Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kурSоva_5КУРС.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
382.98 Кб
Скачать

1.3. Огляд нормативно-правової бази та економічної літератури

з питань дослідження

Фінансове планування пройшло довгий шлях розвитку і в кожний період в ньому виокремлювались різні функції, які вважались першочерговими. Наприклад, у 1900–1930рр. такою визнавалася функція контролю, а інші функції управління – допоміжними (розвивається управлінський облік та контролінг); у 1930–1950рр. – функція планування (довгострокового із застосуванням цільової моделі управління); у 1950–1970рр. – функція планування (стратегічного); у 70-х роках ХХ ст. – функції мотивації та організації; у 80-х роках ХХ ст. – функції планування (стратегічного) і контролю; у 90-х роках ХХ ст. – функції організації та контролю. Так було попарно поєднано майже всі функції стратегічного управління.

У теоретичному аспекті фінансове планування розглядають як невід'ємну частину загального планування звичайної діяльності підприємства. Разом з тим сутність фінансового планування трактується вченими по-різному. Немає чіткого визначення понять "фінансове планування". Наприклад Р.А. Слав'юк під фінансовим плануванням розуміє розрахунок обсягів фінансових ресурсів На його думку "фінансове планування являє собою розрахунок обсягів фінансових ресурсів за джерелами формування і напрямами використання у відповідності з виробничими і маркетинговими показниками підприємств на плановий рік". Під фінансовим плануванням на підприємстві слід розуміти, передусім, процес розробки видів різних фінансових планів як за термінами, змістом, так і за завданнями, які мають бути розв'язані в процесі виконання цих планів.  Г.О. Партін і А.Г. Завгородній стверджують, що "фінансове планування — це розроблення системи фінансових планів за окремими напрямами фінансової діяльності підприємства, які забезпечують реалізацію його фінансової стратегії у плановому періоді". Наведене визначення, стосується поточного або оперативного фінансового планування, оскільки покликане забезпечити реалізацію фінансової стратегії, що здійснюється у поточному періоді. Причому незрозуміло, чому фінансове планування має охоплювати лише окремі напрями фінансової діяльності, а не всю звичайну діяльність, яка включає крім фінансової також операційну та інвестиційну. 

Окремі автори найбільш вагомим аспектом фінансового планування визнають управлінський. Так. з позиції В.М. Гриньової та В.О. Коюди, "фінансове планування — це складова управління фінансовими ресурсами, процес оцінки потреб у коштах для забезпечення поточного виробництва і подальшого виробничого та соціального розвитку, а також визначення (встановлення) джерела покриття цих потреб". У їх визначенні фінансового планування на перше місце виходить його управлінський аспект. Ми теж вважаємо, що це дійсно так, але в процесі фінансового планування розробляють не тільки різні види фінансових планів, але й на різні періоди і для неоднакових за розміром і формою господарювання підприємств. Тому їх мета і завдання повинні істотно відрізнятися. Далі автори стверджують, що фінансове планування — це процес оцінки фінансових ресурсів, необхідних для підприємства. Разом з тим відсутність обґрунтованої методики розрахунку показників при розробленні фінансового плану та оцінки фінансових потреб підприємства може залишити його без достатніх коштів для їх фінансування (оплати відсотків за позикою, розрахунків із постачальниками, орендної плати тощо). Необґрунтоване фінансове планування може призвести до втрати ліквідності підприємства, а можливо — й до банкрутства. 

За визначенням таких авторів, як О.М. Бандурко. М. Я. Коробов, П.І. Орлов та К.Я. Петрова, фінансове планування на рівні суб’єктів господарювання — це процес планування надходжень і використання фінансових ресурсів, встановлення оптимальних співвідношень у розподілі доходів підприємств. У наведеному визначенні окреслено дії підприємства щодо залучення та ефективного використання фінансових ресурсів.  Такі вчені, як А.М. Ковальова, М.Г. Лапуста, Л.Г. Скамай вважають, що "фінансове планування також представляє собою процес розробки системи фінансових планів і планових (нормативних) показників по забезпеченню розвитку підприємницької діяльності фірми необхідними фінансовими ресурсами у майбутньому періоді". В даному трактуванні фінансового планування увага акцентується на забезпеченні розвитку фірми фінансовими ресурсами у майбутньому періоді, тобто на довгострокову перспективу. Таке розуміння процесу фінансового планування більше підкреслює стратегічне фінансове планування, яке є однією із його складових.

