Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податкове рахівництво Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.48 Mб
Скачать

5. Контрольні заходи

Оцінювання знань студентів здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю за 100-бальною шкалою на підставі виконання:

  • завдань самостійної роботи (складання інтелект-карт та термінологічного словника);

  • роботи на практичних заняттях (вміння вирішення практичних ситуацій, виконання аналітичних завдань, виступи з обґрунтуванням відповідей);

  • індивідуального науково-дослідного завдання (написання та публікація тез доповідей);

  • модульної контрольної роботи.

Оцінювання знань, вмінь та навичок студентів здійснюється за національною (чотирибальною) шкалою (відмінно, добре, задовільно, незадовільно), за шкалою ECTS. Критерії та шкала оцінювання знань, вмінь та навичок студентів доводяться до відома студентів на початку занять.

Перелік питань до модульної контрольної роботи

1. Податкове рахівництво та його реалізація. Класичні школи рахівництва: італійська. Російська та українська школи рахівництва.

2. Види обліку. Взаємозв’язок та відмінності між бухгалтерським та податковим обліком. Організація податкового обліку на підприємстві.

3. Етапи проведення розрахунків з ПДВ.

4. Порядок складання податкової накладної.

5. Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

6. Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

7. Порядок складання податкової звітності і обов’язкових додатків до неї.

8. Взаємозв’язок декларації з ПДВ і реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

9. Етапи проведення розрахунку акцизного податку. Маркування підакцизних товарів.

10. Порядок придбання та облік марок акцизного податку.

11. Методика обчислення акцизного податку. Порядок визначення бази оподаткування. Особливості застосування ставок акцизного податку.

12. Порядок відображення акцизного податку у податковій звітності. Взаємозв’язок звітності з акцизного податку з обов’язковими додатками до неї.

13. Структура податкової звітності та порядок складання податкової декларації з податку на прибуток підприємства з обов’язковими додатками до неї.

14. Порядок відображення доходів, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування при заповненні податкової декларації.

15. Порядок відображення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування при заповненні податкової декларації.

16. Порядок розрахунку об’єкта оподаткування від усіх видів діяльності.

17. Порядок розрахунку і відображення постійних й тимчасових податкових різниць. Врегулювання податкових різниць.

18. Порядок розрахунку амортизаційних відрахувань. Методи нарахування амортизації.

19. Визначення бази оподаткування і методика нарахування податку на доходи фізичних осіб.

20. Порядок заповнення і подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1 ДФ). Порядок проведення коригувань

21. Склад, структура і порядок заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, обов’язкових додатків до неї.

22. Порядок ведення Книг обліку доходів і витрат податковими агентами і платниками податків - суб’єктами малого підприємництва на загальній системі оподаткування.

23. Порядок обчислення земельного податку. Методика розрахунку і індексація нормативної грошової оцінки земель.

24. Особливості встановлення ставок земельного податку. Порядок застосування пільгового оподаткування: фізичні і юридичні особи. Розрахунок орендної плати.

25. Відображення земельного податку у податковій декларації з плати за землю. Порядок її заповнення та додатків до неї. Особливості обчислення плати за землю юридичними і фізичними особами.

26. Характеристика груп платників єдиного податку. Ставки єдиного податку. Порядок нарахування і строки сплати єдиного податку.

27. Організація податкового обліку у суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування. Порядок ведення Книги обліку доходів для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої та п’ятої групи, які не є платниками податку на додану вартість.

28. Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої та п’ятої групи, які є платниками податку на додану вартість.

29. Порядок ведення спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат платниками єдиного податку четвертої та шостої групи – юридичними особами.

30. Використання даних податкового обліку для складання податкової звітності платника єдиного податку. Порядок складання податкових декларацій платниками єдиного податку.