшифровка вироблених нарахувань за типами заборгованостей.

Рахунки, податкові накладні, акти...

Документи формуються автоматично на основі отриманих даних у форматі PDF.

Ліміти споживання та потужності

Споживач може ознайомитися з лімітами споживання і потужності.

Платежі, тарифи...

Вся інформація по особовому рахунку доступна для перегляду від моменту укладення договору до поточного моменту, з урахуванням останніх введених даних.

Листування

Вбудована система ведення листування з постачальником послуги, дозволяє задавати питання (і отримувати відповіді) постачальнику електроенергії.

Компанія «Мегасофт» розробила і запустила в промислову експлуатацію роботизовану систему продажу комунальних послуг на базі «Мегабіллінг».

Споживачі зв'язуються з сервером постачальника комунальної послуги та їх автоматично, в режимі реального часу, обслуговує роботизована система.

Покупець авторизується в системі і вказує кількість купується їм комунального ресурсу.

Сервер постачальника послуг відразу аналізує реальність споживання ресурсу і закріплює його за покупцем, відображаючи це в його електронної «Абонентської книжці».

При появі заборгованості, покупець може відразу сам сформувати собі рахунок, роздрукувати та оплатити його в будь-якому банку, або оплатити пластиковою карткою через інтернет

Покупець може сам сформувати собі «Акт звіряння» на будь-яку дату, який автоматично може бути підписаний електронним підписом

Всі операції по фіксації споживання, розрахунок і перерахунок вартості, якщо споживання менше розрахункового, відбуваються автоматично, без участі персоналу.

Інтернет-магазин комунальних послуг це не просто «Особистий кабінет споживача»

Різноманіття розробок «Особистого кабінету» ділиться на два типи, які суттєво поступаються нової роботизованої системі.

«Особистий кабінет» працює в режимі «on-line», без запису і нарахувань в базі даних. Оператор в цьому випадку не передбачено. Виконання у вигляді вбудованого в браузер калькулятора з довідковою інформацією з бази даних. Фактична відпустку (реалізація) ресурсу споживачеві на підставі введених в браузер показань не здійснюється. Калькулятор допомагає розрахувати суму платежу, як різницю між початковими (або контрольними) і кінцевими показаннями, помноженими на поточний тариф. Сальдо особового рахунку від цієї процедури не змінюється до моменту надходження самого платежу, який при відсутності заборгованості і нових нарахувань враховується, як аванс (кредит).

«Особистий кабінет» працює в режимі «off-line», як поштова система інформаційного обміну з участю оператора. Розрахунок спожитого ресурсу за запропонованими показниками споживача виконує оператор, після чого споживачеві формується і пересилається рахунок. Цей процес може займати кілька днів і аналогічний процесу передання показань за телефоном.

В обох випадках електронна «Абонентська книжка» не формується. Побачити, як внесені показання вплинули на споживання ресурсу, і як після цього змінилося сальдо особового рахунку, споживач не може. Формування «Акта звіряння» по введеним показаннями так само неможливо.

Для обох типів «Особистого кабінету» споживач сам нічого занести на свій особовий рахунок не може, автоматичний продаж комунальних послуг неможливий, на відміну від нашого сайту.

Можливості «Інтернет-магазину комунальних послуг» щодо отримання та надання інформації

Для споживачів підприємств, які використовують модуль білінгової системи «Електронна черга», можливий запис на прийом через інтернет.

Реєстрація

нових користувачів в сервісі для побутових споживачів

Вхід

для зареєстрованих користувачів

Додаткові матеріали

Відео

роботи сервісу для побутових споживачів

Споживачеві в допомогу

Нормативні документи

Тарифи

Форум

ТОВ «Мегасофт» займається розробкою і впровадженням нових технологій та програмного забезпечення для компаній — постачальників електроенергії, води, природного газу та інших ресурсів промисловим та побутовим споживачам. ПЗ впроваджено і успішно використовується в багатьох містах України. Всі розробки виконані на високому професійному рівні з використанням трирівневої архітектури та ефективних засобів розробки

Компанія повністю забезпечує технічну підтримку протягом усього терміну експлуатації розроблених її фахівцями технологій та прикладного програмного забезпечення, а також у разі необхідності, забезпечує поставку відповідного серверного обладнання, проводить технічну підтримку працездатності операційних систем і систем управління базами даних.