Норма (лат. norma) – встановлена міра якоїсь середньої величини. Норматив (лат. Normatio – упорядкування) означає технічний, економічний та інший показник норм, у відповідності з яким виконується будь-яка програма. Слід також зазначити, що нормування – це процес визначення потреби у фінансових ресурсах підприємства. Норматив – розрахункова величина. Таким чином, до норми як до встановленої величини відносять норми витрат сировини, матеріалів, енергоресурсів, ставки тарифних відрахувань до Пенсійного фонду й інших фондів соціального страхування, ставки податків, норми запасів сировини та матеріалів, норми відрахувань до резервного фонду, ремонтного, норматив необхідних обігових коштів і інші.

У фінансовому плануванні застосовується система норм і нормативів, яка включає у себе:

  • регіональні норми та нормативи (області України);

  • місцеві норми і нормативи;

  • галузеві норми та нормативи;

  • норми і нормативи підприємства.

Регіональні, місцеві та галузеві норми та нормативи встановлюються законодавчими і нормативними актами України і рішенням місцевих органів влади, усі вони є зовнішніми нормами і нормативами.

Регіональні та місцеві норми і нормативи діють в окремих регіонах України, вони охоплюють ставки регіональних і місцевих позитивів і зборів. Галузеві норми застосовуються в окремих галузях або за групами організаційно правових форм господарюючих суб’єктів (акціонерних товариств підприємств і т.д. і т.п.). Вони вивчають норми граничних рівнів рентабельності підприємств-монополістів, норми відрахувань у резервний фонд, норми пільг з оподаткування та інше.

Норми та нормативи підприємств розробляються ними для внутрішнього користування, тобто для планування, регулювання і контролю підприємств за використанням фінансових ресурсів, інших цілей з ефективного використання і руху капіталу.

До норм і нормативів підприємств слід віднести:

  • потребу в оборотних коштах;

  • норми витрат і запасів сировини, матеріалів, товарів, тари;

  • норми зносу нематеріальних активів, малоцінних, необоротних активів, основних засобів;

  • норматив власних і позикових коштів підприємства;

  • норматив відрахувань у резервний фонд, ремонтний фонд.

Оскільки в сучасних умовах кожне підприємство, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, має керуватися у своїй діяльності принципами самоокупності та самофінансування, отже обґрунтованість формування фінансових планів та ефективність використання фінансових ресурсів стає все більш актуальною проблемою.

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ СКЛАДАННЯ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

2.1. Організаційно-економічна характеристика ПАТ «МАЯК»

Повне найменування: Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» Скорочене найменування: ПАТ «Укртелеком», код ЄДРПОУ: 21560766 1.2. Місцезнаходження: Україна, 01030, м. Київ, бульвар Т. Шевченка, 18 тел.: (044) 226-25-41 факс: (044) 235-73-08 aдреса електронної пошти: ukrtelecom@ukrtelecom.ua, інтернет-сайт: www.ukrtelecom.ua.

Наказом Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 27.12.1999 №155 на базі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Українське державне підприємство електрозв’язку «Укртелеком» було створено відкрите акціонерне товариство «Укртелеком», яке зареєстроване Старокиївською районною державною адміністрацією в м. Києві 05.01.2000. У зв’язку з приведенням діяльності товариства у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства» загальними зборами акціонерів ВАТ «Укртелеком» 14.06.2011 прийняте рішення щодо зміни найменування «Відкрите акціонерне товариство «Укртелеком» на «Публічне акціонерне товариство «Укртелеком». Шевченківською районною в м. Києві державною адміністрацією 17.06.2011 проведено державну реєстрацію змін до установчих документів товариства та зареєстровано.

«Укртелеком» є держава в особі Державного комітету зв’язку та інформатизації України. Товариство є правонаступником усіх прав та обов’язків державного підприємства «Українське державне підприємство електозв’язку «Укртелеком» та всього майна, прав та обов’язків дочірнього підприємства «Утел» відкритого акціонерного товариства «Укртелеком». Органами Товариства є:

  • Загальні Збори Товариства – вищий орган Товариства (надалі – «Загальні Збори»);

  • Наглядова Рада Товариства – орган, що здійснює контроль за діяльністю виконавчого органу Товариства, захист прав Акціонерів і в межах компетенції, визначеної чинним законодавством України та цим Статутом, контролює та регулює діяльність виконавчого органу Товариства (надалі – «Наглядова Рада»);

  • Правління Товариства – виконавчий орган Товариства (надалі – «Правління»);

Для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства в Товаристві створюється: Ревізійна Комісія Товариства - орган Товариства, створений відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариств (надалі – «Ревізійна Комісія»);

Посадовими особами органів Товариства визнаються фізичні особи - голова та члени органів, вказаних в цій статті Статуту, крім Загальних Зборів.

