Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОСІБНИК №2 до ДБН В.2.3-42007.docx
Скачиваний:
97
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
343.14 Кб
Скачать

4.2 Основні положення виробничого контрою і технічного нагляду за будівництвом

 

4.2.1 Виробничий контроль якості будівельних робіт включає вхідний контроль робочої документації, конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування, операційний контроль окремих будівельних процесів або технологічних операцій і приймальний контроль робіт.

4.2.2 Технічною базою виробничого контролю якості є метрологічне забезпечення на основі впровадження сучасних методів| і засобів вимірювань і випробувань, в завдання якого входить вибір:

- номенклатури контрольованих параметрів;

- методів контролю параметрів якості;

- засобів вимірювань, а також перевірка їх стану для забезпечення достовірності.

 

4.3 Систематизація видів контролю за основними ознаками

4.3.1 У відповідності до вимог ДБН А.3.1-5 та ДСТУ-Н Б В.1.3-1 виконуються наступні види контролю:

- вхідний;

- операційний;

- приймальний;

- інспекційний.

          4.3.2 Вхідний контроль здійснюється організацією при прийманні від постачальника будівельних матеріалів, комплектуючих виробів та інших   необхідних ресурсів на об’єкт, приоб’єктний склад або складське господарство. При цьому слід перевірити, чи відповідає продукція вимогам стандарту, на який посилаються у контракті, у проектній документації, або технічним умовам, які містяться у документації на закупівлю. Треба враховувати ті обставини, що у відповідності до діючого законодавства претензії по виявленим у гарантовані терміни дефектам продукції, що закуповується, не приймаються і відповідальність за низьку якість куплених матеріалів, виробів та обладнання лежить на організації, що виконує будівельні роботи. При необхідності організація може провести випробування продукції, що закуповується, для перевірки тих або інших її властивостей.

4.3.3 Основними завданнями вхідного контролю є перевірка відповідності матеріалів, сировини, конструкцій, комплектуючих виробів вимогам нормативних документів та робочих креслень, визначення правильності транспортування та складування матеріалів і конструкцій, термінів зберігання продукції (якщо вони регламентовані).

4.3.4 На підставі результатів вхідного контролю необхідно виконувати аналіз даних про якість продукції, що надходить від інших організацій, а також  складати акти про бракування продукції, оформляти звіти про недоброякісну продукцію з повідомленням організації-виробника про недоліки сировини, матеріалів, напівфабрикатів та конструкцій.

          4.3.5 Вхідний контроль є обов’язком інженерно-технічних робітників ділянок, відділів і служб, що виконують приймання безпосередньо, а випробування проводяться співробітниками випробувальних лабораторій (якщо вони є) або акредитованих осередків. При наявності сертифікату якості на продукцію, що закуповується, якщо угода проводиться у межах ринку однієї країни, випробування можна не проводити.

         

4.3.6 В організації повинні бути розроблені «Положення про відділ технічного контролю» і «Положення про випробувальні лабораторії», які встановлюють статус цих структурних підрозділів і їх функції.  Відповідальність за вхідний контроль і випробування несуть їх керівники. Обов’язки, права і повноваження робітників цих підрозділів вказують в посадових інструкціях.

          4.3.7 Операційний контроль здійснюється у процесі виконання будівельних та геодезичних розбивочних робіт, а також вимірювань, що виконуються виконавцями цих робіт при контролі якості.

4.3.8 Основними завданнями операційного контролю є перевірка та забезпечення відповідності технологічних операцій вимогам нормативних документів і робочих креслень, виявлення дефектів і встановлення причин їх появи, заборона виконання наступних операцій до усунення дефектів і недоробок та причин їх виникнення, вживання заходів щодо усунення та попередження дефектів, підвищення відповідальності безпосередніх виконавців за якість продукції.

          4.3.9 Операційний контроль виконання технологічної операції входить до функції її виконавця. При виконанні будівельних робіт контроль входить у обов’язки виконавця робіт (майстра). Відповідальним за виконання операційного контролю будівельних робіт є начальник дільниці (виконроб, майстер). Тому він також повинен періодично проводити операційний контроль виконаних робіт.

