Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Illjash.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
2.75 Mб
Скачать

1) З ________________________________________________ бюджету

за _______________________________________________________________

(код та назва програмної класифікації видатків

__________________________________________________________________

та кредитування державного бюджету/тимчасової класифікації

__________________________________________________________________

видатків та кредитування місцевих бюджетів)

виділено _______________________________________, у тому числі на:

Назва видатків за економічною класифікацією та класифікацією кредитування

Разом

Загальний фонд

Спеціальний фонд

1

2

3

4

Поточні видатки – разом, з них:

-оплата праці працівників бюджетних установ

-оплата комунальних послуг та енергоносіїв

Капітальні видатки

Повернення кредитування до бюджету

Надання кредитів із бюджету

Усього

2) У сумі асигнувань загального фонду бюджету враховано витрати на утримання: _______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

3) Помісячні обсяги асигнувань та надання кредитів загального фонду бюджету встановлено такі:

Січень

лютий

березень

квітень

травень

червень

липень

серпень

вересень

жовтень

листопад

грудень

4) Проекти кошторису, плану асигнувань загального фонду, плану надання кредитів загального фонду бюджету, помісячного розпису спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), штатного розпису установи на ______ рік із зведеними даними та розрахунками повинні бути подані на затвердження до __________________________.

(число, місяць, рік)

Керівник ______________________________

(підпис) (ініціали і прізвище)

М.П. ____________________

(число, місяць, рік)

Згідно із зазначеними лімітними довідками головні розпорядники та розпорядники вищого рівня уточнюють розпорядникам нижчого рівня річні обсяги бюджетних асигнувань, здійснюють помісячний розподіл асигнувань із загального фонду та доводять до них відповідні лімітні довідки.

План асигнувань це помісячний розподіл бюджетних асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету), затверджених у загальному фонді кошторису, за скороченою формою економічної класифікації видатків, який регламентує протягом року взяття бюджетних зобов’язань та здійснення платежів відповідно до зазначених зобов’язань.

Він є невід'ємною частиною кошторису і затверджується разом із кошторисом. Форма плану асигнувань подана у таблиці 6.3.

Нагадаємо, що бюджетні асигнування це повноваження розпорядникові бюджетних коштів на взяття зобов'язань та витрачання бюджетних коштів на конкретну мету в процесі виконання бюджету, яке надано відповідно до бюджетного призначення.

Установам можуть виділятися бюджетні кошти лише за наявності затверджених кошторисів і планів асигнувань. При цьому установи мають право брати зобов'язання та витрачати бюджетні кошти на цілі й у межах, установлених затвердженими кошторисами і планами асигнувань.

У бюджетному плануванні розрізняють такі види кошторисів: індивідуальний кошторис, загальний кошторис, кошторис на проведення централізованих заходів, зведений кошторис. Аналогічно до видів кошторисів розрізняють види плану асигнувань із загального фонду бюджету.

Індивідуальний кошторис – це фінансовий план конкретної бюджетної установи, що відображає специфіку й особливості її виробничої діяльності; його складають установи освіти, охорони здоров'я, державної влади й управління, правоохоронні органи, суди і прокуратура та ін. Він також є основним документом при плануванні й фінансуванні окремих заходів, передбачених кодами видатків бюджетної класифікації.

Загальний кошторис складається на видатки однотипних установ, що обслуговуються централізованою бухгалтерією. Такі кошториси складаються по школах, клубах, бібліотеках, фельдшерсько-акушерських пунктах. Для цих установ характерним є невеликий обсяг фінансування і стабільний штат працівників.

Кошторис видатків на проведення централізованих заходів розробляють міністерства, відомства, управління (відділи) місцевих органів влади й управління на видатки, які доцільно здійснювати в централізованому порядку (наприклад, видатки на підготовку кадрів, придбання цінного навчального обладнання та інвентарю, медичного обладнання, автомобілів швидкої медичної допомоги, проведення спортивних змагань тощо).

Таблиця 6.3 – Форма плану асигнувань

Затверджений у сумі __________

_________________________ грн

(сума літерами і цифрами)

______________________________

(посада)

______________________________

(підпис) (ініціали і прізвище)

____________________

(число, місяць, рік)М.П.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]