Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цаль лаба.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
77.97 Кб
Скачать

Завдання 16

Лінійна організаційна структура управління – це така структура між елементами якої існують лише одноканальні взаємодії. За лінійної структури кожний підлеглий має лише одного керівника, який і виконує всі адміністративні та спеціальні функції у відповідному підрозділі.

Лінійна організаційна структура являє собою систему управління, в якій кожний підлеглий має тільки одного керівника і в кожному підрозділі виконується весь комплекс робіт, пов’язаних з його управлінням. Схематично ця структура представлена на рис.1

Рис.1. Принципова схема лінійної організаційної структури

Переваги лінійної оргструктури:

- чіткість і простота взаємодії (неможливість отримання підлеглим суперечливих розпоряджень та вказівок);

- відповідальність кожного за виконання свого завдання (надійний контроль та дисципліна);

- оперативність підготовки і здійснення управлінських рішень;

- економічність (за умови невеликих розмірів організації).

Недоліки лінійної оргструктури:

- необхідність високої кваліфікації керівників;

- зростання числа рівнів управління при збільшенні розмірів організації;

- обмеження ініціативи у робітників на нижчих рівнях.

Завдання 17

Місія діяльності підприємства, що займається випуском електропобутової техніки - допомогти зробити правильний вибір і створити власний яскравий і комфортний світ, наповнений якісною технікою кращих світових брендів. Тому воно прагне надавати своїм клієнтам максимально широкий асортимент найсучаснішої техніки.

Випуск і реалізація товарів високої якості адекватно відображають соціально-економічні інтереси, як виробника, так підприємств торгівлі. Від якостей і послуг багато в чому залежать конкретні переваги торгового підприємства, його товарна і цінова політика, успіх в комерційному справі та обсяги прибутку.

У формуванні збутових ринків і завоювання кожною фірмою власних зон впливу вирішальна роль належить якості та безпеки вироблених і реалізованих товарів, а також все актуальнішою стає проблема з формування якості торговельних послуг. Це об'єктивне явище зумовлюється динамічним розвитком споживчого ринку товарів і послуг.

В умовах сучасного бізнесу конкурентоспроможність будь-якого підприємства, незалежно від його розмірів, залежить в першу чергу від якості його продукції і сумірності її ціни із запропонованим якістю. Висока якість продукції, що задовольняє очікуванням споживача, є важливим фактором прийняття рішень на користь покупки саме цього товару чи послуги.

Спільною метою і виробників і торговельних організацій є завоювання довіри споживачів, яке і є гарантом стабільного прибутку в результаті реалізації продукції.

Головна мета компанії – максимальне задоволення потреб покупців. Основною метою діяльності підприємства, що займається випуском електропобутової техніки - стати абсолютним лідером ринку, перетворивши свої магазини у величезні торгові центри з найширшим, якісним і доступним асортиментом!

Завдання 18

Мотивація персоналу будується на визначенні його потреб, а реалізується системою стимулів, тобто, будь-які дії підлеглого повинен мати йому позитивні чи негативні наслідки з погляду задоволення його потреб чи досягнення своєї цілей. Вивчення колективу можуть дозволити керівнику створити мотиваційну структуру, з допомогою якій він здійснить виховання колективу, у потрібному напрямі.

Також можна запропонувати таку систему мотивації щодо задоволення потреби підлеглих у повазі, визнанні:

1) Матеріальна мотивація: вона є найбільш універсальної, оскільки, незалежно від займаного становища, працівники більше цінують грошові заохочення і можливість розпоряджатися отриманими засобами. У окремих випадках працівники навіть готові проміняти будь-які методи нематеріального заохочення з їхньої грошові еквівалентами.

2) Оплата праці: найбільш ефективним засобом матеріальної мотивації є збільшення оплати праці, і навіть найосновнішим є визначення величини зміни зарплати. Щоб отримати реальну віддачу від співробітника, розмір очікуваного винагороди може бути істотним, інакше це може викликати ще більше небажання виконувати свої службових обов'язків.

4) Премії: однією з найбільш поширених способів матеріальної мотивації є квартальні чи щомісячні премії, і навіть премія за вислугу років.

7) Бонуси: до матеріальних стимулів входять різні бонуси, проте їх фіксована сума стає демотивація. Фіксована сума виплати не сприяє бажанню збільшити досягнутий результат, оскільки розмір грошового винагороди однаково не зміниться. Виходячи з цього, з метою підвищення мотивації рекомендується використання розгалуженої системи платіжних бонусів.

Якщо керівник знає потреби своїх підлеглих, то використовуючи ієрархію потреб, може мотивувати їх суворо індивідуально, орієнтуючись з їхньої потреби високого рівня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]