Компетенція органів Товариства встановлюється статутом та іншими внутрішніми актами Товариства в порядку передбаченому чинним законодавством України та статутом і змінюється в порядку, передбаченому для прийняття/зміни цих документів.

Збори є вищим органом Товариства. Загальні Збори можуть вирішувати будь-які питання діяльності Товариства.

Публічне акціонерне товариство “Укртелеком” (Компанія) - найбільший оператор послуг фіксованого телефонного зв’язку та Інтернет-послуг в Україні, що здійснює експлуатацію телекомунікаційних активів, які раніше знаходились у державній власності. 11 травня 2011 року в межах програми приватизації в Україні ТОВ “ЕСУ, дочірня компанія австрійської компанії EPIC, придбало частку володіння у Компанії в розмірі 92.791%. ЗО вересня 2013 року фінансово-промислова група України “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ) придбала частку володіння у ТОВ “ЕСУ" в розмірі 100%.

Станом на 31 грудня 2014 років власниками акцій Компанії є ТОВ “ЕСУ” (92.791%), інші юридичні особи (5.911 %) та фізичні особи (1.298%).

Консолідована фінансова звітність за рік, що закінчився 31 грудня 2014 року, включає Компанію та її дочірні підприємства ТОВ "ТриМоб" та Ukrtel GmbH (надалі разом - "Група"). Група контролюється основним бенефіциарним власником, паном Р.Л. Ахметовим, через різні компанії, які зазвичай відносять до і називають СКМ.

Група надає послуги фіксованого зв'язку, включаючи встановлення і експлуатаційно-технічне обслуговування абонентських ліній, послуги місцевого, міжміського та міжнародного телефонного зв’язку та послуги з передачі даних, а також інші пов’язані з ними послуги, включаючи Інтернет-поспуги, ISDN, Frame Relay, аудіотекст та інші телекомунікаційні послуги.

У 2007 році Група почала розгортати мережу мобільного зв’язку, використовуючи свою ліцензію на надання послуг мобільного зв’язку 3G у стандарті ІМТ-2000 CDMA (UMTS/WCDMA) (зветься надалі “ліцензія 3G”). У 2011 році акціонери Групи оголосили про свій намір продати мобільний сегмент. Після 31 грудня 2011 року Група відображала в обліку активи мобільного сегмента як припинену діяльність. Станом на 31 грудня 2014 року мобільний сегмент представлений виключно дочірнім підприємством ТОВ "ТриМоб".

Фінансові результати Укртелекому за 2015 рік продемонстрували зростання чистого прибутку і це при тому, що основний бізнес компанії - надання послуг місцевого зв'язку абонентам - помітно знизився

Чистий прибуток компанії в III кварталі виріс на 14,5% - до 351 млн грн, а за дев'ять місяців 2015 склав 493 го млн грн. Дохід від надання послуг місцевого зв'язку абонентам зменшився на 8,1% за три квартали поточного року до 2,38 млрд грн. Кількість фіксованих ліній продовжує зменшуватися.

Основні фінансово-економічні показники діяльності підприємства та їх динаміка за період з 2013 по 2015 рр. наведені в таблиці 2.1. [24 ]

Таблиця 2.1

Аналіз фінансово-економічних показників діяльності ПАТ “Укртелеком” за 2013-2015 роки І кварталу

Показники

Абсолютна величина

Відхилення в абсолютних величинах

2013

2014

2015

14/13

15/13

15/14

1. Дохід (виручка) від реалізації, тис. грн.

1619039

1604214

1646994

-14825

27955

42780

2. Собівартість реалізованих робіт, послуг, тис. грн.

1198469

1174326

 956586

-24143

-241883

-217740

3.Чистий прибуток (збиток), тис. Грн.

16023

-50438

-165540

-66461

-181563

-115102

4. Середньооблікова чисельність персоналу, чол.

55978

53483

38070

-2495

-17908

-15413

5. Середньорічна вартість основних фондів, тис. грн.

25537546

25767064

5211681

229518

-20325865

-20555383

6. Середньорічна вартість оборотних коштів, тис. грн.

1288398,5

1598289,5

1357379

309891

68980,5

-240910,5

7. Дебіторська заборгованість, тис. грн.

494230

535459

600657

41229

106427

65198

8. Кредиторська заборгованість, тис. грн.