          4.3.10 Операційний контроль виконання геодезичних розбивочних робіт входить до функцій геодезиста, що здійснює розбивку. Він також є відповідальним за цю операцію.

          4.3.11 Організація операційного контролю і нагляд за ним покладається на головного інженера дорожньо-будівельної організації, який до початку робіт повинен провести інструктаж інженерно-технічного персоналу про порядок проведення робіт.

          4.3.12 Операційний контроль здійснюється у відповідності зі схемами, що розробляється у складі проекту виробництва робіт, на основі:

-         ескізів виробів і конструкцій із зазначенням можливих відхилень, а у необхідних випадках – головних характеристик матеріалу і конструкцій;

-         переліку операцій із зазначенням осіб, що відповідають за їх перевірку (виробника робіт, майстра – з чітким розмежуванням обов’язків);

-         даних про можливі відхилення, встановлені нормативними документами та робочими кресленнями;

-         графіку проведення контролю;

-         вказівок про способи контролю операцій, що виконуються, найменувань вимірювальних приладів та інструментів і т.п.;

-         переліку операцій, що контролюються за участю лабораторних і геодезичних служб;

-         переліку прихованих робіт, які необхідно засвідчити зі складанням акту на приховані роботи.

4.3.13 Результати операційного контролю фіксуються в загальних або спеціальних журналах робіт, журналах контролю та інших документах, передбачених діючою в цій організації системою управління якості.

4.3.14 Приймальний контроль якості виконаних робіт здійснюється після закінчення будівництва земляного полотна, дорожнього одягу, штучних споруд та об’єкту в цілому, а також після виконання робіт субпідрядниками (проміжний приймальний контроль).

4.3.15 Основними завданнями приймального контролю є встановлення придатності об`єкта контролю до експлуатації або виконанню наступних робіт, відповідності готових споруд, їх конструктивних елементів і закінчених видів робіт вимогам нормативних документів і робочих креслень, визначення можливості початку наступних робіт, встановлення відповідності застосованих матеріалів і конструкцій вимогам нормативних документів.

4.3.16 Приймальний контроль проводять спеціалісти, що відповідають за окремі види робіт, разом з представником служби технічного нагляду замовника. При виконанні приймального контролю може бути присутнім представник Державної архітектурно-будівельної інспекції.

4.3.17 Приймальний контроль на дорогах Іа, Iб і II категорій або в складних умовах будівництва, а також у випадку застосування на автомобільних дорогах нових будівельних матеріалів, конструкцій та технологій за дорученням замовника потрібно проводити спеціалізованими організаціями із залученням висококваліфікованих спеціалістів.

4.3.18 Завершені об’єкти приймаються спочатку робочими комісіями, які встановлюють відповідність параметрів, що перевіряються, проекту та нормативним документам. При здаванні будівельного об’єкту робочій комісії повинен бути представлений ряд виконавчих та контрольних документів:

-         дозвіл на будівництво;

-         акти розбивки, прив’язки реперів;

-         акти на приховані роботи;

-         загальні і спеціальні журнали виробництва робіт;

-         журнали лабораторного контролю;

-         паспорти на будівельні матеріали.

4.3.19                       Проміжному приймальному контролю підлягають результати всіх видів робіт, вимоги до якості і критерії якості яких є у проектній та технологічній документації згідно [11].

4.3.20 Замовник та Державна архітектурно-будівельна інспекція під час проведення приймального контролю мають право перевіряти відповідність технічних характеристик матеріалів, виробів і обладнання, що використовувалися при виконанні дорожньо-будівельних робіт, встановленим вимогам.

          4.3.21 Результати приймального контролю якості оформляються виконавчою документацією, що містить фактичні дані про якість, а також актом готовності об'єкта до експлуатації відповідної форми. Представники служби технічного нагляду замовника і Державної архітектурно-будівельної інспекції перед підписанням акту перевіряють достовірність виконавчої документації.