З 11 грудня 2013 року жителі Автономної Республіки Крим отримали можливість оплачувати послуги ПАТ «ДТЕК Крименерго» через сайт «Інтернет-магазин комунальних послуг».

На відміну від існуючих раніше способів (різних онлайн-банкінгів або інших платіжних систем) платежі, здійснені через сайт www.mega-billing.com, враховуються на особовому рахунку миттєво. Це забезпечується завдяки тому, що сайт працює з інформацією за особовим рахунком в режимі реального часу. Це ж гарантує коректний облік переданих показань та точний розрахунок вартості спожитої послуги.

Першою платіжною системою, яка уклала договір з ПАТ «ДТЕК Крименерго» став всеукраїнський сервіс прийому платежів в інтернеті iPay.ua. Всі операції щодо списання грошових коштів та авторизації власника картки відбуваються на сайті платіжної системи, куди користувач спрямовується автоматично з нашого сайту. Всі операції захищені технологіями Verified by Visa и MasterCard SecureCode.

Квитанцію можна отримати в момент платежу самостійно, або в будь який момент після цього, звернувшись у службу технічної підтримки нашого сайту.

Про це у прямому ефірі програми «У центрі уваги», що на телеканалі «Київ», розповів директор комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Станіслав Каплуненко

Сплачувати комунальні послуги відтепер можна через мережу Інтернет. Про це у прямому ефірі програми «У центрі уваги», що на телеканалі «Київ», розповів директор комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Станіслав Каплуненко.

«Ми активно працюємо із системою portmone.com.ua. Тому, якщо у споживача є можливість сплатити комунальні послуги через Інтернет, можна зробити це через зазначену систему незалежно від того, де знаходиться платник», – зазначив Станіслав Каплуненко.

За його словами, новий порядок оплати комунальних послуг вимагає перебудови не тільки профільного підприємства, а й банківських установ.

«Якщо раніше платежі поступали упродовж місяця, то відтепер вони сконцентровані у період з 5 до 20 числа. У зв'язку з цим ми звернулися до банків, щоб вони організували у ці дні додаткові робочі місця для того, щоб уникнути черги та прискорити процес обробки і прийому платежів», – сказав Станіслав Каплуненко.

Також він наголосив, що оплачувати комунальні послуги можна через платіжні термінали.

«На сайті КМДА є розділ «Ваш будинок», там можна знайти перелік банків і терміналів, які приймають електронні платежі без комісії. Причому, платити можна і в Київській області, і в інших регіонах. Єдиний нюанс, що термінали не видають здачу, але переплата лягає на особовий рахунок споживача», – додав директор комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Станіслав Каплуненко.

Платежи через интернет

Все держатели платежных карт, эмитированных Райффайзен Банком Аваль, могут осуществлять платежи через интернет в системе Portmone.com.

Наши клиенты — держатели платежных карт имеют возможность:

—своевременно в удобное для вас время оплачивать без посещения банка, через сеть интернет счета за коммунальные услуги (ГИОЦ КМДА), услуги местной и междугородной телефонной связи («Укртелеком», «Утел»), кабельного телевидения («Информационные технологии», «КиевТелеСервис», «Укртелебуд»), аналогового и цифрового телевидения, интернета («Воля-Кабель»), мобильной связи (UМС) и других компаний;

—получать информацию о выставлении и оплате счетов на мобильный телефон или электронную почту;

—получить квитанции об оплате счетов на электронный адрес.

Преимущества платежей через интернет:

быстро — осуществление любой операции занимает 1-2 минуты, а средства зачисляются в течение 2-х часов;

безопасно — информация с номером карты передается защищенным каналом связи, данные о платеже хранятся в течение пяти лет;

круглосуточно — в любое удобное время;

без очереди — никаких затрат времени в очередях в кассу банка;

удобно — предусмотрена электронная доставка счетов компаний.

Условия пользования:

—платежи осуществляется путем списания средств из платежной карты, эмитированной Райффайзен Банком Аваль, и их зачисление на счет компании, которая предоставляет услуги, в течение одного рабочего дня;

—комиссия за уплату отсутствует;

—абонентская плата за обслуживание — 9,9 грн. на месяц (независимо от суммы и количества уплаченных счетов).

Підключення до системи Комунал

Можливі 2 варіанти підключення до системи:

оплатити послуги за длопомогою цього сайту на загальну суму від 200грн.

звернутись до комунальної служби, що Вас обслуговує

Реєстрація після оплати послуг

Для реєстрації в системі Вам необхідно:

Оплатити послуги на загальну суму від 200 грн. одним або декількома платежами. Це можна зробити на формі оплати послуг.

