Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod-vkazivki-do-napis-diplom-robit-Minich_5.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
331.26 Кб
Скачать

3. Вимоги до дипломної роботи

Дипломна робота повинна містити:

  • поглиблений всебічний аналіз рівня висвітлення проблеми, яка досліджується, в науковій фаховій літературі;

  • елементи самостійного дослідження, соціально-економічний аналіз об'єкту та предмету дослідження;

  • обґрунтовані пропозиції щодо вдосконалення діяльності об'єкта, який досліджується.

Дипломна робота повинна мати належне оформлення та всі необхідні документи, що її супроводжують (титульний аркуш, заповнений бланк завдання, реферат (анотацію), зміст, вступ, основну частину (теоретичну, аналітичну, дослідницьку, проектну частини), висновок, список використаних джерел, додатки, висновок випускаючої кафедри щодо допуску роботи до захисту, відгук наукового керівника, відгук зовнішнього рецензента). За бажанням студент може одержати додатковий відгук на дипломну роботу від підприємства, що є замовником дослідження. Робота має бути виконаною і поданою на випускаючу кафедру в термін, передбачений графіком навчального процесу.

Дипломна робота, яка не відповідає вимогам щодо змісту та оформлення, затвердженій темі, не - містить теоретико-методологічної частини, економічних розрахунків, обґрунтованих пропозицій, а також не має зовнішньої рецензії, до захисту не допускається.

4. Вибір напряму та затвердження теми дипломної роботи

Студенту надається право самостійно вибирати напрям науково-дослідної роботи. Доцільно, якщо останній розроблявся раніше при підготовці курсових робіт, рефератів, доповідей на студентських науково-практичних конференціях тощо.

Тема дипломної роботи обирається студентом відповідно рекомендованої тематики. Після вибору теми студент подає заяву на ім'я завідувача кафедри (додаток 1).

Рекомендована тематика дипломних робіт розробляється випускаючою кафедрою згідно вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики «спеціаліст», «магістр» зі спеціальності «Туризмознавство» відповідно затвердженим програмам дисциплін, що вивчалися, та відображає актуальну проблематику сучасного ринку туристських послуг. Тематика розглядається та затверджується на засіданні випускаючої кафедри. Тематика щорічно переглядається та поновлюється.

Згідно обраної студентом теми дипломної роботи випускаюча кафедра призначає наукового керівника. При цьому, як правило, враховуються побажання студентів та наукових керівників.

За завчасним погодженням із завідувачем кафедри студент може запропонувати власну тему. За для цього необхідно письмово обґрунтувати доцільність дослідження цієї теми (відповідно власного наукового пошуку, місця роботи, можливостей отримання необхідної інформації).

Після остаточного узгодження із науковими керівниками теми дипломних робіт розглядаються та обговорюються на засіданні випускаючої кафедри і затверджуються наказом по університету. Подальші зміни та уточнення тем можливі лише за крайніх обставин, потребують змістовного обґрунтування та додаткового наказу за письмовим клопотанням кафедри (витяг із протоколу засідання). Обставинами, що можуть стати підставою для такого клопотання, є, наприклад, перебування студента у лікарні або тривале відрядження, що має бути підтверджено відповідними документами.

Бажаним є розробка теми на замовлення керівництва підприємства туристської сфери. Це замовлення оформлюється листом-замовленням (додаток 2).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]