Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
793.6 Кб
Скачать

1 Організаційний момент

  • перевіряю присутніх за журналом;

  • перевірка підготовленості учнів до уроку.

  • організація робочих місць.

2. Повторення раніше вивченого матеріалу Перевіряю домашнє завдання, шляхом усного опитування:

  1. Які види з'єднань ви знаєте?

  2. Назвати види шипового з’єднання?

  3. Технологія склеювання деревини?

4. Приготування клею?

3. Вивчення нового матеріалу

- призначення столярних і столярно - будівельних виробів

- інструменти для виготовлення простих і прямолінійних виробів (рейка,

плінтус).

- безпека паці.

4.Закріплення одержаних знань.

1. Для чого призначені столярні і столярно - будівельні вироби.

2. Які використовуються інструменти для виготовлення простих і прямо

лінійних виробів.

5.Підведення підсумків: Виставлення оцінок.

6.Домашне завдання : Прочитати тему по даному матеріалі.

Конспект уроку теоретичного навчання №2

Тема конспекту: Види столярних і столярно—будівельних виробів. Прості: прямолінійні вироби (рейка, плінтус).

До деталей дерев'яним фрезерується (мал. 92) відносяться наличники, плинтусы, поручні і дошки для покриття полови, що виготовляються з деревини хвойних і листяних порід вологістю (12±3)%. Для виготовлення поручнів не можна застосовувати деревину ялиці, їли, тополі, модрини. У деталях суки, що фрезеруються, незрощені, частково зрощені, такі, що загнили, гнилі і тютюнові повинні бути вирізані і закладені пробками або планками на клею середньої водостійкості, а в дошках, з вживаних для покриття половинок, — підвищеній водостійкості. Розміри закладень не повинні перевищувати розмірів пороків деревини, що допускаються. .Деревина закладень за якістю, породі і напряму волокон повинна відповідати деревині деталей.

Покоробленість подовжня по пласті, кромці не допускається більше 0,2% довжини деталі, а кривоватість поперечна — більше 1% ширини деталей. Норми пороків, що допускаються, повинні відповідати ГОСТ 8242—75.

На будівництво деталі поступають завдовжки від 2,1 м і більш з градацією 0,1 м, обґрунтованими, упакованими в пачки масою до 50 кг При зберіганні їх укладають в правильні ряди відповідно до типів і розмірами і вкривають, щоб оберегти від зволоження і сонячних променів.

Мал. 92. Деталі дерев'яні — а— поручні для металевих перил; б. фрезеровані для будівництва в —плінтуса; г—обналічка; д—розкладка.

Міс. 93. Вироби профільні: а — профілі для внутрішнього облицювання

Полівінілхлоридні поверхні: б—поручень; в—плінтуси з каналами

для електропроводки.

Нарівні з дерев'яними деталями застосовують вироби з пластмас. Полівінілхлоридні профілі (мал. 93, а) призначені для облицювання стін, а іноді і стель. Полівінілхлоридні поручні (мал. 93, б) випускають довжиною 17 і 21 м. Поступають вони на будівництво в бухтах до згорнутому вигляді. їх надягають на металеві поручні без приклей. У полівінілхлоридних плінтусах (мал. 93, в) можна прокладати закрито телефонну, телевізійну і радіотрансляційну проводку.

Наличники і плинтусы можна виготовляти також з деревостружкової маси, просоченої клеєм.

Для обробки поверхні приміщень профільною поливинилхлоридною рейкою по поверхні стін, перегородок с влаштовують дерев'яний каркас, що встановлюється нижче за стелю і вище за підлогу на 10 див. Потім попивинилхлоридні рейки нарізують по довжині на 20 см менше висоти оброблюваного приміщення, підбираючи їх за кольором, і збирають в щити шириною до 400 мм. У щитах розмічають місця установки штепсельних розеток, вимикачів, просвердлюють і вирізують отвори для проводок і установки арматури і кріплять шурупами до стін зверху, знизу і посередині до дерев'яних рейок каркасу.

В процесі установки щитів виступаючий гребінь подальшого щита повинен входити в паз раніше встановленого. Після установки чи закріплення щити обрамляють у стелі галтелью, а у підлоги плінтусом.

Класифікація вікон і балконних блоків

Віконний блок складається з віконної коробки і віконних палітурок, включають стулки, фрамугу, кватирку.

За призначенням вікна і балконні двері підрозділяються для житлових. суспільних і виробничих будівель. По конструкції вони бувають одинарні з одним або двома рядами скління, спарені з двома або трьома рядами скління, роздільність: двома рядами скління і роздільно-спарені з трьома і чотирма рядами скління.

По кількості стулок в одному ряду вікна і балконні двері бувають одно - дб і багатостворчасті, а залежно від відкриття — приміщення, що відкриваються всередину, назовні, в різні боки і які не відкриваються або глухі.

За способами відкриття стулок вікна бувають орні — з поворотом навколо вертикальної крайньої осі, підвісні — з поворотом навколо верхньої крайньої осі, відкидні — з поворотом навколо нижньої крайньої осі, поворотний-відкидні — з поворотом навколо вертикальної і нижньої крайньої осі, такі, що обертаються — з поворотом навколо горизонтальної або вертикальної середньої осі, роздвижні—з переміщенням стулки в горизонтальній площині, підйомні — з переміщенням стулки у вертикальній площині.