Після перевірки особового рахунку необхідно ввести email адресу.

Як тільки платіж буде підтверджено в комунальній службі (до 3-х банківських днів після оплати), на вказану email адресу надійде логін та пароль для доступу до персонального кабінету, в якому будуть доступні додаткові функції системи. Їх Ви можете подивитись у відеоролику

Реєстрація в комунальній службі

Для реєстрації в системі Вам необхідно:

Мати діючу email адресу

Завантажити дозвіл на обробку персональних даних, яким Ви надаєте згоду на обробку Ваших персональних даних в системі Комунал.

Заповнити дозвіл для тих організацій, по послугам яких Ви плануєте передавати показники лічильників або оплачувати ці послуги.

Список організацій, які доступні в системі, наведено нижче.

Далі необхідно звернутись лише до однієї з організацій, яка вказана у дозволах.

Там зареєструють Вашу email адресу, на яку буде надіслано логін, пароль та інструкції щодо подальшого користування системою.

Якщо у Вас немає можливості роздрукувати шаблон дозволу, то заповнити Ви його зможете безпосередньо на комунальній службі.

Підписання дозволу вимагає Закон України "Про захист персональних даних", оскільки без згоди абонента ми не можемо оброблювати його персональні дані.

Для оплати послуг Вам необхідно мати банківську картку. Оплата виконується через електронну платіжну систему.

Для перегляду доступних електронних платіжних систем натисніть тут.

Організації в Житомирі:

КП Житомирводоканал ЖМР

КП Житомиртеплокомуненерго

КВЖРЕПи - 1, 3, 5, 6, 8, 9, 11, 13, 14, 15, 16

ПП "ВЖРЕП N 4", ДП "Крошня", ДП "Крошня Плюс", ДП "Нова Крошня"

Інтернет - магазин комунальних послуг спрощує розрахунки за електроенергію

Стосунки постачальника послуг та споживача мають бути прозорими і зручними. ПАТ «Миколаївобленерго» постійно йде назустріч своїм абонентам та максимально осучаснює процес отримання інформації і розрахунків. З травня 2012 року мешканці Миколаєва й області мають змогу перевіряти свої особові рахунки та сплачувати кошти за спожиту електроенергію за допомогою Інтернет – магазину комунальних послуг.

Новинка стала справжньою знахідкою для побутових абонентів та юридичних осіб, які «підключені» до Інтернет-мережі. Виконавши нескладну процедуру реєстрації, споживач отримує постійний доступ до свого особового рахунку. Це дає йому можливість переглянути здійснені платежі, наявність боргу, перевірити показання приладу обліку за якими проводились платежі, а також ознайомитись з контрольними показаннями, які знімались контролером ПАТ «Миколаївобленерго». Таким чином абонент отримує абсолютно повну інформацію по особовому рахунку.

Миколаївці вже «протестували» нову послугу і характеризують її позитивно. Адже це не лише інформативність та прозорість стосунків у дуеті «постачальник-споживач», а й можливість сплатити за електроенергію через Інтернет перебуваючи на роботі, вдома, у відрядженні, в іншому місті та навіть в іншій країні. Переваги Інтернет - магазину оцінили не лише побутові споживачі, а й юридичні абоненти, оскільки саме їм, особливо у розрахунковий період, доводилося вистоювати солідні черги щоб отримати рахунок. Наразі, ці проблеми в минулому. Представник підприємства, який відповідає за електрогосподарство та розрахунки за енергоносій, заповнює дані у спеціальній формі Інтернет - магазину відправляє їх і отримує рахунок. Процедура проста й не потребує витрат на транспорт та часу на стояння в чергах. Більше того, відтепер, підприємцям якщо й доведеться відволікатись на спілкування з контролером то дуже рідко. Заступник комерційного директора ПАТ «Миколаївобленерго» по роботі із споживачами Микола Чуприна зазначає: «Наш контролер, згідно графіку, відвідуватиме ці підприємства та організації і зніматиме контрольні показання, але за основу будуть братись показання абонентів, які вони відправляли через Інтернет-мережу. Згідно цих даних споживач отримуватиме рахунок, який зможе оплатити, знову ж таки, за допомогою Інтернету. Це сучасна цивілізована форма у стосунках контрагентів і вона обов’язково знайде широке застосування у розрахунках за електроенергію».