Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до магістерських_робіт_облик_2010.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
399.87 Кб
Скачать

7.9 Посилання

На інформацію, що цитується, дається посилання. При посиланні чи цитуванні використаної літератури необхідно дотримуватися абсолютної точності і відповідності тексту джерела.

Посилання в тексті роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком використаної літератури, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, «у роботах [1,с.7] ...».

Бібліографічні описи в переліку посилань подають у порядку, за яким вони вперше згадуються в тексті, або за алфавітом. При наведенні літературного джерела /книги, брошури/ інформація має подаватися в такому порядку: прізвище та ініціали авторів, назва джерела, назва видавництва, рік видання. Кількість сторінок. При внесенні до списку статті, опублікованої у збірнику, журналі, газеті, дані про неї вказуються в такому порядку: прізвище та ініціали авторів, назва статті; назва збірника, журналу, газети; рік видання; номер журналу /газети/, у яких надрукована стаття, сторінки від і до.

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, таблиці, формули, рівняння, додатки зазначають їх номери. При посиланнях слід писати: «... у розділі 4 ...», «...дивись 2.1...», «... за 3.3.4 ...», «... відповідно до 2.3.4.1...», «... на рис. 1.3 ...», або «...на рис. 1.3 ...», «... у таблиці 3.2 ...», «... (див. 3.2) ...», «...за формулою (3.1) ...», «... у рівняннях (1.23) - (1.-25) ...», «... у додатку Б...».

Якщо табличні дані запозичені з літературного джерела, то на нього треба посилатися у тексті, взявши номер джерела у квадратні дужки, а номер таблиці в круглі. За даними [4] види податків (табл. 6)...

7.10 Додатки

Додатки слід оформлювати як продовження роботи на її наступних сторінках. Кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої повинно бути надруковано слово «Додаток ___» і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Один додаток позначається як додаток А.

Додатки повинні мати спільну з рештою звіту наскрізну нумерацію сторінок.

У посиланнях в тексті додатка на ілюстрації, таблиці, формули, рівняння рекомендується писати: «... на рис. А. 2 ...», «... на рис. А. 1 ...» - якщо рисунок єдиний у додатку А; «... в табл. Б. 3 ...», або «... в табл. Б. 3 ...»; «... за формулою (В. 1) ...», «... у рівнянні (Г. 2) ...».

8. Організація захисту магістерської роботи

Магістерську роботу слід зброшурувати у твердій обкладинці. Матеріали роботи повинні бути зшиті у такій послідовності:

• титульний лист;

•завдання

•реферат

• основна частина роботи;

•додатки;

• список використаних джерел.

На обкладинці приклеюється конверт для вкладання відгуку керівника, довідки про впровадження результатів роботи і рецензії.

На титульному аркуші повинні бути підписи студента і наукового керівника роботи. На останній сторінці ставлять дату закінчення роботи і підпис виконавця.

Оформлена магістерська робота, підписана автором, представляється науковому керівникові. Після перегляду і схвалення роботи керівник підписує її і разом зі своїм письмовим відгуком подає завідувачу кафедри. У відгуку керівник характеризує теоретичний і практичний рівень підготовки студента, його відношення і самостійність при виконанні дослідження. Це дає можливість більш повно оцінити представлену до захисту роботу й особистість виконавця.

Дипломну роботу разом з відгуком наукового керівника та довідкою про впровадження результатів дослідження подають на кафедру за 30 днів до її захисту. Після ознайомлення зі змістом і оформленням роботи завідуючий кафедрою вирішує питання про допущення її до захисту і про направлення на зовнішню рецензію.

Кафедра визначає склад рецензентів з висококваліфікованих спеціалістів, працівників тих підприємств і організацій, на матеріалах яких виконано дипломну роботу. На вимогу рецензента студент зобов'язаний дати необхідні пояснення з усіх питань роботи.

Рецензію на дипломну роботу, надруковану і підписану рецензентом (підпис завіряється печаткою підприємства), подають на кафедру не пізніше, ніж за 10 днів до захисту. У ній визначають відповідність змісту роботи обраній темі, повноту розв'язання поставлених питань, наявність у матеріалах власних спостережень і досліджень, реальність і практичну цінність розроблених заходів.

Магістерська робота разом з відгуком, рецензією (незалежно від того, яка оцінка роботи дана в ній) та довідкою направляється в Державну екзаменаційну комісію для захисту.

Захист магістерських робіт проводиться на відкритому засіданні ДЕК за участю не менше 2/3 складу комісії. Уся процедура захисту магістерської роботи повинна тривати не більше 30 хвилин. Для викладу її змісту студент готує доповідь, розраховану на виступ протягом 10-12 хвилин. Як правило, він будується в тій же послідовності, в якій виконана робота. Основну частину виступу повинні становити розробки, конкретні   пропозиції автора. Більш повне обґрунтування дається тим пропозиціям, що рекомендується для впровадження в практику.

Надійною передумовою для доповіді є ґрунтовно опрацьовані висновки по роботі. У доповіді головна увага повинна бути приділена власним дослідженням і розробкам та отриманим результатам. Тому, виходячи з тривалості доповіді 12 хвилин, структура доповіді рекомендується такою:

  • експозиція проблеми та її актуальність (1-2 хвилини);

  • інтегровані результати аналізу стану проблеми і досвіду її вирішення (3-4 хвилини);

  • зміст і результати власних досліджень, розробок і рекомендацій (4-5 хвилин);

  • резюме (1 хвилина).

Студент для ілюстрації доповіді повинен підготувати презентацію за допомогою діапроектору та надати членам комісії та присутнім роздаткові матеріали.

У процесі доповіді можуть використовуватися заздалегідь написані тези (бажано їх не читати) і ілюстративні матеріали (таблиці, схеми, графіки), що рекомендується демонструвати на екрані на весь термін захисту магістерської роботи. Текст і цифровий матеріал на них повинні бути досить великими, щоб їх можна було легко читати присутнім на захисті з відстані 4-5 метрів. Кожен вид ілюстративного матеріалу має свій порядковий номер, його кількість не обмежується, як правило – не менш 9-10.

Після доповіді присутні члени ДЕК задають запитання, на які студент дає короткі, чітко аргументовані відповіді. Потім зачитуються відгук керівника і рецензія на роботу. При захисті бажана присутність наукового керівника і рецензента. Студент відповідає на зауваження наукового керівника роботи і рецензента.

По закінченні публічного захисту ДЕК на закритому засіданні обговорює результати захисту і більшістю голосів виносить рішення про оцінку роботи з чотирибальної системи. При незадовільній оцінці магістерська робота не зараховується і диплом про закінчення ВНз не видається.

На відкритому засіданні в день захисту голова ДЕК повідомляє прийняте рішення про оцінку робіт і про присудження кваліфікації випускникам, які успішно закінчили навчання.

Оцінки про здачу і допущення до захисту магістерської роботи, оцінка роботи, дана ДЕК, постанова ДЕК про присвоєння  кваліфікації випускникові оформляється в заліковій книжці секретарем і підтверджується підписами голови і членів ДЕК.