Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
28.12.2015_6 ГД_ст_Заляцкая(1).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
51.34 Кб
Скачать

1.3. Описовий психологічний портрет потенційного споживача рекламного комплексу театру «Публіцист»

Для успішного виконання проекту обов’язковим етапом став опис умовного умовного портрету умовного споживача. Аналіз даних щодо сегментування ринку цільової аудиторії дозволив створити Описового психологічного….

портрет Умовного…потенційного споживача рекламного комплексу театру «Публіцист».

Маша- студентка 19 років, народилася і живе в місті Харків. Як і більшість дівчат її віку, вона одягнена джинси та футболку, але відрізняється від натовпа замисленим мрійливим поглядом.

У вільний від навчання час, Маша відвідує курси англійської мови. Дівчина дуже полюбляє читати сучасну літературу, та захоплюється мистецтвом.

Маша живе у Харкові, тому, як і більшість молодих людей цього населеного пункту, знає багато розважальних точок, та місць, де можна гарно провести час з друзями. Вона хоче знайти себе, реалізуватисвоїтворчіплани і амбіції, тому обзаводитисясім’єю не поспішає. Маша талановита, але при цьому знаходяться в творчомупошуку.Великезначення для неїявляєнаціональнепоходження, повага до рідноїмови та народу.

Машане любить сидіти на місці, вона любить подорожувати, відвідувати нові цікаві місця. У Машібагато друзівз якимивона любитьпроводити вихіднів парках, кафе, кінотеатрах. Також Маша активноцікавлятьсягромадськимжиттям, споживає ЗМІ середньо-інтелектуальногорівняскладності.

Маша активний користувач інтернету, вона зареєстрована майже у всіх соціальних мережах, тому завжди є в курсі усіх останніх подій, виходу нових фільмів, альбомів та театральних прем’єр.

Дівчина мріє реалізувати себе як особистість, та знайти гарну роботу по душі. В цілому дівчина дуже цілеспрямована, енергійна, завжди знаходиться в пошуку нових вражень, амбіційна.

Не «а поговорить», а СТРАТЫ – см. методические материалы

1.4. Визначення стратегії охоплення ринку театрів міста Харкова

Невід’ємноючастиною дипломного проекту євизначення стратегіїохоплення ринку споживачів.

Після обрання цільового сегменту ринку, треба прийняти рішення, яку стратегію охоплення ринку обрати. Сучасна концепція маркетингу розглядає два типи стратегій: концетрованого й диференційованого маркетингу. Стратегія диференціойованого маркетингу вимагає від фірми високих інвестиційних, виробничих й управлінських витрат. Тому що ця стратегія відповідає основному принципу маркетингу - організації її діяльності на декількох сегментах зі спеціально розробленими товарами й марткетинговими програмами, які відповідають мотивам і уявленням споживачів [Котлер Ф. 10 смертныхгреховмаркетинга: важнейшиезаповедиуспеха на современномрынке]. Банальности из учебников и методичек НЕ ПЕРЕПИСЫВАТЬ

Таким чином, визначившись раніше із групою потенційнихпокупців театральних квитків з відносно однаковими смаками, середньою чутливістю до цін, які прагнуть задовольнити свої естетичні потреби, змогли знайти найбільш підходящу стратегію охоплення ринку [Котлер Ф. Основі маркетинга]. В даному випадку доцільно обрати «концентровану стратегію маркетингу».

Вона має ХТО «вона»? на меті зосередити зусилля і ресурси на охопленні прибуткового сегменту ринку споживачів дизайну айдентики та рекламної поліграфії та розробку такого об’єкта графічного дизайну, який зміг би максимально задовольнити потреби саме обраної цільової групи.

Ця стратегія була обрана через обмеження часовими рамками, та фінансовими можливостями, так як театр молодий, і не має повноцінного фінансового забезпечення, яке могло б дозволити розробку повного набору рекламних матеріалів і носіїв.

Також, концентрований маркетинг має ряд переваг в порівнянні з іншими стратегіями охоплення ринку [Красюк И.Н. Выбормаркетинговойстратегииохватарынка].

По-перше, це захист від конкуренції. Тобто наявність конкурентної переваги допоможе зайняти міцну позицію серед театральної реклами Харкова. По-друге, чітке знання потреб споживачів. Визначивши смаки цільової аудиторії, змогли створити дизайн пропозицію саме для даної групи. По-третє, досить невеликі витрати на рекламу. Для театрів саме цей критерій відіграє дуже важливу роль.

Таким чином, слідуючи цій стратегії, айдентика та рекламно-поліграфічна продукція театру повинна охоплювати саме страшу цільову групи покупців ЧЕГО? (студенти, робітники до 50 років). Завдяки концентрованому маркетингу театр забезпечить собі міцну ринкову позицію в обраному сегменті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]