Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_rekom_do_kurs_rob_TMVSP.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
137.22 Кб
Скачать

7. Додатки

За необхідністю до додатків можна включити: зміст анкет, бесід, контрольних робіт, фрагменти занять, наочність до заняття підготовлену автором, пам’ятки для учнів чи викладачів тощо.

Кожний додаток починається з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, який пишеться (друкується) угорі з великої літери. Посеред рядка над заголовком малими літерами з першої великої пишеться (друкується) слово “Додаток” і велика літера української абетки ( за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь), що позначає додаток.

Оформлення курсової роботи

Курсова робота виконується (пишеться чітким почерком або друкується) з одного боку аркушу білого паперу формату А4 (210х297), залишаючи поля таких розмірів: ліве – 25-30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм.

Обсяг курсової роботи – 25-30 сторінок. Робота має бути підшита і подаватись у папці.

Заголовки структурних частин курсової роботи “Зміст”, “Вступ”, “Розділ”, “Висновки”, “Список використаних літературних джерел”, “Додатки” пишуться (друкуються) великими літерами симетрично до тексту. Заголовки параграфів - з абзацного відступу з великої першої букви. Крапку в кінці заголовка не ставлять, якщо заголовок включає декілька речень, то їх розділяють крапкою. Між заголовками структурних частин і текстом пропускають один рядок.

Нумерація сторінок роботи подається арабськими цифрами у правому верхньому куту сторінки без крапки в кінці. Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включається до нумерації, але його не нумерують (нумерація проставляється з наступної сторінки і починається цифрою 2).

Якщо до курсової роботи включаються креслення, графіки, схеми та інші ілюстрації, а також таблиці, то їх необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Якщо ілюстрації займають цілу сторінку, то їх теж включають до загальної нумерації. Всі ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу. При цьому їх номер складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації між яким ставиться крапка. Наприклад, рис. 2.1. – перша ілюстрація другого розділу. Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Таблиці нумерують аналогічно. Але назву таблиці виконують зверху над таблицею симетрично до тексту і в правому верхньому куті над відповідним заголовком розміщують також напис “Таблиця” та її номер. Наприклад “Таблиця 1.2” – друга таблиця першого розділу. Якщо частину таблиці переносять на наступну сторінку, то там пишуть слова “Продовження табл.” і вказують її номер. Наприклад, “Продовження табл. 1.2”, назву таблиці не повторюють. Заголовки граф в таблиці слід починати з великої літери, підзаголовки – з малих, якщо вони є продовженням заголовків, і з великих, якщо вони є окремими реченнями. Допускається в графі таблиць замість одного слова, що повторюється, ставити лапки, якщо ж повторюється декілька слів, то при першому повторенні його замінюють словами, “Те ж”, а далі лапками. Якщо графа не заповнюється, то там ставиться прочерк. Не можна ставити лапки замість цифр, марок, знаків, математичних і хімічних символів. Якщо в роботі є більше однієї формули, то їх нумерують в межах розділу. Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках, наприклад, (2.2) – друга формула другого розділу. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів подаються безпосередньо під формулою в тій послідовності в якій вони подані у формулі, кожен символ і числовий коефіцієнт подається з нового рядка.

Наприклад,

2, (2.2)

де S - площа поперечного перерізу;

D- діаметр.

Рівняння та формули виділяються з тексту вільними рядками. Якщо рівняння не вміщається в один рядок, то його дозволяється перенести після знаків рівності (=); плюс (+), мінус (-), множення (х), ділення (:).

При написанні курсової роботи необхідно посилатися на авторів та джерела, з яких запозичені матеріали, точно вказавши при цьому номери сторінок. Посилання беруться в квадратні дужки. Наприклад [10, 31-32]– цитата взята із джерела, за номером у списку використаних літературних джерел 10, зі сторінок 31-32. Якщо посилання – на декілька видань, то вказуються їх порядкові номери у списку, наприклад[3; 4; 6; 7].

При посиланні на ілюстрацію вказують “рис. 1.2”, на формулу – “у формулі (2.1)”, на таблицю – “ у табл. 1.3.”

Якщо декілька посилань на одну таблицю, то слово дивись скорочують – “див. табл. 2.1”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]