Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
образец записки диплом / Analiz_Proektnoyi_Situatsiyi.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
154.62 Кб
Скачать

24

  1. Аналіз проектної ситуації на ринку айдентики культурно-розважальних закладів

    1. Огляд інформації стосовно дизайну айдентики та рекламно поліграфічної продукції хдатл ім.Афанасьєва

Від керівництва Харківського Державного Академічного театру ляльок імені Афанасьєва було отримане завдання на створення дизайну айдентики та рекламно-поліграфічної продукції для театру.

Під час допроектних досліджень було зібрано інформацію стосовно ХДАТЛ. Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А.Афанасьєва вже сімдесят п'ять років є провідним театром країни. Датою народження ХДАТЛ по праву вважається 1 липня 1939, коли він був офіційно відкритий. Розквіт театру починається з приходу до керівництва Віктора Андрійовича Афанасьєва в 1952р.

Рішення ставити вистави для дорослого глядача визначає початок традиції постановок вечірнього репертуару, яка існує й розвивається і на сьогоднішній день. Театр ляльок має унікальний по кількості і якості репертуар як для дітей, так і для дорослих. Понад 270 постановок, створених театром за час свого існування, більше 20 з них розраховані на дорослу публіку. Нинішній репертуар театру становить понад 30 п'єс.

За період існування театру було розроблено декілька різних логотипів для театру. (Див. додаток 2.1-4) Ескіз Олексія Щеглова, спеціально створений для фризу на фасад будівлі театру, став візитною карткою театра ляльок й до сьогоднішнього дня. (Див. додаток 2.3) Рішення досить вдале для 70-х років. На сьогоднішній день такий дизайн «морально застарів», за словами головного художника Наталії Денисової, та не витримує конкуренції на ринку культурно-розважальних закладів.(Див. додаток 1)

Створені за останні роки запрошення, програмки, афіши та листівки не мають єдиного стильового рішення. (Див. додаток 2.8-10) Ділова документація навпроти витримана в єдиному стилі. Легко ідентифікується за наявністю відомого логотипу. (Див. додаток 2.11-13) Що стосується нинішнього сайту - він сам по собі дуже цікавий, в його розділах закладена гарна ідея з фотографіями рук у різних жестах, що оживають, як герої-ляльки на сценічній площині. (Див. додаток 2.14-15) При цьому на сайті зовсім відсутній логотип, окрім напису, не має характерних ознак того, що це саме Харківський театр ляльок. Це може ввести в оману потенціальних споживачів дизайну айдентики, які не зможуть ідентифікувати сам театр, його афіші та репертуарки з сайтом. (Див. додаток 2.9-10)

Театр постійно успішно виступає на фестивалях лялькових театрів, як в Україні, так і за її кордоном, де не один раз доводив свої переваги в сфері театральних та естетичних новацій. Але в той же час театру бракує сувенірної рекламної продукції, для того, щоб обмінюватись з іншими учасниками фестивалю. Із всієї сувенірної поліграфії, що була створена за роки існування театру, залишилися лише запрошення та буклети до різних ювілейних дат, присвячених дню народження театру. (Див. додаток 2.5-8)

Необхідність створення привабливого сучасного дизайну логотипу, цікавого та креативного рекламного комплексу для ХДАТЛ єдиними засобами графічної мови є актуальною наразі темою. Це зумовлене необхідністю проінформувати споживачів про унікальність Театру Ляльок з поміж інших театрів та культурно-розважальних центрів. Адже Харківський Державний Академічний Театр Ляльок - це так званий «третій вид сценічного дійства» - мистецтво, що «вселяет душу в мертвую материю: будь-то лоскуток ткани, кукла или повседневный предмет обихода» [44]

Соседние файлы в папке образец записки диплом