Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Винник.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
64.15 Кб
Скачать
  1. Аналіз недоліків|нестач| у використанні засобів механізації при роботі в місцевих умовах та пропозиції щодо їх усунення

Втрати при посіві обумовлені припиненням висіву, відхиленнями середньої глибини закладення насінь і її рівномірності від настановних значень. При всіх інших рівних умовах на врожайність культур істотний вплив робить чимало дуже серйозних факторів.

Головним недоліком у використанні засобів механізації у господарстві є ремонтна майстерня для поточного ремонту і технічного обслуговування сільськогосподарської техніки. В ремонтній майстерні одночасно може знаходитись на ремонті і обслуговуванні сім тракторів. Споруда майстерні не типова, до її складу входять токарний цех , слюсарно-інструментальний цех , зварювальний цех, кузня, компресорна та кімната адміністративно-побутового призначення.

В господарстві будувалась типова майстерня, але із-за відсутності коштів будівництво законсервоване.

Планування і організацію технічного обслуговування і ремонту тракторів виконує завідуючий машинним двором тракторної бригади.

В господарстві зберігання техніки здійснюється на відкритих площадках і закритих складах. За постановку техніки на зберігання несе відповідальність завідуючий машинним двором.

ВИСНОВОК

Важливу роль у підвищенні врожаїв сільськогосподарських культур та збільшенні валових зборів сільськогосподарської продукції відіграє впровадження у виробництво науково обґрунтованих систем землеробства, які передбачають планомірне підвищення родючості грунтів, удосконалення структури посівних площ, краще використання і в деякій мірі введення нових сівозмін, застосування прогресивних систем обробітку ґрунту і внесення добрив, впровадження високоврожайних сортів і гібридів, високоефективне використання техніки, своєчасний захист посівів від шкідників, хвороб і бур’янів.

 Під час виробничої практики у сільськогосподарському підприємстві ТОВ «Барви» ознайомився із стрктурою підприємства, зробив аналіз господарчої діяльності підприємства, проаналізував забезпеченість господарства засобами механізації для виконання технологічний операцій у рослинництві.

Приймав участь у технологічних процесах збирання врожаю зернових культур озимої пшениці та ячменю.

Безпосередньо працював на току, на зерноочсному комплексі ЗАВ-40 та на погрузчику типу МЗС-20.

Виконав аналіз недоліків|нестач| у використанні засобів механізації при роботі в місцевих умовах та пропозиції щодо їх усунення.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

  1. Сільськогосподарські машини. Підручник/ Д.Г. Войтюк, Гаврилюк Г.Р., В.О. Дубровін.: За ред. Д.Г. Войтюка - К.: Урожай, 1994.

  2. Сільськогосподарські машини та меліоративні машини. Підручник/ Д.Г. Войтюк, Г.Р.Гаврилюк, В.О. Дубровін та ін.: За ред. Д.Г. Войтюка -К.: Вища освіта, 2004.

  3. Зернозбиральні комбайни. / О.М. Погорілець, Г.І. Живолуп-К.: Український центр духовної культури. 2003.-204с.

  4. Фортуна В.Й. Технологія механізованих сільськогосподарських робіт. — К.: Урожай, 1991.

  5. Технологічні карти на вирощування сільськогосподарських культур.

  6. Діденко М.К. Експлуатація машинно-тракторного парку. — К.: Вища школа, 1983.

  7. Фере Н.Е. Пособие по эксплуатации машинно-тракторного парка. — М.: Колос, 1978.

На практиці я ознайомився з планом розміщенням об’єктів на заправному пункті машин ПММ. На господарстві відпрацьовані ПММ зберігаються в ємкостях, а потім вивозяться на утилізацію.

Я виконав заправлення машини паливом, технічними рідинами і водою. Недоліків я невиявив. Все виконується з вимогами охорони праці і протипожежної безпеки.

Прийняття агрегата для скошування зернових культур. Спочатку приймаємо агрегат і перевіряємо його технічний стан, виконуємо налагодження агрегату в залежності від зернових умов ( висота зрізу, частота обертання мотовила, та ін.)

Я виконав діагностування і Т.О. автомобіля на підприємстві. В результаті цієї роботи було виявлено несправності, які потім були усунені. Також була проведена заміна мастила.

Оглядав поле з метою усунення перешкод, що негативно впливають на якість виконання операцій впливає певний напрям і спосіб руху.

Перевіряв комплектність, цілістність, комплексно-оглядові операції, очищення комбайна від рослинних решток, усунення виявлених несправностей, мащення згідно з інструктажу. Періодичне обслуговування проводиться через 60 год. роботи, крім операцій щозмінного обслуговування.

До початку збирання зернових культур потрібно очистити поле. Технологічне налагодження техніки доцільно виконувати за допомогою спец. інструментів.

Основні машини для збирання просапних культур спочатку очищають від бруду і рослинних решток. Технологічне налагодження комбайнів проводять відповідно до інструкцій. Особливо ретельно регулюють жатку, різальний апарат, шнек.

При механізованому збирані кукурудзи спочатку потрібно уважно оглянути поле та усунути всі перешкоди, які можуть утруднити роботу комбайна, а також потрібно перевірити ступінь стиглості качанів.

Готуючи комбайн до збирання, особливу увагу слід приділити гідравлічній системі.

Вид орного агрегату вибирають від умов роботи та призначення оранки.

Оранку слід виконувати за допомогою певних агротехнічних вимог, в певні сроки на задану глибину, не менше як 20…22 мм. Перед оранкою оглядають поле і виявляють недоліки, які потім усувають, вибирають напрямок руху і спосіб руху.

19