Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать
  1. Законності.

    1. Принципом верховенства закону, що полягає у:

  • регулюванні зовнішньоекономічної діяльності тільки законами України;

  • забороні застосування підзаконних актів та актів управління місцевих органів, що у будь-який спосіб створюють для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності умови менш сприятливі, ніж ті, які встановлені законами України.

    1. Законодавство України з питань митної справи складається з Конституції України, Митного Кодексу, законів України та інших нормативно-правових актів з питань митної справи, виданих на основі та на виконання Конституції України, Митного Кодексу та законів України.

    2. Якщо міжнародним договором України, укладеним в установленому законом порядку, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені Митним Кодексом, то застосовуються правила міжнародного договору.

    3. Особливості дії законодавства з питань митної справи у часі:

  • при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, застосовуються виключно нормативно-правові акти, чинні на день здійснення митних процедур;

  • закони, які пом'якшують або скасовують відповідальність за порушення митних правил, передбачені Митним Кодексом, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчинені до видання цих законів;

  • закони, які встановлюють або посилюють відповідальність за такі правопорушення, зворотної сили не мають.

Соседние файлы в папке Митна справа Конспект