Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DF_11 / Міжнародні стандарти обліку і звітності Ден. Спец. 2013 .doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
811.01 Кб
Скачать

1.Програма навчальної дисципліни

Дисципліна «Міжнародні стандарти обліку і звітності» (МСОЗ) є варіативною для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за спеціальностями 7.03050801 «Фінанси і кредит», 7.03050401 «Економіка підприємства», 7.03050501 «Управління персоналом та економіка праці», 7.03050803 «Оподаткування» і відноситься до циклу дисциплін професійної та практичної підготовки.

Вивчення дисципліни «Міжнародні стандарти обліку і звітності» передбачає опанування знаннями методів і методології ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності на основі єдиних методологічних засад, встановлених міжнародними стандартами обліку і звітності, прогресивними формами з урахуванням особливостей діяльності підприємств, сучасної технології обробних облікових даних та набуття вмінь і навичок для використання облікової інформації в управлінні, контролі, аналізі діяльності підприємств і організацій.

Мета: формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності за міжнародними стандартами.

Завдання: вивчення методів і методології раціонального збору і обробки економічної інформації в системі бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності за міжнародними стандартами обліку і звітності.

Предмет: методологія і методика ведення бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності за міжнародними стандартами.

Компетенції, які необхідно сформувати в результаті вивчення навчальної дисципліни «Міжнародні стандарти обліку і звітності»:

Інструментальні:

- уміння працювати з нормативно-правовими документами щодо впровадження міжнародних стандартів обліку та звітності.

Міжособистісні:

- здатність працювати як в команді, так і автономно;

- здатність до критики і самокритики.

Системні:

- здатність демонструвати набуті знання і навички, придбані під час навчання,

- володіння навичками роботи з програмними продуктами, які використовуються при впровадженні міжнародних стандартів обліку і звітності;

- здатність до навчання та постійного підвищення рівня професійних знань для підвищення конкурентноздатності на міжнародному ринку.

Спеціальні:

- уміння розробляти внутрішні нормативні документи щодо впровадження міжнародних стандартів обліку і фінансової звітності;

- вміння систематизувати та узагальнювати фінансово-економічну інформацію за міжнародними стандартами обліку і звітності;

- здатність використовувати методологію і методику у формуванні облікової інформації в регістрах обліку і фінансовій звітності за міжнародними стандартами;

- здатність оперувати обліковою інформацією для аналізу і аудиту фінансово-господарської діяльності;

- здатність використовувати облікову інформацію для побудови внутрішньогосподарського обліку і внутрішнього аудиту.

Вивчення нормативної дисципліни «Міжнародні стандарти обліку і звітності»базується на фундаментальних знаннях, сформованих при вивченні таких дисциплін, як «Бухгалтерський облік», «Фінанси», «Статистика», «Економіка підприємств», «Регіональна економіка», «Фінанси підприємств», «Фінансовий аналіз».

Програма навчальної дисципліни складена за вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Оволодіння програмним матеріалом реалізується через лекції, практичні заняття, самостійну та індивідуальну роботу.

Формою підсумкового контролю при вивченні дисципліни «Міжнародні стандарти обліку і звітності» є поточний модульний контроль (ПМК).