Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
102
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
2.22 Mб
Скачать

Відеозв’язок

Завдяки уніфікованим комунікаціям компанії Cisco додати відео до засобів зв’язку так само просто, як зробити телефонний дзвінок. Замість того, щоб витрачати час і гроші на поїздки до віддалених офісів, Ви матимете можливість проводити зустріч в реальному часі з колегами, замовниками та діловими партнерами.

  • Система Cisco Unified Video Advantage додає відезв'язок у Ваші комунікації, надаючи функції відеотелефонії до Ваших викликів.

  • Система Cisco Unified MeetingPlace Express забезпечує більш високий рівень голосового конференц-зв’язку, поєднуючи Web, передачу голосу та відео для проведення мультимедійних конференцій. Вона також дозволяє учасникам отримати спільний доступ до інформації за допомогою зручного Web-інтерфейсу.

Лекція 6 Основні мережеві пристрої

Базовим мережевим пристроєм є репітер. Сигнал рухаючись в мережі втрачають свою силу внаслідок різних факторів: фізика середовища передачі даних, характер і вид пристроїв, які знаходяться на шляху сигналу та ін. Репітер отримуючи сигнал регенерує його і відправляє в середовище передачі даних. Для Езернету існує правило 5-4-3, що означає: між двома вузлами в мережі може бути тільки п’ять сегментів, чотири репітера і тільки в трьох з них можуть бути користувачі.

Хаби – це є багато портові репітери. Різниця між хабами і репітерами є в кількості портів, яку вони надають. Репітер має два порти, коли хаби можуть бути від 4-24 портів. Хаби використовуються в 10Base-Tчи 100Base-Tмережах. Використання хабів змінює мережу від загальної шини, де всі пристрої підключені до одного кабелю, до топології зірка. Дані які приходять на порт хаба потім повторються на всі інші порти, окрім того на який вони прийшли.

Хаби буваються трьох типів: пасивні, активні і інтелектуальні.

Пасивний хаб служить тільки точкою концентрації і не виконує ніяких функцій по очистці сигналу від шумів чи підсиленні сигналу. Він призначений тільки для загального використання середовища і не потребує електричного живлення.

Активний хаб потребує живлення, тому що він підсилює сигнал перед тим як розіслати його в всі порти.

Інтелектуальний хаб ще називають розумним хабом. В нього є мікропроцесор і можливості діагностики.

При використанні хаба потрібно пам’ятати, що чим більше пристроїв підключається до нього, тим більше зростає ймовірність появи колізії. Всі пристрої підключені до хаба залишаються в одному і тому самому домені колізій.

Бриджі (мости) – це пристрої які використовують для розбиття мережі на менші частинки, базуючись на простих рішеннях. Бриджі роблять розумні рішення по тому передавати чи ні данні в інший сегмент. Коли брідж отримує фрейм, він дивиться на адресу отримувача і порівнює її з своєю таблицею адрес, а далі приймає рішення, що зробити з даним Фреймом:

  • якщо отримувач є в тому самому сегменті що і відправник, то брідж не буде передавати цей фрейм в інший сегмент. Цей процес називається фільтруванням.

  • Якщо отримувач є в іншому сегменті, то брідж відправить даний фрейм в відповідний сегмент.

  • Якщо отримувач є невідомим, то брідж відправить даний фрейм в сі порти окрім того, з якого він прийшов.

Світч (комутатор) можна охарактеризувати, як багато портовий брідж. Основна функція світча сегментація мережі на основі МАС адрес.

Маршрутизатор – це пристрій, який може робити інтелектуальні рішення базуючись на ІР адресах, а також на знаннях які він має.

Соседние файлы в папке Знайшов_на_компі_в_501-2014-06-05