Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod-vkazivki-do-napis-diplom-robit-Minich_5.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
331.26 Кб
Скачать

5. Керівництво дипломною роботою

Відповідно напряму дослідження, який обраний студентом, випускаюча кафедра призначає наукового керівника.

Науковий керівник проводить індивідуальне консультування студента, рекомендує літературні джерела, допомагає скласти план дипломної роботи, заповнити бланк індивідуального завдання, контролює дотримання графіку виконання, перевіряє частини роботи і завершений рукопис, готує відгук на дипломну роботу.

В деяких випадках при дослідженні проблеми, яка потребує розробки математичних моделей, статистичну обробку даних, створення програмного забезпечення на ПЕОМ тощо, крім наукового керівника за студентом закріплюється науковий консультант, який надає допомогу при написанні окремих розділів чи підрозділів роботи.

  1. Визначення об'єкту та предмету дипломної роботи, складання робочого плану дослідження

Об'єкт дослідження - це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію і обране для вивчення. Предмет міститься в межах об'єкту. Об'єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове.

Об'єктом, на матеріалах якого буде виконуватись робота, може бути підприємство туристської сфери будь-якої форми власності, туристський регіон або район.

Предметом дослідження за спеціальністю «Туризмознавство» може бути:

  • технологія надання туристських послуг;

  • організація діяльності туристського підприємства або його окремого структурного підрозділу;

  • проектування інноваційного туристського продукту;

  • одне з функціональних завдань системи управління (інформаційне забезпечення, розробка стратегій розвитку, маркетинг, інноваційно-інвестиційна діяльність, бізнес-планування, фінанси тощо).

Після остаточного визначення теми, об'єкту та предмету дослідження, студент за допомогою наукового керівника заповнює бланк завдання (додаток 3). Завдання підписують студент, науковий керівник та завідувач випускаючої кафедри.

За допомогою керівника, виходячи з теми, мети, об'єкту та предмету дослідження, студент складає проект плану (робочий план) дипломної роботи. План має передбачати питання, які розкривають зміст теми.

7. Вимоги до списку викоританих джерел

Відповідно до теми студент самостійно або за рекомендацією наукового керівника добирає літературні джерела (монографії, підручники, автореферати кандидатських та докторських дисертацій, брошури, статті у наукових фахових виданнях, тези наукових конференцій тощо).

Доцільно керуватися при цьому традиційною логікою вивчення літературних джерел:

  • загальне ознайомлення з публікацією в цілому та її змістом;

  • читання тексту послідовно або вибірково;

  • виписування (копіювання) матеріалів, що безпосередньо стосуються теми;

  • критична оцінка вибраних матеріалів;

- формування відповідного фрагменту тексту магістерської роботи.

Написання дипломної роботи передбачає вивчення чинного законодавства, постанов Кабінету Міністрів України, рішень Верховної Ради, нормативних документів відповідних міністерств та інших органів управління з питань, пов'язаних з темою дипломної роботи. Доцільно також використовувати статистичні матеріали Міністерства статистики України, зокрема статистичний збірник «Україна в цифрах», статистичні дані щорічника «Туризм в Україні».

Особливу увагу доцільно звернути на вивчення матеріалів, опублікованих у періодичній пресі (газети і журнали фахового спрямування), де подаються найсучасніші результати наукових досліджень.

На сучасному етапі розвитку суспільства важливим джерелом вторинної інформації стає мережа Інтернет.

При запозиченні визначень, цитат тощо, в тексті дипломної роботи необхідно робити відповідні посилання (див. розділ 11).

При здійснені дипломного дослідження студент має опрацювати не менше 50 інформаційних джерел.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]