2187609

1570989

1014873

-616620

-1172736

-556116

9. Фондовіддача на 1 грн. Основних фондів, грн. (1 : 5)

0,063

0,062

0,316

-0,001

0,252

0,253

10. Фондоозброєність, тис. грн./чол.(5 : 4)

456,206

481,780

136,897

25,573

-319,309

-344,883

11. Коефіцієнт оборотності оборотних коштів, раз (оборотів) (1 : 6)

1,256

1,003

1,213

-0,252

-0,043

0,209

12. Тривалість одного обороту оборотних коштів, дні (360 : 11)

286,480

358,670

296,695

72,189

10,215

-61,974

13. Продуктивність праці, тис. грн./чол. (1 : 4)

28,922

29,994

43,262

1,072

14,339

13,267

14. Загальна рентабельність виробництва (збитковість), % (3 : 2 * 100)

1,336

-4,295

-17.305

-5,632

-18,642

-13,010

Дані для розрахунків було взято з додатку А і додатоку Б.

Аналіз фінансової діяльності служить для виявлення вузьких місць в управлінні фінансами підприємства, визначення негативних тенденцій фінансового стану підприємства. Грамотно проведений аналіз дасть можливість виявити і усунути недоліки у фінансовій діяльності і знайти резерви поліпшення фінансового стану підприємства і його платоспроможності; спрогнозувати фінансові результати, виходячи з реальних умов господарської діяльності і наявності власних і позикових коштів. Також фінансовий аналіз дозволить зробити діагностику банкрутства та виявити заходи щодо зміцнення або виходу зі складної фінансової ситуації.  Аналізом фінансового стану займаються не лише  керівники  і відповідні служби підприємства, але і його засновники, - інвестори з метою вивчення ефективності використання ресурсів, банки - для оцінки умов кредитування і визначення ступеня ризику, постачальники - для своєчасного надходження платежів, податкові інспекції - для виявлення плану надходження коштів до бюджету і т.д. [23]

Основним джерелом інформації для аналізу фінансового стану служить бухгалтерський баланс підприємства. Джерелом даних для аналізу фінансових результатів є звіт про фінансові результати і їх використання.

Згідно з проведеними розрахунками можна зробити висновок, що за аналізований період фінансово-господарський стан підприємства значно погіршився. У 2015 році ПАТ «Укртелеком» отримало дохід від реалізації товарів і послуг у розмірі 1646994 грн., що на 42780 грн. більше ніж у 2014 році та на 27955 грн. ніж у 2013 . Однак чистий збиток у 2015 році збільшився на 115102 грн. порівняно з 2014 роком.

Зокрема, при стійкому зниженні собівартості протягом 2013–2015 рр., за останній рік спостерігалось зростання доходу від реалізації і зниження збитковості, яка безпосередньо впливає на зменшення власного капіталу. Стрімко відбувалось зростання позикового капіталу, що створило передумови до збільшення оборотних активів, що загрожує зниженням фінансової стійкості.

Можна також зробити висновок про значне перевищення обсягу необоротних активів над оборотними, що вказує на наявність важкої структури балансу, значний обсяг постійних витрат у підприємства і істотне зниження рентабельності при незначних змінах обсягів реалізації продукції.

Що стосується персоналу підприємства, то в продовж 2013-2015 років його кількість поступово зменшується. Так, на початок 2015 року кількість персоналу становила 38070 осіб, що на 15413 особи менше, ніж у 2014 році та на 17908 грн. ніж у 2013.

Згідно даних табл.2.1 спостерігаємо зменшення середньорічної вартості основних фондів у 2015 році 5211681 грн. у порівнянні з попередніми роками.

Варто відмітити збільшення дебіторської заборгованості ПАТ «Укртелеком » у 2015 році її сума збільшилася на 65198грн. у порівнянні з 2013 роком, та на 106427 грн. більше ніж у 2013 .

Аналізуючи показники рентабельності, можна зробити висновок про збитковість підприємства. Протягом аналізованого періоду усі показники даної групи зменшилися і з 2014 р. підприємство функціонувало збитково. У 2015 році збитковість ПАТ «Укртелеком » збільшилася на 13% у порівнянні з показником 2014 року, та на 18% - 2012 року.

Отже, здійснивши загальну фінансово-економічну характеристику ПАТ «Укртелеком » та проаналізувавши його фінансовий стан бачимо, що більшість показників протягом аналізованого періоду погіршуються і не відповідають нормативним значенням. Таким чином, виникає необхідність виявлення стану його забезпеченості фінансовими ресурсами шляхом аналізу фінансової стійкості і ефективності їх використання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]