Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 курс / Met_ukaz_po_kursovomu_proektirovaniyu_GR.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
569.86 Кб
Скачать

2. Основні геологічні завдання, послідовність і методи їх вирішення

2.1. В межах західного блока колишньої ділянки "Кальміуський Рудник"(переданої для експлуатації шахті ім.О.Ф.Засядько) за допомогою буріння розвідувальних свердловин в комплексі з проведенням випробування, геофізичних, лабораторних та інших досліджень, супутних робіт вивчити:

- морфологічні особливості і будову вугільних пластів світи С, їх геологічні та гідрогеологічні умови залягання, закономірності змінювання;

- склад, якість, технологічні властивості вугілля, уточнити напрямки його використання згідно діючих Державних стандартів України;

- провести дослідження фізико-механічних властивостей вуглевміщуючих порід, розробити прогноз стійкості покрівлі та підошви оцінюємих пластів, викидонебезпечність вугілля та вуглевміщуючих порід, пиловибухонебезпечність та самозаймистість вугілля, оцінити геотермічні умови відробки запасів;

- природну газоносність вугілля та вуглевміщуючих порід, вплив виявлених у гранулярних колекторах скупчень вільних вуглеводневих газів на відробку запасів вугілля;

- вміст у вугіллі та вуглевміщуючих породах токсичних елементів, їх розповсюдженість у масиві;

2.2. В межах гірничого відводу шахти ім.О.Ф.Засядька провести спеціалізовані роботи з виявлення та оконтурювання скупчень метанових газів у гранулярних колекторах з метою їх попереднього вилучення та утилізації до початку проведення гірничих робіт.

2.3. Вивчити гідрогеологічні умови відробки запасів шахтою О.Ф.Засядько та оцінити вплив на ці параметри результатів закриття вугільних шахт у прилеглих районах.

2.4. За допомогою поверхневих площинних випробувальних робіт, проведених в межах гірничого відводу шахти ім.О.Ф.Засядька, матеріалів про вміст та розповсюдження токсичних елементів та їх сполук у вуглепородному масиві оцінити техногенний вплив відробки запасів оцінюємих вугільних пластів та супутних корисних копалин (вільні метанові гази, ін.) на екологію регіону.

2.5. Виконати підрахунок запасів вугілля, германію та оцінити ресурси метанових газів в вугільних пластах і вуглевміщуючих порода в межах гірничого відводу шахти ім.О.Ф.Засядька.

2.6. Узагальнити та систематизувати геологічні матеріали в електронному вигляді на ПЕОМ.

3. Очікувані результати та терміни виконання робіт, форми звітної документації, найменування інстанції, яка розглядає і затверджує

3.1. Результати робіт представити у вигляді геологічного звіту, який складається з тексту з підрахунком запасів вугілля, табличних, текстових і графічних додатків.

3.2. Виконати підрахунок запасів вугілля і супутних корисних компонентів на площі Західного блоку ділянки "Кальміуський Рудник" і поля шахти ім.О.Ф.Засядька в цілому відповідно розроблених інститутом "Дондіпрошахт" постійних кондицій.

По завершенню розвідувальних робіт оцінити запаси вугілля по категоріям В+С12 в обсязі не менше 126млн.т, а також супутні запаси германію у вугіллі та ресурси метанових газів.

3.3. Термін виконання робіт:

- початок –ІІ квартал 2000р.

- закінчення – ІV квартал 2006р.

Геологічний звіт представити на розгляд та затвердження ДКЗ України у листопаді 2006 року.

Начальник управління

геологічних досліджень*** А.А.Дзідзінський

_____________________

***Підписується виконавцем проектування

.

Додаток 2

Соседние файлы в папке 5 курс