          4.3.22 Закінчений будівництвом (реконструкцією, капітальним ремонтом) об’єкт здається в експлуатацію Державною приймальною комісією. Порядок приймання в експлуатацію закінчених будівництвом (реконструкцією, капітальним ремонтом) автомобільних доріг встановлений постановою КМУ  № 461 від 13 квітня 2011 р. «Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів».

          4.3.23 Інспекційний контроль і випробування здійснюються службою нагляду замовника і третіми особами – фахівцями, що представляють органи державного нагляду або акредитовані органи із сертифікації.

          4.3.24 Інспекційний контроль якості передбачає перевірку:

-         здійснення всіх технологічних процесів і регламентів;

-         здійснення виконавцями і лінійними інженерно-технічними робітниками операційного контролю;

-         наявності та достовірності результатів виконавчої геодезичної документації;

-         достовірності результатів і своєчасності виконання вхідного контролю матеріалів, виробів, обладнання, що поставляються;

-         дотримання термінів повірки, калібрування, ремонту засобів вимірювань метрологічною службою.

4.3.25 Інспекційний контроль на об’єктах будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг здійснюють відповідні відділи Служб автомобільних доріг або інші уповноважені на це організації.

4.3.26 При виявленні в проектній документації та на об’єкті грубих порушень вимог нормативних документів, норм і правил виконання робіт або невідповідності виконаних робіт проектним рішенням представники організації, що здійснює перевірку, повинні терміново повідомити про це Укравтодор, замовника, підрядника і проектну організацію. В разі виявлення грубих порушень представник організації, що здійснює перевірку і має повноваження від Укравтодору або обласної Служби автомобільних доріг, повинен видати підряднику «Припис про зупинення робіт» із зазначенням терміну усунення. Надалі необхідно одержати письмову інформацію від замовника про ліквідацію відмічених порушень.

4.3.27 На основі наданих документів і результатів обстеження з’ясовується стан об’єкта та дієздатність служби забезпечення якості (відділу якості); стан геодезичного забезпечення об’єкта, наявність засобів вимірювання, періодичність проведення контролю, інформація про усунення відмічених попередніми перевірками дефектів, правильність ведення документації, стан лабораторної служби, повнота та достовірність всіх видів контролю, оснащення приладами та устаткуванням, періодичність акредитації лабораторій, забезпеченість лабораторії нормативно-технічною документацією, чисельність і кваліфікаційний стан персоналу, оснащеність виконавців робіт необхідним технічним устаткуванням і засобами механізації, забезпеченість виконавців робіт необхідною проектною і технологічною документацією (технологічні регламенти, карти, затверджений склад сумішей тощо).

4.3.28 За добу до початку перевірки необхідно сповістити керівництво замовника (факс, телефонограма, телефон) про час проведення перевірки, про що здійснюють запис в журнал загального стану об'єктів і проведення польових вимірювань і випробувань, який знаходиться в організації, що здійснює перевірку.

4.3.29 При проведенні інспекційного контролю присутність офіційного представника замовника обов’язкова.

4.3.30 В журналах відбору проб і проведення випробувань та вимірювань представники підрядника мають право робити записи про невідповідність дій представників організації, що проводить перевірку, встановленим вимогам. Про ці записи організація, що перевіряє, повинна інформувати відповідні підрозділи Укравтодору та організацію, що доручила перевірку якості виконання робіт, протягом трьох днів після закінчення перевірки.

4.3.31 При відмові від підпису офіційних представників замовника або підрядника чи інженерно-технічних працівників підрядної організації, що виконує роботи на об’єкті, складають акт, в якому фіксують причину відмови, а документ підписує кожний член групи, що перевіряє; про це повідомляють керівництво замовника, підрядника і відповідного управління Укравтодору.