Для провітрювання приміщення у вікнах влаштовують кватирки, кватирки-стулки, клапани, жалюзі, фрамуги, стулки, що відкриваються .

Для освітлення приміщень стулки, фрамуги, кватирки заповнюють стеклами, склопакетами або склопакета і склом (змішаного типу).

Дерев'яні підвіконні дошки

Дерев'яні підвіконні дошки (ГОСТ 17280—79) призначені для вікон житлових і громадських будівель, а також для вікон допоміжних будівель і приміщень промислових підприємств. Залежно від профілю обробки лицьових кромок бувають підвіконні дошки із закругленою кромкою або з фаскою.

Пороки і дефекти обробки закладають пробками або планками на клею, клейові шви на лицьовій поверхні підвіконних дошок зачищають. Пробки і планки повинні бути зроблені з деревини тієї ж породи, що і дошка (деталь), без пороків, встановлені щільно, без зазорів, урівень з поверхнею. Напрям волокон закладення повинен відповідати напряму волокон підвіконної дошки.

Вологість деревини підвіконних дошок повинна бути (12+3)%, а деревини закладень (пробок, планок) на 2...3% менше вологості дошок. Виготовляють дошки завдовжки 700...1600 і завтовшки 34 мм, завдовжки 1900... 2800 і завтовшки 42 мм. Ширина дошок 144...450 мм.

Дверні блоки

Класифікація дверних блоків. Дверний блок складається з дверної коробки і дверного полотна, що навісило на вертикальний брусок коробки на петлі.

За призначенням дверей діляться на внутрішні, зокрема вхідні зі сходових кліток, в квартири і в інші приміщення, для санітарно-технічних вузлів, зовнішні (вхідні в будівлі), тамбурні і спеціальні (звукоізоляційні, протипожежні, димозахисні і ін.). Внутрішні двері бувають міжкімнатні, кухонні, для санвузлів, підсобні (для комор, вбудованих шаф).

Двері по конструкції діляться на рамкові (филенчатые); щитові з суцільним або дрібно пустотілим заповненням; з порогом і без порогу; з фрамугою і без неї. По

числу полотен розрізняють двері одно - і двопільні, зокрема з полотнами різної ширини.

По напряму і способам відкриття дверей бувають орні, такі, що коливаються, розсувні, а по наявності скління — засклені або глухі.

По вологостійкості двері діляться на двері підвищеної вологостійкості, призначені для приміщень з постійною відносною вологістю повітря більше 60% (тамбурні і двері, що встановлюються до зовнішніх стінах будівель) і двег нормальної вологостійкості, — для приміщень з відносною вологістю повітря до 60%.

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ПАРКЕТНІ ПІДЛОГИ

Підлоги складаються з покриття, прошарку, стягування, що підстилає, тепло- і гідроізоляційного шарів.

Покриття — верхня частина підлоги, що безпосередньо піддається експлуатаційним діям. Як покриття застосовують дошки підлоги, паркет, лінолеум і ін.

Прошарок — проміжний шар, що зв'язує покриття з нижче прилеглим елементом підлоги або перекриттям або ж службовець для покриття проміжним ліжком.

Стягування — шар, створюючий щільну кірку по нежорстких або пористих елементах перекриття і вирівнюючої поверхні підлоги або перекриття. Стягування мають товщину 15...50 мм, вони можуть бути монолітними, панельними або збірними. Монолітні стягування роблять з цемент-но-піщаних розчинів, керамзито­бетону, шлакобетону, панельні і збірні — з гіпсобетонних, керамзитобетонних елементів або з цементного фіброліта.

Дата

Виховні роботи

Присутні

Політичні інформації

Екологічні читання:»Людина і цивілізація»

Загально училищні заходи

1травня-День солідарності всіх трудящих ся.

Бесіда в актовому залі .

Урочисті збори присвячені 65-й річниці перемоги радянського народу у ВВВ.

Міські змагання присвячені 65-й річниці перемоги радянського народу у ВВВ.

Політичні інформації

Всенародний огляд подій в Україні.

День вшанування пам’яті в Україні козаків що погибли на чолі Берестецької битви .

Міжнародний день боротьби з тютюнопалінням.

Виховна робота в групі

1.Учнівські збори в групі.

2.Засідання ради профілактики.

3.Культ-похід на футбол.

Індивідуальна робота з учнями.

1 Викликати батьків учнів для бесіди в училищі.

1.Сада Ігоря.

2.Стрижеуса Віталія.

3.Ткача Олександра.

2.Викликати учнів на раду профілактики групи.

1.Швирид С.

2.Хомич А.

3.Нестерчук В.

3.Відвідати учнів в дома.

1.Кущик Т.

2. Блищик В.

3.Вознюк М.

4.Індивідуальна бесіда з учнями.

1.Качинський А 2.Сад І. 3. Бігун С. 4.Бедик С. 5.Боцвін С.

Відвідування учнів у гуртожитку кожен четвер

Загально училищні заходи

Зустріч учнів з юристами.

Збори в гуртожитку з питань ремонту кімнат

Конституція України та права людини.

Кл.Керівник

Майстер в/н

Майстер в/н

Кл.Керівник

Інформатор

Майстер в/н

Кл.Керівник

Актив групи

Майстер в/н

Кл.Керівник

Актив групи

Майстер в/н

Кл.Керівник

Актив групи

Методист

Майстер в/н

Кл.Керівник

Інформатор

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]