4.3.32 Результати перевірки, дані вимірювань та результати випробувань записуються в журнал загального стану об'єктів проведення польових вимірювань і випробувань. Дані про відібрані проби, місце і час відбору і інші характеристики записуються в журнал відбору проб.

4.3.33 Записи про загальний стан об'єкту, а також польові вимірювання (рівності за нівелюванням, рівності за триметровою рейкою, рівності за поштовхоміром, товщини та ширини шарів, похилів, закладання укосів та інше) завіряються  підписом особи, що проводить вимірювання і обстеження. При передачі відібраних проб у випробувальну лабораторію в журналі відбору проб робиться відповідний запис із зазначенням повної назви лабораторії, дати їх передачі, підписом відповідальної особи про приймання проби до випробувань. Результати випробувань з лабораторії повинні надаватись на відповідних бланках за підписом особи, яка ці випробування виконувала.

4.3.34 При інспекційному контролі представники організації, що проводить перевірку, повинні провести огляд об‘єкта та визначити обсяг контрольних випробувань  і вимірювань, кількість проб, що відбирається.

4.3.35 Необхідно безпосередньо на місці оцінити повноту та достовірність вхідного контролю, що здійснює підрядник, в тому числі одержати необхідну інформацію щодо наявності документів, які підтверджують якість матеріалів, що застосовуються: паспортів, сертифікатів, встановити періодичність контролю, наявність відповідних журналів.

4.3.36 Також необхідно встановити повноту та достовірність проведення операційного контролю відповідно до вимог ДБН В.2.3-4, періодичність контролю, повноту та достовірність даних, що вносяться до виконавчої документації.

4.3.37 Обов'язково необхідно одержати інформацію про огляд прихованих робіт (наявність актів на приховані роботи, записів в загальному журналі виконання робіт та в спеціальних журналах на окремі види робіт, відповідно до ДБН В.2.3-4).

4.3.38 Згідно запису в загальному журналі виконання робіт потрібно вивчити інформацію про усунення дефектів та недоліків, що відмічені попередніми перевірками, комісіями, авторським наглядом тощо.

4.3.39 Вибіркові контрольні вимірювання та випробування, а також відбір проб для лабораторних випробувань здійснюється відповідно до вимог розділів ДБН В.2.3-4.

4.3.40 Обсяг вибіркових вимірювань (випробувань) і кількість проб, що відбираються, визначає керівник групи організації, що проводить перевірку, виходячи з конкретних умов, але вони не повинні перевищувати вимоги відповідних розділів ДБН В.2.3-4. При інспекційному контролі використовуються тільки стандартні методи, обладнання та прилади. Не допускається застосування експрес-методів.

4.3.41 При оцінці якості будівельних робіт та визначенні правомірності приймання виконаних робіт необхідно керуватись наступним:

- прийманню, в тому числі проміжному, підлягають закінчені відповідно проекту і переліку прихованих робіт конструктивні елементи та види робіт, що відповідають за своїми параметрами та відхиленнями вимогам до якості;

- при величині відхилень, що перевищують граничні допуски, виконані роботи прийманню не підлягають.

4.3.42 Результати вхідного, приймального та інспекційного контролю заносять у відповідні відомості, оформлюють протоколами і актами у відповідності до вимог документованих процедур та нормативних документів з вхідного, приймального та інспекційного контролю, випробувань і сертифікації якості продукції, робіт та послуг. У протоколі контролю повинно бути зазначено підрозділ або посадова особа, що здійснює контроль і випробування. Якщо продукція, що випускається, не задовольнила вимоги контролю, то застосовують процедури управління продукцією, що не відповідає встановленим вимогам.

          4.3.43 Державний контроль проводиться спеціальними органами Мінрегіонбуду, Державною архітектурно-будівельною інспекцією, санітарно-епідеміологічними службами, органами пожежного, екологічного нагляду та іншими організаціями, наділеними відповідними повноваженнями. Однак найбільшу повноту відповідальності за якість споруди несе будівельна організація, що виконувала роботу, та особисто – головні інженери, майстри і безпосередньо виконавці виробничих процесів.